пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Про французькі ресторани Києва роповідає сьогодні редакція PostEat. В усьому світі французька кухня відома своїми делікатесами і вважається найвишуканішою. Особливістю кухні вважаються сири, яких тут понад 400 сортів та вина, без яких не можна уявити собі французьку трапезу. Щоб познайомитися з гастрономічними традиціями Франції, вам не обов’язково їхати в подорож — розповідаємо, де спробувати французьку кухню в Києві.
Frou Frou | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 44
Годин роботи: пн-чт 12:00-22:00, пт 12:00-23:00, сб 11:00-23:00, нд 11:00-22:00.
Бюджет: салати від 420 грн, основні страви від 550 грн, десерти від 70 грн.
Дещо з меню: жаб’ячі лапки Frou — 690 грн, равлики по-бургундськи — 310 грн, запечений камамбер, трюфельна паста — 390 грн, пате із курячої печінки — 310 грн, єлисейський суп — 425 грн, гратен з морепродуктами, сир грюєр — 840 грн, тарт з грушею, ягоди — 395 грн.
Деталі: Оновлений французький ресторан Frou Frou у самому серці столиці поєднує в собі вишуканість, легкість та затишок. Тут на вас чекають ароматні свіжоспечені круасани на сніданок, наче зі справжньої паризької буланжері. Неймовірні французькі гастрономічні враження починаються з равликів у трьох варіаціях, знаменитого єлисейського супу від шефа, класичного цибулевого супу та рибних страв, які займають особливе місце.
Обслуговування на найвищому рівні: уважні офіціанти, що знають усі тонкощі французької кухні, порадять вам страви до смаку, а досвідчений сомельє обере ідеальне вино до вашого вечері. Ресторан, що огортає французькою естетикою Провансу, Парижа, Марселю — подорожуйте Францією із Frou Frou.
Citronelle | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 23
Годин роботи: пн-пт 09:00-23:00, сб-нд 10:00-23.00
Бюджет: салати від 620 грн, основні страви від 720 грн, десерти від 290 грн.
Дещо з меню: рієт з копченого лосося з мусом із білого хріну — 580 грн, нісуаз з животиками тунця та соусом Аріко — 780 грн, равлики запечені з томатним конкасе та прованським маслом — 390 грн,
Деталі: Citronelle — ресторан у форматі bistro noveau, де готують найкращі страви французької гастрономії. Вишуканий інтер’єр та першокласне обслуговування створюють у закладі ідеальну атмосферу, а французька кухня у легкому форматі без будь-яких обмежень задовольнить будь-якого гурмана. Ви можете завітати до Citronelle з самого ранку і поснідати на літні терасі, пообідати ліонським цибулевим супом та насолодитись атмосферною чайною церемонією Afternoon tea та залишитись на вечерю і скуштувати ніжний рієт з копченого лосося та равликів запечених з томатним конкасе.
Très FRANÇAIS | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Костьольна, 3
Годин роботи: пн-чт 09:00-22:00, пт-нд 09:00-23:0
Бюджет: салати від 269 грн, основні страви від 357 грн, десерти від 185 грн.
Дещо з меню: салат de Village зі спаржею та фермерським сиром — 385 грн, запечений камамбер з пряною грушею у червоному вині — 359 грн, казанок мідій у білому вині — 582 грн, крем-брюле з лавандою — 185 грн.
Деталі: Très Français — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très Français. Тут відчутна чарівна атмосфера французького брасері зі справжніми регіональними автентичними стравами, сирами та винами, що так полюбляють французи, гості міста та просто шанувальники французької кухні. Поціновувачі сирів знайдуть у ресторані та сирній лавці Tres FRANCAIS сири з Нормандії, Шампані, Лангедоку та Бургундії, а також свіжоспечені багети та круасани з власної маленької пекарні. Також зараз в ресторані діє сезонне “меню Розе”, щоб ви могли спробувати цікаві страви від шефа зі спаржею та полуницею.
PAUL | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Ярославів Вал, 26; вул. Велика Васильківська, 32
Годин роботи: нд-чт 09:00-21:00, пт-сб 09:00-22:00
Бюджет: салати від 285 грн, основні страви від 278 грн, десерти від 105 грн.
Дещо з меню: консоме з кролика — 195 грн, ескарго де бургунь — 280 грн, салат з козячим сиром та гарбузом — 285 грн, качка конфі з яблуками — 385 грн, мільфей — 170 грн.
Деталі: PAUL — міжнародна мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес та зараз працює в 31 країні світу. Заклади мережі PAUL спираються на французький шарм та затишок й пропонують починати день класичним паризьким круасаном, обідати ситним пирогом кіш і повечеряти легким салатом. В закладі можна скуштувати консоме з кролика, ескарго де бургунь, качку конфі з яблуками, крем брюле та мільфей.
L’UCA | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Володимира Івасюка, 6, корп. 4
Годин роботи: пн 09:00-20:00, вт-сб 09:00-22:00, нд 10:00-22:00
Бюджет: салати від 215 грн, основні страви від 345 грн, десерти від 45 грн.
Дещо з меню: океанічні мідії по-ширанськи — 345 грн, профітролі з качиним паштетом — 275 грн, фондю з козячого сиру та скибочками телятини, тушкованої в солодкій вишні — 355 грн, бургер з томленим рваним м’ясом телятини — 265 грн.
Деталі: L’UCA — це французька сучасна кухня на Оболоні, де пропонують скуштувати страви французької бістрономії. Основна фішка закладу — класична страва французів сирне фондю, 6 видів якого задовольнять гастрономічні уподобання будь-кого. Значна частина меню — це різні сорти м’яса, наповнене витриманими французькими сирами у поєднанні з натуральними авторськими фруктовими та трав’яними соусами. Крім цього пропонують французькі сніданки, бріош раклет-бургери та равлики по-бургундські в пряному маринаді на крутонах з хрусткого багету.
Cafe Charlotte | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Олександра Кониського, 55
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Бюджет: салати від 245 грн, основні страви від 345 грн, десерти від 45 грн.
Дещо з меню: тріо брускет — 390 грн, салат нісуаз — 345 грн, запечений камамбер з кюлі — 330 грн, ескарго мікс — 270 грн, півень томлений у червоному вині — 345 грн.
Деталі: Café Charlotte — затишний заклад в стилі паризьких міських кафе, що розташувався на тихій старовинній київській вулиці. В меню ресторану зібрані кращі рецепти регіональних кухонь Франції. Свій день можна розпочати у закладі з ароматної кави та свіжоспеченого круасана. На обід обрати класичний французький цибулевий суп, а на вечерю можна обрати до вина мікс ескарго та вишуканого півня томленого у червоному вині. Літня тераса в європейському стилі вже відкрита поруч із Café Charlotte.
Фото: Facebook/Instagram Frou Frou, Citronelle, Très Français, PAUL, L’UCA, Café Charlotte.
Головна фото: Stefan Schauberger on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi