пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Компанія MICHELIN 17 грудня в дванадцятий раз оголосила список рекомендацій найкращих ресторанів Гонконгу та Макао 2020 року. Серед 90 ресторанів з цього списку, які отримали цього року бажану зірку (або дві, або три), є група новачків — два нові тризіркові ресторани, три нові двозіркові ресторани та 11 нових однозіркових ресторанів.
Поціновувачам високої кухні давно відоме поняття «мішленівські зірки» — це тризіркова градація від відомого та авторитетного ресторанного гіду MICHELIN з більше ніж віковою історією, відповідно до якої «зірки» присвоюються ресторану або кухарю. Серед критеріїв оцінки закладів і чистота, і шеф-кухар, і свіжість продуктів, і ціни. Три зірки і право знаходитися в «Червоному гіді Мішлена» — заповітна мрія всіх рестораторів.
Список ресторанів MICHELIN Guide Hong Kong Macau 2020 Selection
Three Stars
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 8 Finance Street, Central, Hong Kong
Бюджет: $$$
Ціни: м’ясні страви – 740-3200 HKD (2200-9589 грн).
Тип кухні: висока французька
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: MO Jade Dragon, Level 2, The Shops at The Boulevard City of Dreams, Macau
Бюджет: $$
Ціни: м’ясні страви – 198-1100 HKD (600-3300 грн).
Тип кухні: китайська
Forum (up from 2*)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 255-257 Gloucester Road, Causeway Bay, Hong Kong
Бюджет: $$$
Ціни: морепродукти – $210-1700
Тип кухні: кантонська
Деталі: Ресторан кантонської кухні Forum заснований у 1977 році. Засновник закладу Єунг Кун Ят, який працює у галузі китайської кухні більше 60 років. Фірмова страва закладу Ah Yat Abalone — делікатесний молюск абалон, вартість якого може сягати $7200 за кілограм. Команда кухарів на чолі з шеф-кухарем Lau Pui-Kwong розробила різноманітні сети та пропозиції, щоб максимально розкрити всі смаки кантонських делікатесів. Досвідчений шеф-сомельє Jacky Luk Chi-Man порекомендує найкраще вино, яке ідеально доповнить страву.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Shop 401, 4/F, Landmark Atrium, Central, Hong Kong
Бюджет: $$$
Ціни: дегустаційне меню – $498-758
Тип кухні: висока французьска
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 8 Finance Street, Central, Hong Kong
Бюджет: $$
Ціни: морепродукти – 280-900 HKD (840-2690 грн).
Тип кухні: кантонська
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 18 Chater Road, Central, Hong Kong
Бюджет: $$$
Ціни: 780 — 2100 HKD (2300-6290 грн).
Тип кухні: італійська
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 2-4 Av. de Lisboa, Macau
Бюджет: $$$
Ціни: сезонне меню а-ля карт – $338-2598
Тип кухні: французька
Sushi Shikon (NEW)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 7/F, The Landmark Mandarin Oriental Hong Kong
Бюджет: $$$
Тип кухні: суші-ресторан
Деталі: Ресторан Sushi Shikon заснований шеф-кухарем Masahiro Yoshitaka. Зал ресторану виконаний в стилі мінімалізму, характерному для культури Японії. Не більше десятка гостей може розміститись за спільним столом, перед яким шеф-кухар готуватиме дегустаційне меню. Вечеря починається з закусок, переходить до морепродуктів і основних вишуканих страв, на десерт — авторські делікатеси. Для приготування страв продукти і всі необхідні інгредієнти постачають з центрального рибного ринку Цукідзі в Токіо. Саке є традиційним доповненням до суші — в ресторані зібрана унікальна колекція ексклюзивних напоїв. А також представлені французькі вина для тих, хто не може уявити прекрасний вечір без хорошого вина.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 8 Peking Road, Tsim Sha Tsui
Бюджет: $$$
Ціни: дегустаційне меню – $1180 з людини
Тип кухні: кантонська
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 2/F, Grand Lisboa, Avenida de Lisboa, Macau
Бюджет: $$$
Ціни: морепродукти – $280-1080
Тип кухні: китайська
Two Stars
Alain Ducasse At Morpheus
Amber
Arbor (up from 1*)
Bo Innovation (down from 3*)
Écriture
Feng Wei Ju
Golden Flower
Kashiwaya
Mizumi (Wynn Macau)
Pierre
Sichuan Moon (NEW)
Sun Tung Lok
Sushi Saito
Ta Vie
Tenku Ryugin
The Tasting Room
Tin Lung Heen
Ying Jee Club
Wing Lei (up from 1*)
One Star
Aaharn (NEW)
Ah Yat Harbour View
Arcane
Beefbar
Belon
Celebrity Cuisine
Duddell’s
Epure
Fook Lam Moon (Wan Chai) (NEW)
Fu Ho (TST)
Gaddi’s (NEW)
Guo Fu Lou
Ho Hung Kee
IM Teppanyaki & Wine
Imperial Treasure
Jardin de Jade (Wan Chai)
Kaiseki Den by Saotome
Kam’s Roast Goose
King
Lai Heen
Lei Garden (Kwun Tong)
Lei Garden (Mongkok)
L’Envol (NEW)
Liu Yan Pavilion (NEW)
Loaf On
Louise (NEW)
Man Wah
Mandarin Grill + Bar
Ming Court
New Punjab Club
Octavium
Otto e Mezzo Macau
Pang’s Kitchen
Pearl Dragon
Petrus (NEW)
Rech
Roganic (NEW)
Rùn *
Ryota Kappou Modern (NEW)
Shang Palace
Shinji by Kanesaka
Spring Moon
Summer Palace
Sushi Wadatsumi
Takumi by Daisuke Mori
Tate
The Golden Peacock
The Kitchen
Tim Ho Wan (Sham Shui Po)
Tim’s Kitchen
Tosca di Angelo
VEA
Wing Lei
Xin Rong Ji
Yan Toh Heen (down from 2*)
Yat Lok
Yat Tung Heen (Jordan)
Yè Shanghai (TST)
Ying
Zest by Konishi (NEW)
Zhejiang Heen
Zi Yat Heen
Фото взяті з Facebook-сторінок закладів
Головна фотографія: Grand Lisboa Hotel
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi