пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Бабагануш у закладах Києва шукала редакція PostEat. Батьківщиною цієї страви є Близький Схід, особливо її шанують в Туреччині та Єгипті. Бабагануш — це дуже ніжне пюре з баклажанів з різноманітними східними прянощами та тахіні, а підсилюють смак і аромат страви лимон та часник. Через велику популярність у країнах арабського світу бабагануш іноді називають арабським паштетом. Він може виступати як самостійною стравою, так і пікантним соусом, крім цього його часто подають як закуску. У новому огляді розповідаємо, де скуштувати бабагануш у закладах Києва.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 29
Бюджет: ₴₴₴. Маленькі тарілочки (69–185 грн), невеликі тарілочки (129–292 грн), тарілки (196–349 грн).
Страви: бабагануш із зернами граната та сумахом – 85 грн.
Напої: еспресо – 39 грн, лате – 69/99 грн, коктейль Le Grand – 180 грн.
Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар — Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 10:00 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта.
Ресторан близькосхідної кухні Adelle на чолі з іменитим шеф-кухарем Олексієм Краківським вже став однією з топ-локацій Києва завдяки смачній тель-авівській кухні і яскравому інтер’єру. В Adelle використовують виключно свіжі та сезонні інгредієнти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні ізраїльської столиці. Розпочніть вечерю із бабагануша, який подають із зернами граната та сумахом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бул. Лесі Українки, 24
Бюджет: ₴₴. Закуски (145–295 грн), основні страви (225–495 грн), десерти (65–235 грн).
Страви: тріо марокканських мезе – 145 грн.
Напої: Tequila Sour – 195 грн, Mezcal Punch – 220 грн, Vanilla Espresso – 195 грн.
Деталі: міське кафе мережі ресторанів Carte Blanche, знаходиться в центрі Києва, сніданки цілий день, VIP-зал, літня тераса, коктейль-бар, резерв столів, страви для вегетаріанців, формат take away, кальян, барна карта, вечірки і dj-сети.
Міське кафе F-cafe Марокана занурює у яскраву атмосферу сучасного Марокко. Національна марокканська кухня, страви якої готують у закладі, являє собою оригінальний мікс французької, арабської, берберської та середземноморської кухонь. Крім того, тут ви знайдете й класичні страви європейської кухні. Спробуйте тріо марокканських мезе — класичний та перчений хумус і бабагануш.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: провулок Ярославський, 1/3
Бюджет: ₴₴. Салати (119–149 грн), кебаби (175–799 грн), основні страви (159-299 грн).
Страви: бабагануш – 109 грн.
Напої: еспресо – 38 грн, лате – 65 грн, кава по-східному – 48 грн.
Деталі: ліванська кухня з італійським акцентом, сніданки, ланчі з 12:00 до 16:00 по буднях, стильний сучасний інтер’єр у теплих тонах, сезонні, класичні та авторські коктейлі, доставка, страви з суперфудами.
«Італієць Із Бейрута» знаходиться на тихій подільській вулиці. В закладі затишний інтер’єр з квітчастими меблями, а повітря наповнене ароматами кави і спецій. У ресторані використовують кращі локальні продукти і традиційні лівано-італійські кулінарні секрети, щоб надати стравам неперевершеного смаку. У меню представлені страви ліванської та італійської кухонь. В якості закуски рекомендуємо обрати східну страву з рублених баклажанів, солодкого перцю, ріпчастої цибулі та спецій.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Княжий Затон, 14Б
Бюджет: ₴₴. Мезе та закуски (59–269 грн), основні страви (149–379 грн), піцети (159–299 грн).
Страви: бабагануш із креветками – 159 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: ресторан середземноморської та європейської кухонь, знаходиться на Осокорках, свіжі устриці, стильний інтер’єр, дитяча кімната, резерв столів.
«Наші Люди» — ресторан середземноморської та європейської кухні новітнього формату, створений спеціально для гурманів, які не бояться поєднувати любов до яскравого життя та сімейних цінностей. В закладі пропонують зрозумілу середземноморську кухню, кілька світових гастрономічних хітів, а також свіжі устриці за доступною ціною. Спробуйте в ресторані «Наші Люди» ніжний бабагануш із креветками.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Саксаганського, 112а
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (75–400 грн), салати (90–220 грн), страви з печі (90–120 грн).
Страви: бабагануш – 120 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі
Деталі: ресторан ліванської кухні, знаходиться в центрі міста, стильний інтер’єр, спеціалітети, сніданки, страви з печі, страви на грилі, барна карта.
Ресторан ліванської кухні «Лаванда» відкрився на вулиці Саксаганського в середині грудня. В меню представлено все різноманіття близькосхідної кухні, починаючи з ситних закусок мезе та закінчуючи ліванськими коржами манакіш із власної печі і соковитим м’ясом-гриль в секретному маринаді. Спробуйте бабагануш — ікру з баклажанів гриль, цибулі, перцю, часнику, петрушки, горіхів, томатів, гранату, лимону та оливкової олії.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бул. Шевченко, 35
Бюджет: ₴₴. Закуски (88–297 грн), салати (85–235 грн), тандир (144–352 грн), гарячі страви (180–325 грн).
Страви: асорті близькосхідних закусок – 138 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: ресторан кавказької й узбецької кухні, затишні банкетні і vip-зали, різноманітне меню, великий вибір алкоголю, страви на мангалі, камін у центрі просторої зали, жива музика.
Ресторан «Баклажан» — місце, де переплітаються гастрономічні традиції Кавказу та Середньої Азії й подаються «під соусом» щирої гостинності. Заклад входить до мережі ресторанів Tarantino Family. У меню зібрані знакові страви грузинської, узбецької, вірменської, азербайджанської та абхазької кухні. Рекомендуємо спробувати асорті близькосхідних закусок — бабагануш та мезе з квасолі.
Фото: Facebook Adelle, F-cafe Марокана, Італієць із Бейрута, Наші Люди, Лаванда
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi