пошук
Юлия Зверькова
Автор
Юлия Зверькова
Автор
Редакція PostEat дізнавалась, де пити глінтвейн в Києві. Глінтвейн – це осінньо-зимовий напій, котрий здатен не просто зігріти вас у холодну погоду, але й створити атмосферу тепла та затишку. Глінтвейн готують на основі червоного (рідше білого) вина з цукром або медом та прянощами. Цей напій є дуже популярним у багатьох країнах Європи, а напої, близькі до сучасного глінтвейну, готували ще у Стародавньому Римі (вино тоді хоч і змішували із прянощами, але не нагрівали).
Існує секрет приготування вдалого глінтвейну: обране вино потрібно нагріти до 70-80 градусів, а також додати спеції та прянощі за смаком. Зазвичай додають корицю, мускатний горіх, гвоздику, кардамон та духмяний перець. Можна також готувати глінтвейн з водою. Глінтвейн на основі сухого вина виходить більш кислим, напівсолодке вино додає напоєві гармонійності. Глінтвейн подають теплим або гарячим, у великих скляних бокалах зі зручною ручкою.
Нагадаємо: раніше ми детально розповідали вам про історію таких популярних зігріваючих напоїв, як грог та пунш. А про те, де пити глінтвейн в Києві, читайте прямо зараз!
Де: пр-т Павла Тичини, 1в.
Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (115–289 грн), домашня паста (129–289 грн), десерти (25–98 грн).
Страви: піца з баклажаном та капоколо – 185 грн, фокача з часником та оливковою олією – 49 грн, тартар з тунця – 239 грн, салат з лососем та сирним соусом – 200 грн.
Напої: глінтвейн червоний б/а – 60 грн, глінтвейн білий б/а – 60 грн, глінтвейн білий – 69 грн, глінтвейн червоний – 72 грн.
Деталі: проєкт команди «Сільпо», сніданки з 09:00 до 11:00 по буднях, неаполітанська піца, паста власного приготування, піч на дровах, дитячі розвиваючі майстер-класи по вихідних, сork fee, аперитиви з бренд-шефом ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньовідомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.
POSITANO – це ресторан італійської кухні, де ви можете спробувати справжню неаполітанську піцу (заклад увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіду 50 Top Pizza). Смачну їжу доповнють вишукані вина – у винній крті знайдете позиції натуральних вин із різних куточків Італії. Крім того, із вина тут готують ароматний глінтвейн та навіть безалкогольну версію цього напою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Антоновича, 13.
Бюджет: ₴₴. Гарячі закуски (85–196 грн), до келиха вина (45–225 грн), круасани (45-60 грн).
Страви: класичний круасан – 45 грн, салат з фалафелем – 118 грн, сендвіч з ростбіфом та сиром таледжіо – 115 грн, абрикосовий пиріг – 60 грн.
Напої: глінтвейн – 89 грн.
Деталі: демократичний винний бар в центрі Києва, більше 150 пляшок відбірного вина у колекції, кава (100% арабіка), резерв столів, підходить для компанії, цікаві заходи, присвячені винам і виноробами.
Vinostudia позиціонує себе як демократичний винний бар в центрі Києва. Тут подають кілька гарячих алкогольних напоїв, серед котрих ви знайдете і глінтвейн. Радимо поєднати напій з чимось солоденьким: наприклад, обрати круасан або абрикосовий пиріг.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пушкінська, 5.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (53-159 грн), гарячі сендвічі (139 грн), десерти (21-93 грн).
Страви: полента з яйцем пашот та авокдо – 137 грн, сирники з домашнім джемом – 93 грн, сендвіч з сиром брі та трюфельною пастою – 139 грн.
Напої: глінтвейн на білому вині – 99 грн.
Деталі: кав’ярня в центрі Києва, сніданки, моносорти і ексклюзиви, класичні кавові напої, альтернатива, какао speciality, dogs friendly, великий вибір смачних десертів, барна карта.
Улюблені десерти, глінтвейн на білому вині та розмаїття кавових напоїв вже чекають на вас у The Blue Cup coffee shop! Радимо скуштувати не лише ароматний глінтвейн, але й цікаві новинки у меню кухні!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хрещатик, 1/2.
Бюджет: ₴₴. «Іноземне меню»: салати (165–248 грн), основні страви (155–355 грн), десерти (38–115 грн).
Страви: куряча грудка з моцарелою а-ля Капрезе – 160 грн, мікс-салат з чері та авокадо – 168 грн, тартар з телятини– 198 грн.
Напої: глінтвейн (вартість напою вам повідомить офіціант).
Деталі: страви європейської та української кухні, бар, зручне розташування, страви на грилі, барне меню, сети для компаній, велика винна карта, паркінг, тераса, кальян, резерв столів, жива музика, знижки, kids friendly, заклад працює 24/7, лаунж-тераса, панорамні вікна, винна карта з демократичними цінами.
Ви гуляєте центром зі своєю другою половинкою та хочете зігрітися? Завітайте до Public Cafe! У закладі діє спеціальна пропозиція — «Double Глинтвейн», коли дві порції напою пропонують замовити за ціною одного. До того ж, заклад працює цілодобово –вам подадуть зігріваючий глінтвейн у будь-яку годину дня і ночі!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хрещатик, 27а
Бюджет: ₴. Страви (70-80 грн), десерти (40–110 грн).
Страви: шматок торту – 90 грн, класичний круасан – 40 грн, сендвіч з індичкою – 70 грн.
Напої: гаряче фіалкове вино – 110 грн.
Деталі: кафе на центральній вулиці столиці, вино келихами, легкі закуски до вин, інтер’єр в стилі лофт, панорамні вікна, формат take away.
The Journalist – сучасна кав’ярня, яка знаходиться на Хрещатику. Тут подають не просто глінтвейн, а «гаряче фіалкове вино». Варто скуштувати цікавий напій у парі з солодощами від закладу чи з одним із представлених в меню сендвічів.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Туполєва, 16Е.
Бюджет: ₴₴. Котлети (130-280 грн), основні страви (130-255 грн), десерти (80-90 грн).
Страви: котлета із курки з сиром брі та ягідним желе – 130 грн, котлета із курки з сиром дорблю в паніровці з лісовими горіхами – 140 грн, салат «Цезар» з міні-котлетми та чіпсами з бекону – 150 грн.
Напої: глінтвейн на джині – 80 грн, на вині – 80 грн, обліпиховий – 95 грн.
Деталі: відкрився у жовтні, працює у тестовому режимі, меню авторських котлет, авторські коктейлі, декілька видів глінтвейнів, сніданки з відкриття до 12:00, барна карта, кальян, підходить для святкувань корпоративів, днів народження та банкетів.
Ресторан «Букет Côtelette» відкрив свої двері для гостей у жовтні 2019 року. Тут ви знайдете кілька різновидів глінтвейну – на джині, на вині та обліпиховий. Варто не лише спробувати зігріваючий напій, але й оцінити смак авторських котлет у котлетній карті.
Фото: Facebook POSITANO, Vinostudia, The Blue Cup coffee shop, Public Cafe, The Journalist, Букет Côtelette
Головна фотографія: POSITANO
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi