Смаки Грузії в Києві: де скуштувати хінкалі, хачапурі та пхалі - PostEat

пошук

Смаки Грузії в Києві: де скуштувати хінкалі, хачапурі та пхалі
25-07-2023 0 3400

Смаки Грузії в Києві шукала редакція PostEat. Любов киян до гостинності та кухні Грузії помітно у стабільно повних посадках у столичних грузинських ресторанах. І це не дивно, адже колорит традиційних страв та особлива грузинська гостинність полонять з першої зустрічі із ними. Одна лише згадка про ароматний шашлик, сирні хачапурі та соковиті хінкалі викликає апетит. Продовжуємо розповідати вам про грузинські ресторани Києва, де ви зможете смачно відпочити.

Nino

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Самійла Кішки, 10/1

Бюджет: ₴₴

Страви: долма з крабом і креветками – 315 грн, піде з ароматною телятиною – 275 грн, хачабургер з картоплею фрі – 265 грн, хачапурі по-аджарськи з яйцем – 245 грн, хінкалі з олениною та грибною сметаною – 195 грн/4 шт., хінкалі з ніжною бараниною та копченим сулугуні – 195 грн/4 шт., асорті пхалі з хлібом шоті – 190 грн.

Деталі: грузинський ресторан, сімейний заклад, знаходиться на Теремках, нова грузинська кухня, м’ясні страви з мангалу, страви на компанію, сніданки з 11:00 до 14:00, дитяче меню, кальян, резерв столу.

NINO гостинно зустрічає гостей як справжня грузинська панянка. Грузинські аромати, зелень, пряні страви, хінкалі, рум’яна випічка та вино, багато вина до страв — все це чекає у меню щодня. Хінкалі відповідають ідеальним грузинським параметрам — тонке тісто, багато начинки та бульйон. Вісім видів (свинина, баранина, сир, оленина, креветки та ін.) змусять завітати на хінкалі не раз. Крім того, Nino знається на величезних чебуреках із хрусткою скоринкою, а також на автентичних салатах — з буряком та горіхами, овочевий, без якого не обходиться жодне застілля. Оджахурі, курча чкмерулі, долма та багато інших страв за грузинськими рецептами вразять своїм насиченим смаком у NINO. А почати трапезу можна навіть вранці, адже з 11:00 до 14:00 NINO подає сніданки. 

ТАКАХУЛІ

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika Park, 3 поверх

Бюджет: ₴₴.

Страви: хінкалі з нутелою та вишнею — 210 грн/4 шт., долма з крабом — 225 грн, хачапурисько по-аджарськи — 465 грн, відкритий хачапурі з телятиною, томатами та яйцем — 245 грн, мініхінкалі з креветками в соусі Том Ям — 265 грн/4 шт., смажений сир сулугуні з кисло-солодким соусом — 165 грн, ковбаски зі свинини з сирною мамалигою та беконом — 275 грн.

Деталі: грузинське необістро, знаходиться в ТРЦ Respublika Park, comfort food, лаконічне меню, спеціальні пропозиції, хінкалі та хачапурі, графік роботи: пн-нд 11:00-22:00.

«Такахулі» — місце із грузинською душею. Досконалий симбіоз грузинської гостинності та відсутності табу: вино на сніданок або три порції хачапурі – це все про «Такахулі». Грузинське необістро пропагує слідувати своїм бажанням. Меню «Такахулі» – це comfort food – їжа, характерна грузинській культурі, традиційна та зрозуміла. Хачапурі по-мегрельськи, гігантські хачапуриська по-аджарськи, хінкалі з бараниною та копченим сулугуні, різноманітні закуски, ароматні страви з м’яса, шашлик на вугіллі.

Чачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бул. Тараса Шевченка, 36-А; вул. Ахматової, 30

Бюджет: ₴₴

Страви: асортi пхалi зі шпинату, буряка та спаржевої квасолі — 155 грн, долма з помідорами кімчі — 245 грн, хачапурі з жульєном з білих грибів, печериць та курки — 295 грн, пхлована зі шпинатом та сиром сулугуні — 205 грн, веган з білими грибами та веганським сиром — 60 грн/1 шт., аджарулі з лисичками — 320 грн.

Деталі: традиційні страви грузинської кухні, тоне-меню, кулінарні майстер-класи для дорослих і дітей, доставка, автентичний інтер’єр, дегустації грузинських вин, резерв столів.

Ресторани «Чачапурі» називають себе «офіційним представництвом грузинської кухні в Україні». В місті є дві локації — в центрі та на Позняках. В ресторані шанують грузинські традиції гостинності та готують автентичні страви — у справжній печі-тандирі випікають лаваш та готують м’ясо. У меню «Чачапурі» ви знайдете 4 видів хінкалі, зокрема веганські з білими грибами та веганським сиром, та понад десять видів хачапурі — варто звернути увагу на сезонну позицію аджарулі з сирами сулугуні та бринза, обсмаженими лисичками та свіжим тархуном.

Хінкалі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 4; проспект Володимира Івасюка, 24 секція 11а

Бюджет: ₴₴.

Страви: лобіо по-рачинські — 127 грн, хачапурі по-аджарськи Титанік — 334 грн, хачапурі з листкового тіста — 155 грн, чашушулі — 255 грн, хінкалі з бараниною та зеленою аджикою — 123 грн/3 шт., хінкалі зі шпинатом та грибами у вершковому соусі — 105 грн/3 шт.

Деталі: ресторани грузинської кухні, автентичні та авторські страви, кілька залів, літня тераса, велика колекція грузинських вин, гриль-меню, наливки власного виробництва, спеціальні пропозиції, вина побокально, резерв столів.

Ресторани «Хінкалі» мають дві локації в місті: на Шота Руставелі з понад десятирічною історією та «молодшого брата» поруч із Оболонською набережною. Інтер’єри в закладах тематичні та дизайнерські, можна побачити дуже багато цікавих деталей. В «Хінкалі» готують все, чим славиться грузинська кухня: хінкалі, класичні хачапурі і велику варіацію хачапурі по-аджарськи для компаній, харчо, лобіо, шашлик і люля-кебаб.

Tbiliso

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 4; Оболонський проспект, 1Б; вул. Берковецька, 6Д; вул. Івана Пулюя, 8а; вул. Деміївська, 31; вул. Спаська, 8А; Кільцева дорога, 1; вул. Салютна, 2.

Бюджет: ₴₴.

Страви: хінкалі з білими грибами — 117 грн/3 шт., хінкалі з телятиною та свининою — 29 грн/1 шт., хачапурі по-аджарськи з беконом — 165 грн, лобіані з запеченим перцем — 139 грн, хачапурі по-аджарськи з телятиною — 195 грн, баклажанові рулетики з горіховою начинкою — 155 грн.

Деталі: грузинська кухня, лояльне ціноутворення, сучасний інтер’єр, традиційне меню, сніданки, сезонні пропозиції від шефа, дитяче меню, винна карта, спеціальні пропозиції, тераса, резерв столів.

Tbiliso — мережа сімейних ресторанів грузинської кухні в різних куточках міста. В меню ресторану: 8 видів хачапурі та 6 видів хінкалі, люля-кебаб і шашлик, а також грузинські закуски, салати та десерти. Для святкового застілля рекомендують великий м’ясний сет: шашлик зі свинини та з курятини, люля-кебаб з телятини та з курки, картопля по-селянськи, лаваш та два соуси.

Georgia

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 6

Бюджет: ₴₴

Страви: хінкалі хевсурулі з рубленою свининою та яловичиною — 45 грн/1 шт., хінкалі з креветкою — 59 грн/1 шт., хінкалі з горгонзолою — 55 грн/1 шт., хачапурі чотири сири — 235 грн, хачапурі по-аджарськи з грибами — 235 грн, хачапурі з бараниною та перцем чилі — 245 грн, асорті пхалі — 125 грн, сулугуні запечений — 175 грн.

Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться в центрі Києва, власники ресторану — Тарас і Оксана Середюк, концептуальний інтер’єр, демократичні ціни, тандир-меню, безлімітні пропозиції, формат take away, резерв столів.

«Georgia Джорджия» — грузинський ресторан від відомих рестораторів Тараса і Оксани Середюк, який знаходиться на центральній вулиці столиці. Інтер’єр закладу сучасний, з автентичними елементами в декорі. В меню 6 видів хачапурі, сім видів хінкалі, шашлик, люля-кебаб та інші традиційні грузинські страви. Хінкалі, окрім класики, готують з креветкою, з горгонзолою та з лососем і сиром. 

Головна фото: «ТАКАХУЛІ»

Фото: Facebook NINO, «ТАКАХУЛІ», «Чачапурі», «Хінкалі», Tbiliso, Georgia.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi