пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
1-2 жовтня в Києві пройде майстер-клас енопарфумера («винного парфумера») Рішара Пфістера, який розробив методику ольфакторного аналізу вина. Методика дозволяє уникнути суб’єктивності дегустації та буквально розібрати винний аромат на молекули.
Рішар Пфістер приїде в Україну на запрошення винної експертки та співвласниці винних барів Like a local’s wine bar Євгенії Ніколайчук. 1-2 жовтня в Hub 4.0 (Ярославський провулок, 1/3) експерт проведе два майстер-класи по молекулах вина та своїй методиці ольфакторного (від лат. olfactorius запашний, духмяний) аналізу вина.
Рішар Пфістер народився у сім’ї виноробів у Швейцарії, якій належать виноградники на березі Женевського озера. Отримав диплом енолога у Вищій школі виноградарства та виноробства Швейцарії Changins та сім років навчався на парфумера.
Методологія Рішара OENOFLAIR базується на тому, що експерти зазвичай володіють базою ароматів у тисячі й десятки тисяч ароматів. Нюх людини влаштований, як відбиток пальця і дві людини рідко можуть однаково оцінити аромат вина. Через призму свого досвіду, різні люди можуть почути у напої, наприклад, запах кардамону, пачулі або бергамоту. Швейцарець розробив систему, яка ставить за ціль спочатку визначити групу ароматів, а потім виділити домінантну ноту.
Фото: Richard Pfister
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi