пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Бренд Kontapel випустив у продаж 400 пляшок «контабасу» — міцного напою на смородинових бруньках. «Це партія напою 1993 року, який вдалося знайти на Закарпатті. Плануємо побудувати завод на 10 тис. пляшок для виготовлення свіжого і витриманого контабасу», — розповідає власник бренду Роман Пелех.
Роман стверджує, що у 2018 році знайшов і викупив на Закарпатті 100 л старого контабасу. За його словами напій було приготовано зі спеціального дистиляту, витримано на смородинових бруньках, багатих ефірними оліями та закладено на витримку у 1993 році.
Для продажу обмеженої партії було створено бренд Kontapel, розроблено дизайн етикетки й пляшки. Вартість напою — 3 900 грн за пляшку, у дерев’яному боксі — 4 500 грн. Вже продано більше 100 пляшок.
Роман розповідає, що разом з партією знайшов й рецепт напою — він дозволяє зробити контабас, придатний до витримки. Власник бренду планує побудувати завод на 10 тис. пляшок для виготовлення свіжого і витриманого спеціалітету.
Контабас — традиційний український алкогольний напій, який виготовляють, настоюючи горілку на бруньках смородини. Рецепт напою згадується на сторінках книги Зіновії Клиновецької «Страви й напитки на Україні» (1913 р). Авторка радить брати для напою «добру горілку» та вважає, що «чим старіший контабас, тим кращий».
Фото: Kontapel
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi