«Рожеві вина це вина свободи». Кавіст з Провансу розповіла про унікальність рожевих вин - PostEat

пошук

«Рожеві вина це вина свободи». Кавіст з Провансу розповіла про унікальність рожевих вин
19-06-2023 0 845


«Рожеві вина це вина свободи», – полюбляють казати французькі винороби. З огляду на те, що майже 90% рожевого вина Франції виробляється у Провансі, відкрити особливості цього стилю особливо цікаво.

Редакторка винного розділу Postaet Валентина Дуткевич поговорила з кавістом відомого французького бутика вин у Провансі Cavavin Латицією Л’Арідон про особливості прованських розе.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

 

Думка французьких експертів ніколи не буде зайвою, коли йдеться про місце вина у культурі країни. Це також стане гарною опорою до розуміння винної культури нашої країни.

Рожеве вино – це вино, яке адаптується до будь-яких обставин.

Аперитив, страва, сир… Розе пропонує неймовірну палітру, що доповнить будь-яку страву. Я гадаю, що жодне інше вино не запропонує стільки різних нот.

На жаль, рожеві вина досі маловідомі, а часом і погано оцінені. Ми і зараз чуємо, що рожеве не є вином або що це погане вино. Але це результат кропіткої, тривалої та комплексної праці наших виноградарів.

Прованс є найбільш репрезентативним регіоном рожевих вин з такими відомими найменуваннями як: Côtés de Provence, Bandol, Coteaux Varois.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Наш регіон відкрив світові розе. Попереду ще багато комунікаційної роботи, щоб донести його справжню цінність у всьому світі.

Тенденція на рожеве вино змінюється, але це перш за все сезонне вино. Ми продаємо розе цілий рік, але з першими барбекю продажі «палають».

Розе – це вино літа. Легко п’ється, освіжає. Тому з травня по вересень наш асортимент значно розширюється. Ми множимо наші продажі розе на 4.

Особливу увагу кавіст приділила поєднанню рожевих вин Провансу з їжею:

Як аперитив. У цьому випадку нам подобаються легкі, прозорі та фруктові рожеві вина, характерні для вин Pierrefeu.

До страв на грилі. У цьому випадку ми виберемо рожеве з більшою текстурою, як от вина Fréjus.

З екзотичними стравами, суші, рибним тартаром чудово поєднаються вина з Bellet AOP.

Розе ідеальне з сирами. Тут політ фантазії безмежний. Комбінуйте і шукайте свої ідеальні поєднання.

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi