пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Що може бути кращим, ніж романтична вечеря в затишному закладі, де кожна страва створена з натхненням і увагою до деталей? У цій добірці зібрані київські ресторани, де шефи втілюють свої креативні ідеї в сезонних поєднаннях і авторських стравах, що точно запам’ятаються. Лише уявіть: ніжні осінні смаки, приглушене світло та особлива атмосфера для вечора, який хочеться розділити з кимось дорогим.
We.Cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Саксаганського, 117
Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00
Дещо з меню: тартар з яловичини — 220 грн, тост з креветками та томатами — 279 грн, ризото неро з лососем — 490 грн, трюфельне ризото з качкою — 410 грн, каре телятини — 479 грн, стейк Рібай — 650 грн, шоколадний фондан -139 грн, тирамісу — 159 грн, Salentein Malbec Barrel Selection — 270 грн/125 мл, Craggy Range Te Muna Sauvignon Blanc — 245 грн/125 мл.
Деталі: Для ідеального романтичного вечора важливо врахувати безліч деталей, які подарують найтепліші враження і запам’ятаються коханій людині назавжди. В особливому просторі краси і затишку We.Cafe на Саксаганського знають, як втілити всі ваші побажання і створити неповторну атмосферу для вашої пари. Стильні та світлі зали з естетичним декором — простір наповнений теплом, у кожному залі створюють атмосферу каміни, винні та книжкові шафи.
Особливим у ваш романтичний вечір буде і меню — розпочати вечерю ви можете з яловичого тартару чи легкого тосту з креветками і томатами, а основною стравою обрати трюфельне ризото з качкою або оригінальне ризото неро з лососем. Зараз у We.Cafe триває фестиваль стейків — у вас є чудова можливість насолодитися за вечерею неймовірно соковитими стейками улюбленої прожарки.
На десерт можна обрати безпрограшну класику — шоколадний фондан та ніжне тирамісу. Доповнити обрані страви ви зможете ідеально підібраними винами з кращих винних регіонів усього світу. З червоних позицій рекомендують інтенсивний ягідний Salentein Malbec Barrel Selection, а з білих позицій свіже цитрусове Craggy Range Te Muna Sauvignon Blanc.
SORSO | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сагайдачного 33
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: плато до вина — 585 грн, тартар з яловичини з крем-сиром — 385 грн, брускета з козячим сиром та печеним перцем — 235 грн,соте з морепродуктами — 375 грн, качка Пеі — де — ла- Лаур — 355 грн, Chablis, Domaine du Colombier 2022 — 235 грн/125 мл, Bourgogne Pinot Noir, Domaine de Rochebin, 2020 — 229 грн/125 мл.
Деталі: SORSO — винний гастрономічний бар у серці Подолу, де кожен вечір стає особливим. Ваш романтичний вечір буде сповнений естетичних та гастрономічних вражень, адже і затишний інтер’єр, і невимушений сервіс від команди професіоналів створюють по-особливому неповторну атмосферу. Говорити про свої почуття тут можна мовою вина — у винній карті SORSO, яка відзначена на світовому рівні премією Restaurant Awards від Wine Spectator, представлено більше 95 позицій.
Розділити унікальні враження з коханою людиною ви можете на індивідуальній винній дегустації для двох, яку для вашої пари проведе досвідчений сомельє. Вина буде легко доповнити відмінними закусками і стравами з меню гастробару та сезонними стравами від шефа. Рекомендуємо попередньо забронювати столик для вашого побачення — в SORSO вас зустрінуть та пригостять просеко або червоним вином. Резерв столу за телефоном +380675832954.
Matisse | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 56а
Години роботи: щодня 11:00-23:00
Дещо з меню: дегустаційне меню від шефа на одну персону — 1600 грн, винний сет від сомельє на одну персону — 1200 грн, терін із гольця та гранітою з яблук та перцю тімут — 565 грн, карпачо із селери з трюфельною заправкою — 315 грн, терін з лопатки ягня з кремом з цвітної капусти, соусом деміглас та часником-конфі — 695 грн.
Деталі: Matisse Restaurant — панорамний ресторан, розташований на 15 поверсі готелю CITYHOTEL в самому центрі Києва. У закладі об’єднали витончений стиль, комфорт і вишукану авторську середземноморську кухню. Зал з панорамними вікнами виконаний в бежевій кольоровій гамі і оформлений в мінімалістичному стилі. Для романтичного вечора рекомендують обрати дегустаційне меню від шефа на одну персону — це сет із 10 страв, який створили щоб ваше знайомство із гастрономічною філософією ресторану Matisse було легким та незабутнім. Ідеальним супроводом стане винний сет від сомельє на одну персону.
Si | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Прорізна, 20
Години роботи: пн-чт 10:00-22:00, пт 10:00-23:00, сб 09:00-23:00, нд 09:00-22:00
Дещо з меню: гарбузово-сочевичний суп з креветкою — 345 грн, форель з гарбузовим кремом та соусом біск — 475 грн, равіолі з фореллю та креветкою — 445 грн, тальятеле з фореллю, соусом біск та страчателою — 395 грн.
Деталі: Ресторан італійської кухні Si знаходиться в центрі Києва. Родзинками в інтерʼєрі закладу стали вінтажні елементи з міських барахолок в поєднанні з сучасним інтерʼєром. Бренд-шефом ресторану — Олександр Цвігун, працюючи над меню, команда сфокусувалась на тому, що в ресторані «має бути якісна та смачна їжа за доступними цінами». Вся паста в Si власного виробництва, а тісто на піцу ферментується 72 години і запікається в печі. Із сезонних, вражаючих подачею та смаками, шефських страв можна спробувати гарбузово-сочевичний суп з креветкою, форель з гарбузовим кремом та соусом біск, равіолі з фореллю та креветкою, тальятеле з фореллю, соусом біск та страчателою.
La Maison | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Січових Стрільців, 20
Години роботи: щодня 11:00 — 23:00
Дещо з меню: половина сібаса, соус юзу-мʼята — 740 грн, вонтони з морепродуктами — 420 грн, спрінг рол з креветкою, манго, авокадо, бебі рамен — 465 грн, паста з тартаром із сібаса та ботаргою — 620 грн, севіче з сібаса, апельсин та грейпфрут — 595 грн.
Деталі: Ресторан La Maison належить до мережі ресторанів La Famiglia. Формат визначають як «сучасний модний міський ресторан». В закладі два поверхи, інтер’єр визначають у стилі «французької неокласики». В меню поєднали страви середземноморської та паназійської кухонь, серед яких салат з м’ясом краба та дрегон фрутом, вонтони з морепродуктами, смажена качка у гонконгському стилі, кальмари спайсі з айолі та тобіко, сашимі рол з морепродуктами (тунець, вугор, лосось, креветка, сібас, соєвий юдзу).
Бавовна | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 8
Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00
Дещо з меню: дегустаційний сет від Шефа — 2300 грн, рублена яловичина з сезонними грибами — 570 грн, закуска з копченою качкою, бурячком та сливою — 530 грн, консоме з фламбованим гольцем — 420 грн.
Деталі: Ресторація авторської кухні «Бавовна» працює неподалік від Арсенальної площі. Власниця та бренд-шеф закладу Альона Смірнова та шеф-кухар Дмитро Кривошап використовують переважно локальні продукти від українських виробників. В ресторані два поверхи: на 1-му гостей чекає невеликий зал з відкритою кухнею в форматі chef’s table, на 2-му — більш просторий зал з арт-об’єктами, баром та стільцями-гойдалками. Ви можете обрати дегустаційний сет із 7 авторських страв на відкритому вогні від Шефа, серед яких хрусти з чорноморським рапаном, Філе гольця з ферментованою полуницею, козуля з гірким шоколадом та різнокольоровими бурячками або замовити вражаючі страви з меню a la cart.
Головна фото: https://unsplash.com/
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi