пошук
ПРОМО
Автор
пошук
ПРОМО
Автор
Щодня годувати родину корисними та смачними стравами, не витрачаючи на це багато часу — цього бажають безліч українських родин. Вирішить це питання технологія сувід, яка за багато років існування продемонструвала досконалість роботи з будь-яким продуктом, навіть з ніжним м’ясом курки.
Що ж таке сувід?
Спосіб приготування сувід свого часу став революційним та отримав безліч прихильників серед шеф-кухарів та гурманів. Цей спосіб поєднав у собі кілька окремих процесів приготування: застосування низької температури та герметизацію продукту у вакуумі. Кожен з цих методів обробки продуктів окремо практикувався раніше, але поєднати їх у 1974 році вирішив шеф-кухар французького ресторану «Труагро» Жорж Пралю — приготувавши методом сувід фуа гра, шеф виявив, що гусяча печінка зберігає свою текстуру, форму та жирність.
Технологія сувід передбачає кілька етапів підготовки, які дозволяють отримати відмінний продукт зі збереженими смаковими та текстурними якостями. За цією технологією можна готувати м’ясо, рибу, овочі, морепродукти та навіть фрукти. Головна особливість методу — сувід готується довго на низькій температурі (не вище 70-80С) у вакуумному пакуванні у воді, але без прямого контакту з нею. Продукт перед вакуумацією можна обробити спеціями, олією, соусами, що дозволить м’ясу чи рибі добре промаринуватись не тільки ззовні, а й всередині та зберегти насичений смак.
З кухонь ресторанів технологія сувід поширилась на домашні кухні та промислові виробництва, адже переваги продуктів, приготованих цим способом, безліч. Тому зараз кожен споживач може без проблем придбати сувідовані продукти, які виготовляють українські виробники з дотриманням усіх безпекових стандартів.
Виробнича технологія приготування сувід
Для промислового приготування продукту за всіма ключовими принципами в технології сувід використовується теплове обладнання cook-танкери. У ці спеціальні резервуари заливається вода, доводиться до необхідної температури та згодом циркулює навколо запакованого та замаринованого продукту протягом усього часу приготування. Таке обладнання гарантує безпеку продукту, постійну підтримку необхідної температури та забезпечує дотримання усіх технологічних процесів приготування сувід.
Продукт запаковується у вакуумний пакет під тиском, в якому відсоток кисню мінімальний – від 3 до 5%. За рахунок цього формується захист від зовнішнього середовища, призупиняється процес окиснення і ми отримуємо безпечне середовище для продукту. До речі, окрім безпеки, вакуумування дозволяє зберігати природні м’ясні соки — наприклад, у пакованні з курячим філе присутнє від 8 до 12% власного соку м’яса. А у м’ясі гомілки, за рахунок іншої структури м’яса, виділяється соус, який можна використовувати у приготуванні. Також у сувідованого м’яса тривалий термін зберігання — в оригінальній упаковці його можна тримати в холодильнику до 28 днів (після відкриття упаковки сувідоване м’ясо треба вижити впродовж 24 годин).
У лінійці курочки сувід від ТМ «Бащинський» представлено 2 види сувідованого м’яса:
Сувідоване м’ясо курки стане відмінним продуктом в раціоні дітей та дорослих, які дотримуються принципів здорового харчування, планують меню на кілька тижнів та економлять час на приготування страв.
5 переваг курочки сувід
Матеріал підготовлено у партнерстві з ТМ Бащинський
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi