пошук
Валентина Дуткевич
Автор
пошук
Валентина Дуткевич
Автор
«Рожеві вина це вина свободи», – полюбляють казати французькі винороби. З огляду на те, що майже 90% рожевого вина Франції виробляється у Провансі, відкрити особливості цього стилю особливо цікаво.
Редакторка винного розділу Postaet Валентина Дуткевич поговорила з кавістом відомого французького бутика вин у Провансі Cavavin Латицією Л’Арідон про особливості прованських розе.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Думка французьких експертів ніколи не буде зайвою, коли йдеться про місце вина у культурі країни. Це також стане гарною опорою до розуміння винної культури нашої країни.
Рожеве вино – це вино, яке адаптується до будь-яких обставин.
Аперитив, страва, сир… Розе пропонує неймовірну палітру, що доповнить будь-яку страву. Я гадаю, що жодне інше вино не запропонує стільки різних нот.
На жаль, рожеві вина досі маловідомі, а часом і погано оцінені. Ми і зараз чуємо, що рожеве не є вином або що це погане вино. Але це результат кропіткої, тривалої та комплексної праці наших виноградарів.
Прованс є найбільш репрезентативним регіоном рожевих вин з такими відомими найменуваннями як: Côtés de Provence, Bandol, Coteaux Varois.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Наш регіон відкрив світові розе. Попереду ще багато комунікаційної роботи, щоб донести його справжню цінність у всьому світі.
Тенденція на рожеве вино змінюється, але це перш за все сезонне вино. Ми продаємо розе цілий рік, але з першими барбекю продажі «палають».
Розе – це вино літа. Легко п’ється, освіжає. Тому з травня по вересень наш асортимент значно розширюється. Ми множимо наші продажі розе на 4.
Особливу увагу кавіст приділила поєднанню рожевих вин Провансу з їжею:
Як аперитив. У цьому випадку нам подобаються легкі, прозорі та фруктові рожеві вина, характерні для вин Pierrefeu.
До страв на грилі. У цьому випадку ми виберемо рожеве з більшою текстурою, як от вина Fréjus.
З екзотичними стравами, суші, рибним тартаром чудово поєднаються вина з Bellet AOP.
Розе ідеальне з сирами. Тут політ фантазії безмежний. Комбінуйте і шукайте свої ідеальні поєднання.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi