пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Львівські сніданки — це не лише про смачну їжу, а й про атмосферу, де кожен куточок сповнений історією та особливим шармом. Якщо ви любите починати ранок у затишному кафе з багатою історією, ця добірка саме для вас. Тут зібрані місця, де за чашкою кави і вишуканим сніданком можна відчути дух старовинного міста та насолодитися повільним ритмом львівського ранку.
Медівня | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Краківська, 17
Години роботи: щодня 05:00-00:00
Дещо з меню: яєчня з овочами та калачем — 230 грн, хрумкі деруни з копченим лососем — 340 грн, англійський сніданок — 270 грн, оладки з сливово-ожиновим соусом — 210 грн, сирники з вишневим компоте та ванільним соусом — 198 грн.
Деталі: «Медівня 1979» — один із найстаріших ресторанів у самому серці Львова, розташований у будівлі 1773 року, яка є архітектурною пам’яткою національного значення, відомою як кам’яниця Дуківська. Ця триповерхова споруда в стилі пізнього бароко в різні часи служила місцем для крамниць товарів для дому, редакції газети «Правда», а також була домівкою для студентського товариства «Дружній лихвар», яке відвідував Іван Франко.
Ресторан, що відкрив свої двері в 1979 році, залишається вірним традиціям української кухні, радує гостей своїми унікальними стравами та теплою атмосферою. Поснідати в «Медівні 1979» зараз можна з 5 ранку і до опівдня. Вам запропонують запашну яєчню з овочами та калачем, хрумкі деруни з копченим лососем або з беконом, поживний англійський сніданок з ковбасками гриль та квасолею. Серед солодких сніданків — пухкі оладки з сливово-ожиновим соусом та ніжні сирники з вишневим компоте і ванільним соусом.
Citadel — Gastro Boutique Hotel & Restaurant | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Грабовського, 11
Години роботи: пн-чт 07:00-22:00, пт-нд 08:30-22:00
Дещо з меню: шакшука з яйцем пашот — 250 грн, яйце Бенедикт з лососем — 329 грн, млинці з м’ясом — 229 грн, сирники та мангове крем-брюле — 245 грн.
Деталі: Citadel — Gastro Boutique Hotel & Restaurant — унікальний ресторан у будівлі ХІХ століття, що є частиною австрійської фортифікаційної школи вежі Монталембера. Після реконструкції Велика Максиміліанська Вежа стала місцем, де поєднуються історія, панорамні види Львова та вишукана кухня. Тут можна насолодитися сніданком із видом на місто, влаштувати романтичну вечерю або просто відпочити серед природи. Ідеальне місце для особливих моментів!
Ресторація Бачевських | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шевська, 8
Години роботи: щодня 08:30 — 23:00
Дещо з меню: будь-які страви на шведській лінії — 450 грн/особи
Деталі: Ресторація присвячена родині Бачевських — засновників першої у світі офіційної фабрики горілки, родини меценатів і громадських діячів, відомої у місті з початку ХХ століття. Ресторан має три поверхи з терасою і верандою та автентичний інтер’єр початку ХХ століття. Кам’яниця, в якій знаходиться ресторація, була збудована в 1778 році та є пам’яткою архітектури місцевого значення. Наприкінці XIX століття на першому поверсі з’явилося складське приміщення для продукції фірми «J. A. Baczewski», заснованої Юзефом Адамом Бачевським.
Кухня в “Ресторації Бачевських” – це суміш смаків та кулінарних традицій різних етносів, які населяли Галичину: українців, поляків, євреїв, вірмен та вплив Австро-Угорської імперії, які створили галицький гастрономічний феномен. Сніданки в ресторані готують з відкриття і до 11:30 у форматі шведської лінії без бронювання столику.
BER NAR DYN | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Соборна площа, 17
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: сирники зі свіжими ягодами, сметаною та домашнім варенням — 194 грн, яйця Бенедикт з лососем, салатом та вершковим сиром — 280 грн, вівсяна каша з сухофруктами та горіхами — 120 грн, яйця пашот з кремом із авокадо та свіжим салатом — 262 грн.
Деталі: Ресторан BER NAR DYN знаходиться в центрі Львова, його засновники надихнулись історією місця розташування ресторану та найкращим виглядом з вікна на комплекс Бернардинського монастиря. Площа Соборна вперше згадується у 1650 році як Бернардинська, дякуючи костелу та монастирю, що тут знаходяться. На початку 19 століття площу забудовувати кам’яницями в стилі історизму та еклектики. Будинок No 17, де власне розташований ресторан, збудував у 1875 році львівський архітектор Міхал Фехтер для Товариства львівських столярів.
Сніданки у BER NAR DYN готуть з 10:00 до 13:00 — пропонують сирники зі свіжими ягодами, оладки з яблуками, вівсяну кашу з сухофруктами, яйця Бенедикт та пашот, омлет, яєшню та скрембл з додатками на вибір.
Атляс – Atlas | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 45
Години роботи: щодня 09:00-23:00
Дещо з меню: яйце пашот з лососем та сирним соусом — 325 грн, Круасан з ростбіфом — 255 грн, тост з лососем — 325 грн, шакшука — 245 грн, сирники із вишневим конфітюром або солоною карамеллю або сметаною на вибір — 215 грн.
Деталі: «Атляс» є артистичною кнайпою у самому серці Львова з великою історією, інтер’єр якої розповідає про багато століть життя старовинного міста. Заклад знаходиться у будинку № 45 на площі Ринок — його було зведено у 1803 році в результаті об’єднання двох кам’яниць — Кудличівської та «Під оленем», що були побудовані на початку XVII століття. Через це на фасаді будинку є шість вікон, хоча він не належав шляхті. У 1930-х роках у цьому місці діяв ресторан, що належав М. Л. Атлясу. Рекламували заклад за допомогою брошури з дружніми карикатурами на основних відвідувачів — митців і поетів.
Кухня «Атляс» стала втіленням найкращих галицьких кулінарних традицій — у закладі готують страви української, польської, австрійської кухні. Усі сніданки готують з 09:00 до 13:00: можете обрати різноманітні страви з яєць, круасан з лососем або ростбіфом, сирники або англійський сніданок.
Головна фото: pexels-jonathanborba
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi