Не винні історії: «Спершу перемога – потім кар’єра», Ольга та Сергій Гірмани - PostEat

пошук

Не винні історії: «Спершу перемога – потім кар’єра», Ольга та Сергій Гірмани
19-04-2022 0 755


Станом на початок квітня 41% українців залишились без роботи, однак це на 12% менше, ніж було у березні. Така тенденція тішить і дає надію, що з кожним днем ситуація покращуватиметься. Тим часом 55 (п’ятдесят п’яту) добу поспіль українці захищають свою землю від російських окупантів.

Спершу перемога – потім розберемось. Це одне з гасел переможниці конкурсу «Український сомельє 2021» Ольги Гірман. Вона, як і решта сомельє, втратила роботу через війну. Однак мужність і патріотизм таких професіоналів як Оля, зміцнює Україну на очах.

Сьогодні у циклі «Не винний час: що українські сомельє роблять під час війни» подружжя сомельє Ольга і Сергій Гірмани розповіли нашій колезі Валентині Дудкевич, як події в Україні вплинули на їх життя і висловили свої думки про перспективи кар’єри.

Ольга Гірман – переможниця конкурсу «Український сомельє 2021», співзасновниця проекту Wine Family Production, засновниця проекту «Винні Вечорниці»

Ввечері 23-го я поверталася з роботи додому, з приємною втомою та новими ідеями. Хто би міг подумати, що 24.02 моє життя розділиться на «до» і «після». Вранці розбудив телефонний дзвінок зі словами – «війна почалась…». Ми почали збирати швидко валізу, але без паніки, щоб зберігати «холодний розум». Далі затори на дорозі, по 2-3 години… Ми поїхали на захід України до близьких. Зараз ми тут, намагаємося допомогти всім тим, хто цього потребує.

Наразі я взагалі зараз не думаю про роботу, оскільки завдання номер 1 – вижити і допомогти вижити іншим. Я не маю наміру залишати країну, оскільки у мене є можливість допомогти тут і зараз. Тому про перспективи і кар’єру я буду думати після нашої перемоги.

Я ставлюся позитивно до заборони алкоголю, оскільки зараз – це must have! Під час воєнного стану більшість громадян може почати зловживати алкоголем у стані стресу, а для перемоги нам це не потрібно.

Після перемоги я хочу побачити близьких, зібратися в родинному колі і відсвяткувати нашу перемогу! Ми будемо святкувати з шампанським! Хоча, згадала, у нас є пляшечка вінтажного ігристого класичним методом від наших Shabo. Ось що наповнить перші келихи перемоги! Слава Україні!

Сергій Гірман – сомельє ресторану Zafferano, переможець конкурсу «Український сомельє 2020», співзасновник проекту Wine Family Production

До війни, як і багато сомельє, працював у ресторанах і сподівався, що цього не буде.  Досі багато хто не вірить, що таке можливо у наш час.  Наразі люди не думають про професію. Зараз сомельє хочуть, щоби це все закінчилося.

Хтось почав вивчати нову професію, почали вдосконалювати та вивчати нові мови, бо зараз не дуже віриться у те, що ресторанний бізнес працюватиме як раніше. На це має піти дуже багато часу. Ресторани будуть працювати на колишньому рівні там, де немає руйнування міста.

У воєнний час не можна продавати алкоголь, і це правильно з багатьох причин. Не до алкоголю зараз. Звичайно, у багатьох, хто пережив і переживає війну в гущі подій, психіка розхитується, і я розумію, що необхідно якось заспокоїти нерви.

Зараз не знаю, що буде після війни і чим займатимуться сомельє. Хтось поїде за кордон, хтось змінюватиме професію і перейде в онлайн. Нині ніхто про це не думає.  Головне, щоб швидше все це закінчилося і настав мир. А далі вже по ситуації.

Стосовно вина, зараз не думаю, яке відкриємо, і взагалі чи вино це буде. Наразі складно про це думати. Найперше бажання після війни – це побачити своїх близьких і друзів.

Далі буде…

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi