На Закарпатті випустили 25-річний «контабас» — напій на смородинових бруньках - PostEat

пошук

На Закарпатті випустили 25-річний «контабас» — напій на смородинових бруньках
12-09-2019 0 10465


Бренд Kontapel випустив у продаж 400 пляшок «контабасу» — міцного напою на смородинових бруньках. «Це партія напою 1993 року, який вдалося знайти на Закарпатті. Плануємо побудувати завод на 10 тис. пляшок для виготовлення свіжого і витриманого контабасу», — розповідає власник бренду Роман Пелех.

Роман стверджує, що у 2018 році знайшов і викупив на Закарпатті 100 л старого контабасу. За його словами напій було приготовано зі спеціального дистиляту, витримано на смородинових бруньках, багатих ефірними оліями та закладено на витримку у 1993 році.

Для продажу обмеженої партії було створено бренд Kontapel, розроблено дизайн етикетки й пляшки. Вартість напою — 3 900 грн за пляшку, у дерев’яному боксі — 4 500 грн. Вже продано більше 100 пляшок. 

Роман розповідає, що разом з партією знайшов й рецепт напою — він дозволяє зробити контабас, придатний до витримки. Власник бренду планує побудувати завод на 10 тис. пляшок для виготовлення свіжого і витриманого спеціалітету.

Контабас — традиційний український алкогольний напій, який виготовляють, настоюючи горілку на бруньках смородини. Рецепт напою згадується на сторінках книги Зіновії Клиновецької «Страви й напитки на Україні» (1913 р). Авторка радить брати для напою «добру горілку» та вважає, що «чим старіший контабас, тим кращий».

Фото: Kontapel



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi