пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
2024 рік характеризується посиленою увагою до екологічних практик. Ресторани та моктейль-бари активно впроваджують безалкогольне меню з місцевих інгредієнтів, використовують багаторазовий посуд і декор з мінімальним екологічним впливом, як-от їстівні квіти та бамбукові соломинки. Ці тенденції поєднуються з інтересом до сиру та сироваріння, створюючи унікальні можливості для гастрономічних експериментів.
Оксана Чернова — сирна експертка, амбасадорка української сирної культури, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards — ділиться авторськими поєднаннями сиру та літніх безалкогольних коктейлів.
Моктейлі — безалкогольні напої — за останні роки пройшли значний шлях розвитку. Ресторани та бари креативно підходять до їх створення. А ми пропонуємо кілька варіантів для легкої та приємної дегустації напоїв разом із сирами.
Серпень — найкращий час, щоб приготувати цей освіжаючий та смачний моктейль. Тим паче, що він готується всього з 4 простих інгредієнтів!
Інгредієнти:
— 4-5 кубиків кавуна без кісточок
— мед або сироп агави — 1 столова ложка
— свіжий сік половини лайма
— мінеральна вода — 100 мл
— лід та кілька гілочок м’яти для прикраси
Інструкція:
Червоно-зелений моктейль буде чудово пасувати до свіжих сирів, як досить солонуватих — Фета, так і більш нейтральних — Моцарела або Страчателла. Все просто: солоність сиру балансує солодкість кавуна. А з менш насиченими сирами це поєднання буде нагадувати прохолодний легкий десерт, з мінімумом цукру та максимумом корості для здоровʼя.
Інгредієнти:
— тонік — 30 г
— ананасовий сік — 15 г
— журавлинний сік — 15 г
— сік маракуї — 15 г
— сік лайма — 15 г
— вишневий сік — 15 г
— цукровий сироп (в ідеалі — вишневий) — 10 г
Інструкція:
Такий напій ідеально пасуватиме до багатьох сирів, але перш за все рекомендую спробувати його з сирами з блакитною пліснявою. Солодко-кисле відчуття свіжості гармонійно пом’якшить пряно-гострі ноти блакитних сирів.
Інгредієнти:
— безалкогольний джин або спрайт — 30 г
— сироп базилік-чебрець — 10 г
— лимонний сік — 5 г
— 4-6 крапель безалкогольного лавандового біттера
— тонік — 30 г
Інструкція:
Такий напій найкраще подавати разом із козячим сиром: свіжий Шевр чи козяча Гауда. Смак чебрецю, що є в складі моктейлю, присутній у багатьох сирах з козячого молока. А сир стане чудовим продовженням пряно-освіжаючих нот моктейлю Be on time.
Моктейлі з місцевих інгредієнтів дарують неповторні смакові відчуття. А креативна подача додає ще й приємних естетичних вражень. Насолоджуйтесь безалкогольними коктейлями разом з улюбленими сирами та відкривайте нові горизонти гастрономічних насолод.
Текст та фото надані авторкою.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi