пошук
Лана Світанкова
Автор
пошук
Лана Світанкова
Автор
Disclamer від редакції PostEat: ця стаття вперше була опублікована автором у власному блозі і готувалася саме для нього. Ми публікуємо цей матеріал з дозволу автора.
Скажу одразу, що ця категорія бібліотечки переважно для краси. Бо вся ця штука з «правильними поєднаннями пива», трохи профанація і (тут мене будуть убивати люди, які за це отримують гроші) не існує якихось 100% робочих поєднань, які сподобаються усім, так само, я не існує одного стилю пива, який всім зайде.
Тому ці теми — лише поради, які можна вважати напрямами роботи і відкриттів, не більше. Звісно, є кілька принципів, які можна передати двома реценнями, а не книжкою, але… Щось я розійшлася. По поличці:
Хороша книжка, яку можна взяти за базу. Ролзпочинається з того, як ми сприймаємо смаки і аромати. Тут є і про їжу в цілому, і секції про шоколад, про сир, і загальні поради, і розбивка по стилях, корисні моменти щодо використання пива, як складника страв, добре зверстано, зрозумілою мовою, естетично привабливо. Включно з варіантами пивних вечерь. Можна брати, і на тому і зупинитися.
Ця книжка вважається мало не канонічною в цій ніші, найбільш титулованою, по ній приймають іспити Цицерон (власне, тому я її і купила), але якщо чесно, у мене до неї багато, дуже багато питань. Видана у 2003, перевидана 2005, вона потребує апдейту. Чотири смаки, чомусь шість трапістичних пивоварень (ще тоді їх було сім), дуже дивні пропорції версій роденбаха, звідки взялись копчені ноти у німецькій пшеничці навіть не уявляю. Там ще багато такого, що потребує перевірки чи апдейтів, але пише добре. Так, що слиною починаєш захлинатися, це правда. Більше розвиває словесні вміння, ніж пейрингові, тому що бачиш, що варіантів безліч,і якщо знати, до чого прив’язатися, то можна підібрати майже будь-що до будь чого. Струткуровано по стилях, варіанти поєднань, класичні зразки і виробники.
Ця книжка цікава своїм форматом — це радше впорядкована збірка думок різних фешів, пивоварів, рестораторів — з різних куточків земної кулі, про те, як поєднувати, з чим, як використовувати місцеві особливості, тощо. Менше просто теорії, більше елементів тревелогу навіть. Цікава. Гарно виконана.
Думала, це буде збірка печива на пиві, але ні, далеко не кожен рецепт містить пиво, як складник, але до всякого печива пропонується пивна пара. Сподобався вигляд і забавність, навіть кілька рецептів використала.
На диво, ніде немає фото нормального, а мій примірник вже спаковано. Це фірмова книжка Lindemans, де визнані шеф-кухарі готують з/під ліндеманівські ламбіки. Виконано розкішно. Але чи можна повторити — ще не пробувала. Цікавий варіант мерчу насправді. І хороша реклама. Естетично.
Автор: Лана Світанкова — любителька пива, пивна писака, пивна бігунка, голос пивоварні Varvar Brew. Тимчасовий пивний суддя (Prov. BJCP Judge), перекладач, борюкало пивних міфів і насаджувач пивної культури подеколи у деспотичні методи.
Матеріал опубліковано з дозволу автора. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi