Благодійна гастро-вечеря «Поєднані» від Благодійного Фонду PEREMOGA. Зібрано майже мільйон гривень! - PostEat

пошук

Благодійна гастро-вечеря «Поєднані» від Благодійного Фонду PEREMOGA. Зібрано майже мільйон гривень!
13-09-2022 0 531

Партнери

Автор


В місті Дніпро відбулася благодійна гастро-вечеря «Поєднані», котра була організована Благодійним Фондом «PEREMOGA», разом із партнером FONTEGRO. Усі кошти, які були зібрані з події, будуть направлені на відкриття соціального ресторану PEREMOGA для переселенців!

Анастасія Логутенко, співзасновниця Фонду PEREMOGA

«Гастро-вечеря «Поєднані» — це були 4 години без війни. Час для турботи, підтримки, єднання думок та помислів. Цього вечора, єдність команди фонду PEREMOGA, разом із партнером FONTEGRO, а також нашими гостями, які відгукнулися на благодійність, була спрямована на велику місію — відкриття соціального ресторану «PEREMOGA», котрий стане єдиним місцем у Дніпрі, де вимушено переміщенні особи, наші люди, які постраждали від війни, зможуть щодня отримувати гарячі обіди. Кожен день, соціальний ресторан «PEREMOGA» буде годувати від 1 500 людей!»

Одна з головних унікальностей гастро-вечері полягала у людях, які є справжніми творцями своєї справи, та котрі, лише на один вечір, приїхали з різних куточків України до Дніпра, щоб створити особливу атмосферу події. Дев’ять гастрономічних подач та дегустація вина — були у руках найкращих майстрів смаку України: Юрія Кошика, шеф-кухара холдингу емоцій !Fest та ресторану «Дуже висока кухня», м. Львів, Сергія Зеленохата, шеф-кухара ресторанів Dollar та Big Mama, м. Дніпро, а також талановитого Олександра Цвігуна, шеф-кухара ресторану Utati м. Львів. Вони створили справжні витвори кулінарного мистецтва!

Анна Зеленохат, співвласник конгресу шеф-кухарів FONTEGRO, волонтер Фонду PEREMOGA.

«Прославляючи нову українську кухню, три шеф-кухаря — Кошик, Зеленохат, та Цвігун, розробили спеціальне меню для вечері, де кожна страва мала свою унікальну техніку створення і включала всю палітру смаку. Гості вечора могли відчути поєднання солодкої стиглої дині, кислих лісових ягід, приємної гіркоти маринованої бузини, умамі білих грибів, всі вони доповнювали своїми смаками та ароматами основні продукти, привезенні шефами з усієї України, а саме: гриби з Чернігівщини, сири із Закарпаття, м’ясо з Волині, риба з Дніпра тощо. А коли готові страви з’являлися у залі, за справу брався шеф-сомельє, розкриваючи всі секрети поєднання українського вина з конкретними смаками страв, як казали самі гості, це було щось неймовірне. Гастрономічні авторські відкриття від шефів на цьому вечорі, стали черговим підтвердженням того, що нова українська кухня – це висока кухня світового масштабу.»

Разом ми про Україну, про її мелодійне звучання, про її самобутність та унікальність. Цю частину вечора якнайкраще продемонстрували Leroy та Shumei. Вони заспівали всіма улюблені українські пісні, які торкнулися серця кожного присутнього. Особливим стало виконання пісні «Біля тополі», яка, на думку Фонду PEREMOGA, є другим гімном України під час війни.

Анастасія Єрак, директор та співзасновниця Фонду PEREMOGA

«Одним із важливих благодійних моментів гастро-вечері став аукціон. Серед представлених лотів була картина «Янгол», акварельна робота відомого в нашій країні та далеко за її межами, художника Микити Шаленного. Також було представлено пляшку вина з київського магазину Good Wine, вона була обгорілою, і це не просто так, адже саме це вино стало одним із небагатьох уцілілих, після того, як по магазину було завдано ракетного удару. Наступною позицією стала картина знаменитого одеського шеф-кухаря Олександра Йорза, написана спільно з графіті-художником Борисом Б’єсовим, робота була виконана у стилі абстракціонізму за допомогою кухонного інвентарю. А ось особливим став останній лот, це був уламок нашої української ракети, яка 20 серпня збила ворожий калібр над Дніпром. Того дня було збито чотири рашистські ракети, чотири з чотирьох, за що ми ще раз хочемо подякувати нашому ППО, що охороняє життя дніпрян. Цей уламок подарував командир однієї військової частини, на знак подяки за допомогу від фонду.»

Завдяки гастро-вечері «Поєднані», фонд PEREMOGA зміг зібрати 937 000 грн. Усі кошти підуть на відкриття соціального ресторану PEREMOGA для переселенців!

Важливо відзначити, що це була перша гастро-вечеря, організована фондом PEREMOGA. Вона відбулася завдяки партнеру FONTEGRO, який є українським освітнім проєктом для шеф-кухарів, що включає міжнародні конгреси, українські тематичні форуми, стажування, гастро-тури, спрямовані на розвиток української гастрономії та українських кухарів. Подібні гастро-зустрічі фонд планує організувати надалі, в багатьох містах України, доводячи, що тільки разом, об’єднавшись, ми зможемо допомогти всім нужденним, які постраждали від війни. Перемога – об’єднує! Долучайтеся до благодійності.

Соціальні мережі фонду:

Сайт: https://www.peremoga-ukraine.org

Інстаграмм: https://instagram.com/prmg.ukraine/

Пошта: dp.peremoga@gmail.com

Текст та фото надані автором.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi