пошук
Анна Кирюхина
Автор
пошук
Анна Кирюхина
Автор
3 червня на церемонії нагородження Michelin представив ресторани, що були відзначені зірками у каліфорнійському гіді Мішлен. Це перший путівник, що охопив одразу весь штат і об’єднав Сан-Франциско, Лос-Анджелес, округ Оріндж, Сан-Дієго, Сакраменто і Центральне узбережжя під червоним прапором гастрономічних звершень. Кількість ресторанів у новому гіді становить 90: серед них — 27 дебютантів.
По суті, новий California Michelin Guide — це поєднання уже існуючого путівника «San Francisco Bay Area & Wine Country», до якого входять 57 ресторанів, та путівника містом янголів. Саме до Лос-Анджелесу було прикуто найбільше уваги — місто повернулося на сторінки видання після 10-річної відсутності. Проте тріумфу не сталося: жоден з лос-анджелеських дебютантів не відзначили найвищою нагородою — 3 зірками, якою відзначають видатну роботу кухарів закладу, зразкові інгредієнти, процес приготування, доведений до мистецького рівня та страви, що стають класикою.
Отже, усі сім трьохзіркових ресторанів належать регіону затоки Сан-Франциско. Серед них —французькі ресторани «Benu» та «The French Laundary»; ресторани каліфорнійської кухні «The restaurant at Meadowood», «Manresa» та «Quince». 2019 року у путівнику затокою Сан-Франциско також дебютували «Atelier Crenn» — ресторан вишуканої французької кухні шеф-кухара Домінік Кренн та «Single Thread» — ресторан сучасної американської кухні, розташований у міні-готелі. Ресторан «Saison», що був відзначений трьома зірками у путівнику «San Francisco Bay Area & Wine Country», втратив одну зірку.
Де: Сан-Франциско
Ресторан Benu пропонує гурманам авторські страви французької та сучасної американської кухні. Потрапити в ресторан гості можуть, забронювавши столик за два місяці до візиту і заздалегідь обговоривши меню. Benu також славиться своїм обслуговуванням — занадто безпосередній і розслаблений персонал для ресторану такого рівня нерідко викликає приємне здивування у гостей.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Сент-Хеліна, округ Напа
The restaurant at Meadowood спеціалізується на органічній каліфорнійській кухні. Команда кухарів на чолі з шеф-кухарем створюють з артизанських продуктів страви, що є вершиною невимушеної розкоші.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Лос-Гатос, округ Санта- Клара
Manresa вважається одним із найгостинніших і найстильніших ресторанів вишуканої кухні в регіоні затоки Сан-Франциско. Шеф-кухар Девід Кінч працює з найбільш шанованими локальними виробниками, перетворюючи продукти в витвори кулінарного мистецтва.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Сан-Франциско
Колись легендарний Quince був храмом традиційної кулінарії, але талановитий шеф-кухар Майкл Туск зробив меню більш сучасним і інновативним. У Quince готують виключно зі свіжих фермерських інгредієнтів від локальних виробників. Ще однією цариною, у якій Quince вважається еталоном, — поєднання їжі та вина.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Юнтвіл
Ресторан The French Laundary шеф-кухаря Томаса Келера з ріку в рік відзначають за його приголомшливе місце розташування, бездоганний сервіс і виняткову їжу. Щодня команда кухарів створює два унікальних дегустаційних меню з дев’яти страв і ретельно стежить за тим, щоб інгредієнти не повторювалися.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Сан-Франциско
Atelier Crenn — це невеликий, але дуже вишуканий простір. Лише 8 столів, 13 страв в меню і лист очікування на кілька місяців вперед. Шеф-кухар ресторану Домінік Кренн готує для своїх гостей складні та гармонійні страви з історією та дуже поетичними назвами.
До прикладу, страва з назвою «Де широкий океан тулиться до іспанської землі» — це авторське прочитання страви surf and turf. А «Спостерігаючи за відпочинком звіра під листям» — це сквоб, захований під тонким фруктовим шаром з копченим соусом з буряка.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Хілдбург, округ Сонома
У ресторані американської кухні Single Thread пропонують вишукане меню, що складається з 12 страв, та продуману до найдрібніших деталей атмосферу. Тут дотримуються японської філософії гостинності «омотенасі», догматом якої є приницип «клієнт важливіший за вас».
Шеф ресторану Кайл Коннотон ретельно розробляє меню для кожного мікросезона, в залежності від врожаю локальної ферми. Наприклад, пізньою весною у гостей з’являється можливість насолоджуватися вареним фуа-гра з сушеним, ферментованим буряком та дикою зеленню, а взимку — тартаром з гарбуза з крабом і піною з місо-макрута.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Загалом, перелік усіх мішленівських ресторанів Каліфорнії виглядає так:
Три зірки
Дві зірки
Де: Сан-Франциско
Де: Пало-Альто
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Окленд
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Urasawa
Де: Лос-Анджелес
Де: Калвер-Сіті
Одна зірка
Де: Сан-Дієго
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Резерфорд
Де: Кармел
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Темпл-Сіті
Де: Юнтвіл
Де: Маунтін-Вью
Де: Бербанк
Де: Лос-Анджелес
Де: Санта Моніка
Де: Форствілл
Де: Сан-Франциско
Де: Коста-Меса
Де: Сан-Дієго
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Напа
Kinjo
Де: Сан-Франциско
Де: Кресент-Сіті
Де: Сакраменто
Де: Напа
Le Comptoir
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Madera
Де: Сан-Франциско
Де: Хелдбург
Де: Лос-Анджелес
Де: Пало-Алто
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Octavia
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Big Basin Way Saratoga
Де: Сан-Франциско
Де: Пало-Альто
Де: Лос-Анджелес
Де: Берлінгейм
Де: Сан-Франциско
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Лос-Анджелес
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Франциско
Де: Сан-Матео
Де: Коста-Меса
Де: Лос-Анджелес
Де: Вудсайд
Де: Сан-Франциско
Wakuriya
Де: Сан-Франциско
Фото: Atelier Crenn, Single Thread, Saison, Benu, The Restaurant at Meadowood, Manresa, The French Laundry, Quince
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi