Гуакамоле та страви з ним в ресторанах Києва: де спробувати популярну мексиканську закуску - PostEat

пошук

Гуакамоле та страви з ним в ресторанах Києва: де спробувати популярну мексиканську закуску
02-09-2019 0 2848


Гуакамоле та страви з ним в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Гуакамоле — це мексиканська закуска з авокадо, що відноситься до категорії густих соусів. Історія цієї страви почалась у часи ацтеків, її назва походить з мови цього народу — слово ahuacamolli складається з двох слів ahuacatl (в перекладі авокадо) та molli (в перекладі соус). Батьківщиною головного інгредієнту гуакамоле авокадо вважається штат Пуебла в Мексиці. Сьогодні налічується близько 500 сортів авокадо, а плантації знаходяться за каліфорнійським узбережжям США, в Колумбії, Іспанії, Ізраїлі, Австралії, Чилі. Саме Сполучені Штати є основним виробником і споживачем авокадо — цьому передувала відміна заборони на імпорт авокадо у 90-х роках минулого століття та зростання відсотку латиноамериканського населення країни. Класичний рецепт гуакамоле — це перетертий в ступі стиглий авокадо з морською сіллю, до якого найчастіше додають сік лайму, подрібнену кінзу та гострий перець халапеньо. Сік лайму не тільки відтіняє маслянистий смак авокадо, а й запобігає його потемнінню. Гуакамоле дуже корисна страва, оскільки авокадо є джерелом насичених жирів, бета-каротину, мінералів, вітамінів групи В, вітаміну К та Е і калію. Де готують гуакамоле та страви з ним в ресторанах Києва, дізнавайтесь з нашого матеріалу.

Avocado Cafе

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Інститутська, 27/6; пл. Бессарабська (ТЦ Метроград); пр-т Степана Бандери, 23 (ТЦ Gorodok Gallery); пр-т Тимошенко, 21к1 (Smart Рlaza Obolon)

Бюджет: ₴₴. Салати (109–259 грн), закуски (99–199 грн), бургери (169–269 грн).

Страви: гуакамоле з чіпсами начос – 99 грн, гуакамоле з насінням чіа на хрумких тостах – 109 грн, бургер «Сальмонгер» – 199 грн

Напої: еспресо – 29 грн, матча-лате – 359 грн, аво кава – 89 грн, фреш грейпфрутовий – 69 грн.

Деталі: мережа ресторанів, ексклюзивні страви з авокадо, сніданки цілий день, cork fee.

Avocado Cafе — мережа столичних концептуальних закладів, в основі меню яких страви з авокадо. Зараз в Києві працює чотири локації Avocado — на Інститутській та в торгівельних центрах на Хрещатик, Почайній та Оболоні. Тут ви знайдете поживні сніданки, аво- та класичні craft бургери, зможете насолодитися стравами з меню від шефа, а також скористатися спеціальними пропозиціями від закладу. В закладах Avocado можна спробувати класичний гуакамоле з чіпсами начос, оригінальний гуакамоле з насінням чіа на хрумких тостах та крафтовий бургер «Сальмонгер» з лососем, гуакамоле, томатами, сиром філадельфія та руколою.

pizzeria Napule’

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴. Піца (132–469 грн), закуски (192–329 грн), десерти (69–162 грн).

Страви: шпинат, томати, червона цибуля та печений батат на подушці з гуакамоле – 259 грн, тартар з тунця з авокадо, томатами, гуакамоле, каперсами та руколою – 289 грн.

Напої: капучино – 75 грн, лимонадний сквош – 70 грн, полуничний лимонад – 99 грн, ігристе вино Prosecco Treviso DOC – 112 грн/100 мл, біле вино Raudii Garganega Veneto IGT – 96 грн/100 мл.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів братів Гусовських, італійський ресторан-піцерія, автентична неаполітанська піч для піци, італійські вина, сертифікат Associazione Verace Pizza Napoletana, головний піцайоло – італієць Джузеппе Іролло, резерв столів.

У ресторані pizzeria Napule’ на вас чекає піца від потомственого італійського піцайоло Джузеппе Іролло. Піч, в якій готується піца, була виготовлена неаполітанським майстром Стефано Феррара з матеріалів, привезених з околиць Везувію. У 2008 році pizzeria Napule’ отримала сертифікат від Асоціації справжньої неаполітанської піци (Associazione Verace Pizza Napoletana). В меню ресторану більше 25 видів піци, а також різні салати, пасту, закуски, гарячі страви, супи та десерти. З гуакамоле в pizzeria Napule’ подають закуску зі шпинатом, томатами та печеним бататом, а також тартар з тунця.

Philadelphia roll&bowl

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 10

Бюджет: ₴₴. Роли «Філадельфія», норі-роли, боули, авокадо-салат – 139 грн, вино побокально — 39 грн, вино — 169 грн / 750 мл.

Страви: боул з лососем та соусом теріякі – 139 грн, боул з тунцем та соусом теріякі – 139 грн, боул з вугром та соусом теріякі – 139 грн, боул з тигровими креветками та соусом теріякі – 139 грн.

Напої: вино Philadelphia Шардоне – 169 грн/750 мл, вино Philadelphia брют – 169 грн/750 мл.

Деталі: tasty & healthy заклад, страви за моноціною, американська кухня та суші-бар, належить до сім’ї ресторанів Діми Борисова, знаходиться в центрі, трендові боули, вино власного виробництва, take away, доставка.

Philadelphia roll & bowl — заклад з моноціною, який відкрив на початку весни Дмитро Борисов. Формат локації — tasty & healthy, в меню — страви американської та японської кухонь. В меню — роли «Філадельфія» і розширений варіант класичних норі-ролів, ситні трендові боули, а також салати з авокадо в половинці фрукта. У Philadelphia roll & bowl готують чотрими види боулів з лососем, з тигровою креветкою, з тунцем або з вугром. Риба або морепродукти доповнені кіноа, гуакамоле, крем-сиром, листям салату, хрумкими огірками, соковитими томатами, цибулею, паростками сої та соусом.

Рыба Пила

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 112

Бюджет: ₴₴₴. Салати і закуски (60–470 грн), супи (150֪–250 грн), крудо бар (150–1100 грн).

Страви: гуакамоле – 180 грн.

Напої: гранатовий лимонад – 80 грн, американо – 45 грн, морквяний фреш — 60 грн, какао – 70 грн.

Деталі: фіш-бар, знаходиться в центрі Києва, одеська кухня, заклад Bulldozer Group, концепт-шеф Сергій Юрчишин, власний свіжий улов щодня, рибна лавка, сніданки з 10:00 до 12:00, змістовна винна карта, доставка, резерв столів.

Риба Пила — рибний ресторан з одеськими стравами з риби і морепродуктів власного чорноморського вилову. Інтер’єр закладу концептуальний, яскравий з оригінальним декором. В меню ресторану — справжні одеські манси від одесита концепт-шефа Сергія Юрчишина. У багатій винотеці закладу як демократичні позиції від українських виноробів, так і відомі світові екземпляри. Гуакамоле у «Рыбе Пиле» готують перед гостем в кам’яній ступі, в якій і подають.

Юність

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Михайлівська, 24а

Бюджет: ₴₴. Закуски (65–155 грн), салати (98–155 грн), креветки (15–700 грн).

Страви: гуакамоле – 118 грн, закуска «інстаграмна» – 155 грн.

Напої: глінтвейн білий – 75 грн, сік – 34 грн, лимонад дюшес – 60 грн, еспресо – 36 грн.

Деталі: креветочна в центрі Києва, сніданки, стильний інтер’єр, затишна літня тераса, великий вибір українських та іноземних вин, креативна коктейльна карта, гриль-меню.

Перша київська креветочная «Юність» відкрилась в середині лютого 2018 року. Інтер’єр закладу виконаний в ретро стилі, атмосферность обстановки вдало доповнюється тихою лаунж-музикою і ненав’язливим якісним сервісом. Гуакамоле в «Юності» готують з в’яленими томатами та кінзою. Також гуакамоле входить до закуски «інстаграмна» разом з сиром буко, пастою том ям, шпинатом оливковою олією та креетками.

ЇZH

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Золотоворітська, 2/3

Бюджет: ₴₴. Вафл-бургери (99–129 грн), боули (109–169 грн), картопля з наповнювачами (79–89 грн).

Страви: тофу вафл бургер – 99 грн (его уже давно нет, давайте укажем другой) веган сейтан вафл бургер з манго соусом – 129 грн, тофу боул – 109 грн, веджі картопля – 79 грн.

Напої: еспресо – 28 грн, лимонад – 40 грн, Aperol Spritz – 125 грн, Pinot Noir – 90 грн/150 мл, просеко на крані – 50 грн/келих.

Деталі: кафе вуличної їжі біля станції метро «Золоті Ворота», самообслуговування, вино побокально, в п’ятницю і суботу працює до 02:00, є take away (в біопосуді).

ЇZН — кафе поруч із Золотими Воротами. В закладі пропонують швидко і смачно перекусити оригінальними бургерами, для яких замість звичної булочки використовують вафлі. Також в меню боули, сирні та м’ясні байтси, картопля фрі з наповнювачами й супи. З гуакамоле в ЇZН готують веджі картоплю або його можна замовити як додаток до будь-чого.

Фото: Facebook Avocado, pizzeria Napule’, Philadelphia roll&bowl, Рыба Пила, Юність, ЇZH

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi