пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Виробники вин К’янті звернулися до уряду Італії з пропозицією дозволити їм робити вина Chianti DOCG солодшими. Винороби пояснюють: споживачам великих ринків Південної Америки, США й Азії, особливо жінкам та молоді, подобаються більш солодкі та менш терпкі вина.
8 серпня вісник італійського уряду Gazzetta Ufficiale опублікувала довідку по суть змін та мотивацію виробників. Очікується, що вина зони Chianti DOCG можна буде виробляти з максимальним вмістом цукру 4 г/л або 9 г/л за умови, що загальний рівень кислотності вина буде на 2 г меншим ніж максимальний рівень залишкового цукру.
Президент Консорціуму вин К’янті Джованні Бусі розраховує, що зміни дозволять збільшити об’єм продажів на нових ринках. Споживачам Південної Америки, США й Азії подобаються вина К’янті, проте терпкість (високий вміст танінів) на цих ринках часто розцінюється, як недолік вина.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi