пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
Що може бути кращим, ніж насолода прохолодним яскравим смаком тропічного коктейлю? Потрібну атмосферу можна створити навіть вдома і мова сьогодні піде про коктейлі у поєднанні із сиром. Оксана Чернова, сирна експертка та співорганізатор премії ProCheese Awards, ділиться з читачами кращими поєднаннями алкогольних напоїв та сиру.
Поєднання #1
Тож, кращий тікі-коктейль «Зомбі» був придуманий барменом на прізвисько Дон Біч в 1934 році в легендарному каліфорнійському ресторані Don Beachcomber, власником якого він був.
Рецепт свого коктейлю Дон Біч зберігав у суворій таємниці, а 1939 року він навіть представив коктейль на Міжнародному ярмарку в Нью-Йорку, що зробило його ще більш популярним. На сьогодні версій його виконання налічується велика кількість, що дає нам з вами широку палітру смаків і поле для експериментів. У кожного бармена свій рецепт, але його ефект незмінний: людей, які страждають від похмілля він повертає до життя, а тверезих перетворює на зомбі.
Готується він на основі різноманітних ромів з додаванням тропічних соків та має виразний смак.
Приготування коктейлю починається із наповнення келиха подрібненим льодом для його охолодження. А тим часом змішуємо всі інгредієнти коктейлю.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Доволі насичений смак коктейлю Оксана Чернова рекомендує пом’якшити вершковим присмаком сиру з подвійним або потрійним додаванням вершків. Для цього підійдуть сири Тріпл Крем, Лукулус Брійя-Саварен. Подібне поєднання відкриє абсолютно новий смаковий досвід навіть для палких поціновувачів коктейлю.
Поєднання #2
Ще один ідеальний коктейль для літніх вечорів — це Негроні, що завоював серця прихильників у 2019, відсвяткувавши своє 100-річчя.
За однією із версій, коктейль Негроні народився у Флоренції, коли на прохання графа Каміло Негроні, бармен підняв градус улюбленого “американо” і прикрасив новий напій апельсиновою скоринкою. Вийшов доволі міцний напій, в котрий потім додавали різноманітні солодкі вермути і нарешті ми отримали коктейль, який асоціюється із літом та Італією. Тому як же тут не замислитися над сирною парою.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
До міцних пряних напоїв підійдуть відповідно такі ж сири. Оксана Чернова перше місце віддала сиру Пекоріно, де солоно-землянисті ноти доповнюють цей коктейль без зайвих слів.
На другому місці розташувалося поєднання із блакитним сиром Горгонзола. Вершкова текстура і пряно-молочний аромат сиру ніби пом’якшує нотки полину у коктейлі Негроні.
Поєднання #3
Джин-тонік є без перебільшення легендарним коктейлем, який можна з легкістю знайти у всіх барах світу. За кілька століть його смак і рецептуру вдалося довести до досконалості. Вперше змішувати джин з тоніком почали британські солдати в XVIII столітті, які воювали в Індії. Так вони рятувалися від вірусних захворювань. Ми ж можемо дозволити собі пити цей коктейль просто заради задоволення. Щобільше — поєднувати його з сиром.
Інгредієнти:
Готується коктейль вкрай просто:
Цей коктейль чудово поєднується зі свіжим або свіжо-витриманим козячим сиром.
Джин має ароматно-трав’яні властивості, які поєднуються з трав’янистістю козячого сиру. Головне — при подачі цього поєднання не забудьте прикрасити козячий сир сезонними фруктами або ягодами. Наприклад, полуницею, частинками абрикосу або нектарину. До речі, особливу радість смаку ви отримаєте, якщо поллєте сир джемом з ожини, прикрасивши свіжим чебрецем.
Обіцяємо, що створивши власноруч коктейлі в ідеальному поєднанні сирів, ви та ваші гості поринете у насолоду.
Скажіть світу CHEESE!
Текст та фото надані Оксаною Черновою.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi