пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Вино — це не просто напій, а цілий світ смаків, ароматів та історій, які варто відкривати у правильній атмосфері. У Києві є заклади, де винні дегустації стають справжньою подією — у цій добірці ми зібрали місця, які пропонують не лише скуштувати витончене вино, а й поринути у його філософію. Це ідеальний спосіб провести вечір, відкриваючи нові смакові горизонти та отримуючи виняткові враження.
We.Cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Саксаганського, 117
Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00
Деталі: Лише один раз на рік — третього четверга листопада, рівно опівночі, на французьку землю приходить свято «Нового божоле» — молодого вина, виготовленого в невеликому регіоні на північ від Ліона. Божоле саме у молодому віці відрізняється досить багатим смаковим та ароматичним букетом. Фраза «Le Beaujolais est arrivé!» (з фр.—«Божоле прибуло!»), що служить девізом для цього яскравого свята, що проходять цього дня по всьому світу.
Усіх винних гедоністів чекають 21 листопада о 18:30 у We.Cafe на Саксаганського, щоб разом відзначити свято молодого вина Beaujolais nouveau і насолоджуватись сміливим та яскравим смаком вин нового врожаю. На винній дегустації у We.Cafe на вас чекає п’ять вин сезону, кожне з яких буде доповнене спеціальним фудпейрингом для яскравого смакового поєднання.
Вечір проведе винний експерт та сомельє відомого ресторану «Goodman» Василь Негін, який розповість історії та поділиться знаннями, які зроблять ваш досвід незабутнім. Усі вина з дегустації ви зможете придбати в Wine Shop закладу за ціною полиці GoodWine.
Дещо з меню: тост з креветками та томатами — 279 грн, салат теплий з лососем — 305 грн, різотто неро з лососем та мідіями у мушлях — 490 грн, медальйони з телятини — 529 грн, піца з грушею та горгонзолою — 299 грн.
Початок дегустації о 18:30, вартість квитка 1200 грн. Зарезервувати стіл можна за номером +380639704343.
Faino Wine | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Гусовського, 11/11
Дещо з меню: салат з лососем та сирним соусом, запечені сирники із сезонними ягодами, гарбузовий крем суп з грушею і свіжим козиним сиром.
Деталі: Faino Wine — винний простір, що гармонійно об’єднує вино та гастрономію. Основою концепції простору є відданість команди мистецтву поєднання вишуканих вин і витонченої кухні. Незалежно від вашого досвіду у світі вина, цей простір відкриває можливість дослідити нові смаки та отримати справжню насолоду. Faino Wine створено як місце, де кожен знайде щось для себе. Це затишна й водночас елегантна локація, ідеальна для дружніх розмов, жвавих зустрічей або романтичних вечорів. Завдяки неповторній атмосфері, яка підсилює насолоду від вина, кожен візит до Faino Wine стає особливим моментом.
Глек | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 6
Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00
Дещо з меню: делікатеси київщини з дичиною — 440 грн, підкопчений сом з ікряним маслом — 250 грн, пухкі вареники на пару з томленою косулею — 290 грн, голець з Київської області з цукіні, патісонами та йогуртом — 480 грн.
Деталі: Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг.
29 листопада о 18:45 в ресторані відбудеться благодійна вечеря-дегустація з винами Карла Шоша, яку проведе сомельє Олександр Маєр. Вина вечері та фудперіг до них: Королівська Леанка Brut Nature 2020 та фермерські сири Київщини, Rhyolite rosé 2023 та паштет з курячої печінки на злаковому крекері з буряковою мостардою, Welschriesling 2022 та рієт сома з маринованою редискою, Pearl of Zala 2018 та Cabernet 2021 і качина ніжка з грибною, масляною гречкою. Вартість квитка 2500 грн.
ARTANIA | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Хорива 25/12
Години роботи: щодня 14:00-22:00
Дещо з меню: сет з 3-х брускет — 390 грн, фермерський салат із домашнім сиром — 225 грн, рол салат з креветкою та горіхово устричним соусом — 290 грн, тунець з гарбузовим пюре та пікантним сиром — 390 грн, Березань Брют біле 2015, Бейкуш — 1560 грн/750 мл, Шардоне Резерв, Leleka Wines — 160 грн/125 мл.
Деталі: Винний бар Artania Bar знаходиться в серці старого міста на Подолі. Бар відкрито виноробнею «Бейкуш» для широко представлення власних вин та вин їхніх колег і друзів. Філософія закладу: розвивати тренд «Buy local», щоб гості купували вина малих сімейних виноробень України з різних регіонів. Для поціновувачів вина в Artania Bar представлено колекцію вин «Бейкуш» та рідкісні вінтажні вина, які ніде не можна знайти. Після осіннього оновлення меню гостей запрошують відкривати новий пейрінг смаків та поєднань з вином, серед нових страв сет з трьох різних брускет, фермерський салат із домашнім сиром, тунець з гарбузовим пюре та пікантним сиром.
Biologist Wine Club | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Академіка Глушкова, 1, ВДНГ, павільйон №6
Години роботи: пн-пт 14:00-22:00, сб-нд 12:00-22:30
Дещо з меню: карамелізований паштет з курячої печінки — 195 грн, асорті фермерських сирів — 280 грн, равлики гурме українські — 325 грн, тунець з карамелізованою спаржевою квасолею — 379 грн.
Деталі: Biologist Wine Club — гастро-бар з власною виноробнею під Києвом з великим вибором українського крафту та вин в карті побокально. Винна карта закладу налічує приблизно 80 позицій, серед яких вина BIOLOGIST, та інших крафтових виноробень України: Beykush, Vinoman, Slivino, Father’s Wine тощо. Також в наявності вина з найкращих теруарів Європи, список вин постійно поповнюється. До вина можна обрати різноманітні закуски, устриці, салати та м’ясні страви.
Ви можете завітати на дегустацію вин для двох від шеф-сомельє та познайомитись з українськими органічними винами лімітованого виробництва, з автохтонних українських і міжнародних сортів винограду — дегустацію проводить шеф-сомельє Biologist Влад Кушнарьов. Графік можливих записів: понеділок–четвер 15:00-18:00; пʼятниця: 15:00-19:00; субота–неділя 13:00-19:00. Вартість 2000 грн.
Головна фото: Todd Diemer on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi