I Cake You: Всесвітній День Торта - PostEat

пошук

I Cake You: Всесвітній День Торта
07-05-2021 0 245

Партнери

Автор


За однією із версій, 7 травня у світі відзначають День Торта (World Cake Day). Хоч свято відносно нове (започатковане у 2018 році), є ще, як мінімум, два дні у році коли святкують день цього десерту (26 листопада Cake day та 20 липня International Cake day).

Точну ж дата появи першого торта невідома. Вважається, що історія цього десерту починається близько 2000 років тому. Малюнки незвичайних пиріжків, посипаних розтертим зерном були знайдені в Греції. А на Сході здавна існували солодощі з горіхами, що ззовні дуже нагадували торт. Деякі дослідники у сфері кулінарії дійшли висновку, що перший прототип торта з’явився в Італії. А саме слово «торт» у перекладі з італійської означає «щось крутити, закручувати», і пов’язують його з прикрасами торта різними написами, орнаментами та фігурами. 

Однак незаперечним є той факт, що сучасним десертам з їх вишуканим смаком і шикарним оформленням, ми зобов’язані Франції. Протягом багатьох століть французькі кондитери були основоположниками модних тенденцій в цьому напрямку.

Різноманіттям форм, кольорів та складників зараз уже нікого не здивуєш. Торти бувають абсолютно на будь-який смак та гаманець. Представниці кампанії UA Plan-Based, уже традиційно, пропонують вам кілька рецептів святкового десерту у веганській інтерпретації, адже переконані, що смачно і красиво готувати можна виключно з рослинних інгредієнтів. 

Наполеон

Один з найпопулярніших тортів Наполео́н торт, який готується з листкового тіста перекладений кремом і відомий під різними назвами в різних країнах та має безліч варіантів приготування. 

Для приготування веганського Наполеона вам потрібно:

  • 1 упаковка бездріжджового листкового тіста
  • 1 л кокосового/соєвого молока
  • 300 г кокосового цукру/яблучного пюре
  • 1 ст. л кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  • Для приготування крему необхідно виварити рослинне молоко з яблучним пюре. Додати туди кукурудзяний крохмаль, помішуючи. Зварити всі інгредієнти разом таким чином, щоб вийшло тягуче згущене молоко коричневого кольору.
  • Тісто розморозити, нарізати на квадрати й запекти в духовці до готовності (рецепт завжди є на пакуванні). 
  • Змастити кремом кожен шар тіста та дати просочитися протягом 2 годин.
  • Ваш веган Наполеон готовий! Смачного!

Чизкейк 

Чизкейк — сирний десерт, що дуже популярний в американській та європейських кухнях з безліччю інтерпретацій, робом зі Стародавньої Греції. 

Для приготування RAW веган версії знадобиться:

  • 2 стакани сирих горіхів кеш’ю
  • сік 1 лимона
  • ½  стакана кокосового молока
  • 2 ст. л. нектару агави
  • 1 стакан ягід
  • 1 стакан фініків без кісточки
  • ½  стакана сирого мигдалю

Спосіб приготування:

  • В окремих посудинах замочити у воді фінік та горіхи кеш’ю, залишити на ніч у холодильнику.
  • Пергаментом покрити форму для торта.
  • Для коржа потрібно в кухонному комбайні подрібнити фініки та мигдаль. Маса має бути щільною, трохи липкою. Цю суміш необхідно перелити у форму та розрівняти ложкою.
  • Злити воду з кеш’ю. Їх, разом з лимонним соком, кокосовим молоком та сиропом агави, перебити в комбайні. Готова маса має бути однорідної кремоподібної консистенції. 
  • Отриману масу необхідно викласти у форму, зверху на корж з мигдалю та фініків.
  • За допомогою блендера чи кухонного комбайна перетерти ягоди, а отриманим пюре змастити чизкейк.
  • Форму накрити кришкою і залишити в морозильній камері, на 3 години.
  • За 15 хвилин до подачі вийняти чизкейк з морозильної камери. Такий торт буде не лише смачним, але й максимально корисним та поживним! Насолоджуйтесь!

Шоколадний торт

Що може бути краще за шоколадний торт? Правильно веганський шоколадний торт без цукру.

Інгредієнти:

  • 1 стакан фундука
  • 8  фініків без кісточки
  • 2 банани
  • 1 авокадо
  • 4 ст.л какао
  • 4 ст.л сиропу агави (чи будь-якого іншого)
  • 1 ½  ч.л агар-агару
  • ½ стакани води
  • 1 стакан малини (чи інших ягід)

Спосіб приготування:

  • Горіхи подрібнити в блендері, додати до них подрібнені фініки, перекласти у форму, попередньо викладену пергаментом. 
  • Банани перетерти з авокадо, какао і сиропом. 
  • Агар-агар довести до кипіння, потримати 30 секунд, вилити до шоколадної маси та ще раз перемішати та швидко вилити у форму.
  • Поки крем ще не застиг, прикрасити торт ягодами та какао і відправити у холодильник на 20-30 хвилин. Шоколадний торт без випікання готовий! Смачного!

Якщо ж ви хочете долучитись до святкування, а готувати вам все ще не хочеться (навіть після цієї підбірки), то читайте наші інтерв’ю з засновницями веганських кондитерських Sereda Vegan Point та B12 candy bar. Після цього вам точно захочеться замовити у них торт чи сходити в гості. Адже сьогодні ідеальний день для цього. Всім торт!

 

Авторка статті: Наталія Владімірова, представниця компанії UA Plant-based

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi