Соте та рагу з морепродуктів: 6 закладів від PostEat, де варто спробувати - PostEat

пошук

Соте та рагу з морепродуктів: 6 закладів від PostEat, де варто спробувати
02-07-2019 0 3990


Де їсти соте та рагу з морепродуктів, з’ясовувала редакція PostEat. Соте з морепродуктів — популярна страва середземноморської кухні, яку готують з різних сортів риби та молюсків і соусу — класичного або авторського. При всій простоті та невимушеності рецепту соте, страва ця по-справжньому вишукана — ніжність риби та солодкий присмак м’ясистих молюсків, свіжість соусу та пряність трав створюють неповторний коктейль з ароматом моря.

Queen Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 25.

Бюджет: ₴₴₴. Крудо бар (135 — 1830 грн), холодні закуски та салати (210 — 1560 грн), риба та морепродукти (390 — 1720 грн), стейки з дров’яної печі (530 — 620 грн/100 г), морепродукти (185 — 2100 грн/100 г).

Страви: соте з морепродуктів — 1480 грн, сирне плато з трюфельним медом — 475 грн, каре новозеландського ягняти — 610 грн/100 г, лаврак запечений з картоплею та томатами чері — 410 грн, лангустін з імбирним соусом — 940 грн.

Напої: 2016 Trebbiano d’Abruzzo «Marina Cvetic» (Masciarelli) —2600 грн / 750 ml.

Деталі: багатофункціональний комплекс, знаходиться на набережній Дніпра, входить до мережі Bulldozer Group; видова тераса, Dinner show, жива музика, концерти популярних артистів, десертна карта, ресторанний концерт-холл; вишуканий інтер’єр, панорамний вид на Дніпро, шеф-кухар Володимир Болібрух, шеф-сомельє Максим Ісаков, шеф-бармен Олег Якобенко; страви японської, української та авторської кухні; крудо-бар, велика винна карта з вишуканими позиціями, авторські коктейлі, кальян, концерти популярних виконавців, парковка, резерв столів.

Queen Kyiv — це заклад міжнародного рівня, концептуальний комплекс різноформатного відпочинку на набережній Дніпра з панорамною терасою та чудовим видом. Меню закладу, у якому переплітаються українська, японська та авторська кухні, створив досвідчений шеф-кухар Володимир Болібрух. Аби відчути справжній смак моря у «королівській» інтерпретації, шеф-кухар радить скуштувати соте з морепродуктів. Цю страву у Queen готують на тепані з додаванням оливкової олії та пряних трав і тушкують у томатному біск-соусі, а подають з зеленню та хрусткою чіабатою. А щоб гармонійно доповнити вишукану страву, прислухайтесь до поради шеф-сомельє ресторану Максима Ісакова і замовте вино 2016 Trebbiano d’Abruzzo «Marina Cvetic» (Masciarellia), що відрізняється тонким смаком з легкими мінеральними нотками, фруктовими нюансами персика, папаї, пряними відтінками ванілі, квітковими тонами лаванди і тривалим сухим післясмаком.

Черноморка 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославська, 5/2; вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Мельникова, 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1.

Бюджет: ₴₴. Закуски (55 – 257 грн), основні страви (88 – 186 грн), гарніри (38 – 86 грн).

Морепродукти на вітрині: бебі-восьминіг – 125 грн/100 г, м’ясо рапана – 78 грн/100 г, бебі-кальмар – 93 грн/100 г, бебі-гребінець – 187 грн/100 г, хвости чорних тигрових креветок – 140 грн/100 г.

Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн, бочкове просекко – 59 грн/150 мл.

Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою, великий вибір риби і морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.

«Черноморка» — мережа столичних гастрономічних рибних лавок з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян та одеситів свіжою рибою власного вилову. Крім того, тут не обмежують кулінарну фантазію: соте можна приготувати з усього асортименту, представленого на вітрині. Просто підійдіть до вітрини, виберіть бебі-восьминогів, рапанів, бебі-гребінці, будь-який з 4-х видів кальмарів і один з 14-ти видів креветок, які доступні в липні на «Креветочному липні». З усього цього набору морепродуктів для вас приготують індивідуальне соте з вашим улюбленим соусом: вершковим, часниковим, томатним, сирним, соєвим, винним або пряно-медовим. Під келих бочкового просекко — ідеально.

Taverna грецька кухня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська Набережна, 4.

Бюджет: ₴₴. Закуски і сири (54 — 298 грн), основні страви з м’яса і птиці (74 — 189 грн), десерти (38 — 124 грн).

Страви: соте з морепродуктів — 460 грн, мідії саганакі в томатному соусі з фетою — 256 грн, запечені сардини – 206 грн.

Напої: коктейль «Хуго» — 139 грн, фірмовий коктейль «Мигдальний лонг» — 106 грн, цитрусова настоянка — 38 грн.

Деталі: сімейна таверна на Русанівці, грецька кухня, рибна вітрина, відкритий мангал, фермерські сири з Греції, великий вибір морепродуктів, резерв столів, дитяче меню, доставка, винна карта, формат take away.

Сімейний ресторан Taverna знайомить гостей не лише з автентичними стравами, а й з традиціями Греції — привітний персонал, атмосфера справжньої грецької таверни, вечори живої музики та розмаїте меню від талановитого грецького шеф-кухаря. Свіжа риба та морепродукти — невід’ємна частина грецької кухні, тому справжньою перлиною у меню Taverna можна вважати соте із морепродуктів. Мідії, бебі восьминоги, креветки та бебі кальмари, приготовані у вершковому соусі з розмарином та тим’яном, подають із хрустким домашнім хлібом. Рекомендуємо звернути увагу і на карту грецьких вин, що гармонійно доповнюють страви.

Рыба в огне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 23а.

Бюджет: ₴₴. Сніданки (85 — 135грн), «Вилов дня» (130 — 780 грн), салати (90 — 320 грн), десерти (95 — 150 грн).

Страви: рагу з морепродуктів і овочів з печі — 380 грн, м’ясо мідій або рапанів у вершковому соусі — 220 грн, одеські пельмені з білим амуром — 130 грн.

Напої: Prosecco Frizzante — 600 грн/ 750 мл, Pinot Grigio Brut Rose — 500 грн/ 750 мл, Cava Er Miracle Brut Organic — 750 грн/ 750 мл.

Деталі: одеський рибний ресторан на Подолі; вітрина зі свіжою рибою в центрі залу, з якої гості можуть обрати вилов дня на свій смак; рибу запікають в дров’яній печі в присутності гостей; страви на компанію, резерв столів, винна карта.

«Риба у Вогні» — перший київський заклад одеського ресторатора Савелія Лібкіна, що спеціалізується на свіжій чорноморській та середземноморській рибі. Усі рибні страви  тут готують у величезній дров’яній печі, що дозволяє зберігати багатство смакових відтінків морського вилову. Особливої уваги в меню варте рагу з морепродуктів та овочей, приготоване в печі. У поєднанні з паштетом зі скумбрії, одеськими ікряниками та кефаллю рагу з морепродуктів стає ідеальною основою для вечері на двох. 

Balkan’Sky

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Валерія Лобановського, 6.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски та салати (127 — 159 грн), основні страви (179 — 219 грн), десерти (59 грн).

Страви: соте з морепродуктів з винним соусом — 279 грн, мідії в мушлях у вершково-сирному соусі — 139 грн, мікс салату з фаршированими артишоками, в’яленими томатами, свіжими чері та цукіні — 159 грн.

Напої: з меню можна ознайомитися в закладі.

Деталі: multi-cuisine, новий заклад, стильний концептуальний інтер’єр, тераса, можна прийти з дітьми, дитяча кімната, резерв столів, паркінг, доставка, формат take away. Ресторан «Balkan’Sky» поєднав у своїй атмосфері та кухні яскраві й неповторні барви країн Балканського півострова. Над меню, що яскраво демонструє різноманіття гастрономічних смаків регіону, працювали шеф-кухарі з Греції, Болгарії, Румунії та Сербії, запрошені втілити у ресторані оригінальні смаки традиційних страв. Соте з морепродуктів тут створив грецький шеф-кухар Panagiotis  Popadopoulos (Панайотіс Попандопулос), поєднавши в ньому середземноморські креветки з чорноморськими рапанами та мідіями в мушлях. Доповнює страву ніжний винний соус, який можна куштувати з хрусткими хлібцями, занурюючи їх в соус. Така страва ідеально смакує з охолодженим келихом білого вина або пива.

boutiquebar Biancoro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 4 («Мандарин Плаза», 3 поверх).

Бюджет: ₴₴₴. Салати (219 — 399 грн), страви з риби (349 — 369 грн), страви з м’яса (249 — 399 грн), десерти (129 — 149 грн).

Страви: соте з морепродуктів — 359 грн, тартар з тунця — 329 грн, салат зі шпинатним фалафелем — 219 грн, фаршировані кальмари з рисом арборіо і томатно-базиліковим соусом — 349 грн.

Напої: Biancoro posh — 199 грн, Crush On Rosemary — 199 грн, Mint julep — 199 грн, Between the sheets — 199 грн.

Деталі: сім’я ресторанів Гусовського, шеф-бармен Ірина Машихіна, унікальна коктейльна карта, авторська італійська кухня, жива музика, тераса, вечірки, аперитиви, італійські бранчі в суботу та неділю з 12:00 до 16:00.

Biancoro — лаконічний та затишний бутик-бар в самому серці Києва. Особливу увагу в Biancoro приділяють поєднанню віртуозної кулінарії і напоїв, зокрема, коктейльних міксів. У меню закладу — авторські страви з присмаком Італії. Соте тут готують з креветками, кальмаром, гребінцем та доповнюють його рисом Неро Венере з кокосовим соусом на подушці зі шпинату.

 Фото: Facebook Queen Kyiv, Taverna грецька кухня, Рыба в огне, Balkan’Sky, boutiquebar Biancoro

Головна фотографія: Рыба в огне

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi