пошук
Сергій Лущик
Автор
пошук
Сергій Лущик
Автор
У січні 2020 року компанія MICHELIN випустила Гід по Нідерландам 2020 (MICHELIN Guide Netherlands 2020) на поточний рік. У щорічне видання потрапили відразу 8 нових молодих і перспективних ресторанів. Ще три заклади, раніше удостоєні нагороди символу компанії MICHELIN — Бібендума (Bib Gourmand), в цьому році отримали першу зірочку Мішлен.
Нагадаємо, раніше видання PostEat повідомляло про те, що відповідно до правил компанії MICHELIN, Гід привласнює ресторанам наступні категорії:
Таким чином, за результатами роботи інспекторів MICHELIN в Гід Мішлен по Нідерландам в 2019 році увійшли наступні заклади:
Ресторани з трьома зірками
Ресторани De Librije та Inter Scaldes цього року знову зберігають свої три зірки завдяки таланту та винахідливості своїх шеф-кухарів, Jonnie Boer та Jannis Brevet, які надають кожному з їх гостей унікальний та захоплюючий досвід, піднявши нідерландську кулінарну сцену до вершини світової гастрономії.
De Librije (Zwolle)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Spinhuisplein 1, 8011 ZZ Zwolle.
Шеф-кухар: Jonnie Boer
Кухня: європейська
Бюджет: $$$ (по міркам Нідерландів)
Деталі: заклад зберіг свої три зірки цього року. Ресторан з дивовижно смачною кухнею та багатою винною картою. У дворі є ресторан-лаунж зі скляним дахом, де можна насолодитися яскравою кухнею. Шеф-кухар зосереджується на високій якості своїх продуктів і знає, як з винахідливістю створити справжні смакові шедеври, про які можна мріяти.
Час роботи: обід: п’ятниця та суббота, 12:00 – 13:30; вечеря: вівторок, середа, четвер з 18:30, у п’ятницю та суботу – з 19:00. Вихідні: понеділок, неділя.
Додатково: до сплати приймаються платіжні картки Visa / MasterCard, у ресторані заборонено палити, є вегатаріанське меню, парковка, можливість забронювати номер для ночліжки.
Inter Scaldes (Kruiningen)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Zandweg 2 — 4416 NA Kruiningen
Шеф-кухар: Jannis Brevet
Бюджет: $$$ (по міркам Нідерландів)
Ціни: меню з 8-ми страв — € 225 на 1 персону; меню з 5-ти страв — € 155 на 1 персону. У п’ятницю та суботу на вечерю гості можуть замовити дегустаційний сет лише з восьми страв, але тільки на обід – як ‘ять так і вісім.
Час роботи: обід: четвер – неділя, 12:00 – 13:00; вечеря: четвер — п’ятниця, 18:00 – 20:00, субота – неділя, 19:00 – 20:00.
Дрес-код: жодних шортів та коротких суконь.
Деталі: Цей фантастичний ресторан розташован між Шельдами, де зливаються сучасна елегантність та абстрактне мистецтво. Шеф-кухар Jannis Brevet створює піднесені смакові союзи, дивуючи і чудово врівноважуючи. Він підносить тарілку до мистецтва і знає, як знову і знову здивувати своїх гостей.
Додатково: в ресторані заборонено палити, паркінг, можливе харчування на терасі, приватна їдальня, можливість розрахуватись Visa / MasterCard, можливість забронювати номер для ночліжки.
Ресторани з двома зірками MICHELIN
De Groene Lantaarn (Staphorst)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Gemeenteweg 364, 7951 PG Staphorst
Шеф-кухар: Jarno Eggen
Кухня: французька
Бюджет: $$$ (по міркам Нідерландів)
Час роботи: обід: середа, четвер, п’ятниця, неділя, з 12:00 до 14:00; вечеря: середа, четвер, п’ятниця, неділя, з 18:00 до 21:00. Понеділок, вівторок, субота – вихідні.
Деталі: ресторан переїхав до Стафорста (STAPHORST). Тераса з видом на овочевий сад. Місцеві інгредієнти отримують тут екзотичну глибину завдяки іноземним впливам. Це дивно і складно, але завжди врівноважено. Захоплююча пригода!
«Їдальня в De Groene Lantaarn — це позачасовий досвід, який поєднує якість та креативність», — так говорить про цей заклад Вернер Лоенс (Werner Loens) директор з підбору керівництва MICHELIN для країн Бенілюксу.
Шеф-кухар Jarno Eggen працює лише зі свіжою якісною продукцією, а також з органічними та регіональними продуктами.
Додатково: має вегатаріанське меню, надає виїзне обслуговування, підходить для дітей та компаній, переднє бронювання не потрібно. Ресторан приймає платіжні картки Visa / MasterCard, а також American Express.
Нові заклади, які попали до Гіду MICHELIN 2020 по Нідерландам з однією зіркою
Marrees (Weert). Ресторан відкрився лише у 2019 році.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Stadhuispassage 10 Weert
Шеф-кухар: Jan Marrees
Бюджет: $$$$ (по міркам Нідерландів)
Часи роботи: обід: понеділок — п’ятниця з 12:00 по 13:30; вечеря: понеділок – п’ятниця з 17:30 по 20:30. У суботу та неділю ресторан працює з 12:00 по 20:30. Середа – вихідний.
Деталі: ресторан розташован в центрі міста. Продукти обробляються вишуканістю, виразними смаками, стравами, приготованими на високому рівні. Красиві вікна надають ресторану Marrees свіжий і легкий вигляд. Інтер’єр має міжнародну привабливість та привітну атмосферу. Природні матеріали відображають любов до моря та суші.
Додатково: сучасна кухня, можливо замовити їжу во внутрішній дворик, до сплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Versaen (Ravenstein)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Marktstraat 19, 5371 AC Ravenstein
Шеф-кухар: Hans Derks.
Кухня: французька й середземноморська.
Бюджет: $$
Ціни: звичайне меню з 4 страв — € 51; з 5ти — €61; з 6 — €71; вегатаріанське меню з 3 страв — €38; з 4 — €45, з 5ти — €53.
Деталі: У Гіді MICHELIN по Нідерландах 2020 цей заклад описується так: «Винахідливість Ганса Деркса (Hans Derks) щодо пошуку гармонії з обмеженою кількістю елементів. Він любить грати з середземноморською та східною фраошерською інтенсивністю. Соусам він відводить вирішальну роль, приділяючи особливу увагу постачальникам».
Основою ресторана є французька й середземноморська кухня, які доповнені легкими азіатськими смаками та сучасними впливами. Акцент робиться на доступних продуктах та винах. Вина в основному походитимуть із старого світу, але у винній карті також є місця для красивих голландських вин.
Додатково: у ресторані заборонено палити, є меню для вегатаріанців, є приватна їдальня, до сплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Zout & Citroen (Oosterhout)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Ridderstraat 86 4902 AC OOSTERHOUT
Шеф-кухар: Bram Helleman
Бюджет: $$$
Меню: у п’ятницю та суботу у ресторані можна замовити меню з 5, 6 або 7 страв. А у неділю, понеділок та четвер – меню лише з 4-х страв.
Деталі: ресторан розташований у старому частині Koetshuys van Slot Brakestein, який є частиною міського парку в Oosterhout. Шеф-кухар Брам Гелман (Bram Helleman) має глибинні таланти створювати страви за допомогою таких приправ, як сіль та лимон. Його оригінальність полягає як у поєднаннях, так і в приготуванні повсякденних інгредієнтів. Він любить грати з ніжними пряностями та східними спеціями.
Ресторан має елегантний дизайн інтер’єру, та вид на квитучий сад.
Додатково: у ресторані заборонено палити, є паркінг, вегатаріанське меню, можна замовити їжу во внутрішній дворик, до сплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Eden (Valkenswaard)
Де: Eindhovenseweg 115, 5552 AA Valkenswaard
Шеф-кухар: Herman Cooijmans
Бюджет: $$$
Ціни: меню з 5 страв € 50; з 6 — € 62.50; з 7 — € 75; Напої: бокал вина — €7.50, склянка пива — € 7.50, безалкогольні напої — € 6
Час роботи: середа – субота з 18:00, у неділю – з 12:00. Понеділок та четвер – вихідні.
Деталі: шеф-кухар Герман Куїйманс (Herman Cooijmans) створює на власній кухні багато несподіваних і захоплюючих кулінарних поєднань. Він тривалий час працює разом із сомельє Робіном Гроосом (Robin Groos). У 2017 році, Герман Куїйманс як шеф-кухар ресторану Джуліана у Валкенбурзі, отримав Gurmand Bib, нагороду за відмінне співвідношення ціни та якості.
Наразі його ресторан Eden має приємне вінтажне відчуття завдяки природним елементам та кольорам. Кухня відредагована і тонка. Шеф-кухар заграє свіжими нюансами, забезпечуючи тим самим красиві гармонії.
Додатково: приватна їдальня, у ресторані проводяться різноманітні шоу-вистави, до сплати приймають платіжні картки MasterCard.
Noble Kitchen (Cromvoirt)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Wilhelminaplein 1 5211 CG ‘s-Hertogenbosch
Шеф-кухар: Edwin Kats
Кухня: французька та європейська
Бюджет: $$
Час роботи: щодня за 12:00 за виключенням середи (вихідний)
Деталі: ресторан Noble знайшов своє місце в знаменитій будівлі Шале Роял в ‘Гертогенбощі. Відвідувачи закладу можуть відпочити в невимушеній атмосфері затишного бару або насолодитися приватною вечерею в надзвичайно привабливій приватній їдальні.
А ось, як заклад описують у Гіді MICHELIN по Нідерландам 2020: «Свіжий, барвистий, яскравий заклад. Інтер’єр Noble — це прекрасне відображення страв, від шеф-кухара Edwin Kats. Він знає, що всі його кулінарні творіння справляються з чимось оригінальним кожного разу, коли є ароматний елемент до рельєфу смаків»
Додатково: у ресторані заборонено палити, приватна їдальня, паркінг, вегатаріанське меню, проводяться різноманітні шоу-вистави, можливість замовити їжу во внутрішній дворик, є місці для лиц з обмеженими фізичними можливостями, до сплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Graphite by Peter Gast (Amsterdam)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: 15H Paarden Straat 15, 1017 CX Amsterdam
Шеф-кухар: Peter Gast
Кухня: французька
Бюджет: $$$
Деталі: шеф-кухар Пітер Гаст (Peter Gast) завоював свою славу протягом останніх 16 років, працючи у ресторані Schultenhues в Zutphen (1 michelinstar, 17/20 GaultMillau). І це його наступний крок; Ресторан Graphite в центрі Амстердама. Сьогодні це приватний та просторий ресторан, де вас будуть розважати особливими смаками та вигадливими винами. Ви можете ввійти лише зі своїм власним QR-кодом, який ви отримаєте після бронювання столу на веб-сайті. https://graphite.amsterdam/giftvouchers
Додатково: заклад виключно для дорослих, є вегатаріанське меню, проводяться різноманітні шоу, до сплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Rantrée (MAASTRICHT)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: The Wilhelmus L 30, 6211 and Maastricht
Шеф-кухар: Ralph Hermans
Кухня: французька
Бюджет: $$$
Ціни: звичайне меню з 3 страв — € 44; з 4 страв — € 62.50; з 5 — € 74.50. Вегетаріанське меню з 3 страв — € 39.50; з 4 — €56.50; з 5 — €68.50. Напої: бокал вина — € 8; безалкогольні напої — € 6.
Деталі: Rantree поєднує привітність з високою кухнею. Заклад сучасний з характером. Страви та вина досягають самої рівноваги. Завжди смачно та дивно. З 2020 року Rantree отримує зірку Michelin та 15,5 балів у путівнику ресторану Gault & Millau.
Ресторан знаходиться в «Dormia Resort», що розташован в австрійському Обертрауні
У Гіді MICHELIN по Нідерландам це заклад описується так: «Шеф-кухар Ralph Hermans працює з великим серцем. Високий смак і тонкі соус. Вина однаково delicieus!»
Додатково: є вегетаріанське меню, у ресторані заборонено палати, проводяться сучасні шоу (18+), можливо замовити їжу на внутрішній дворик, до оплати приймаються платіжні картки MasterCard.
Beluga Loves You (Maastricht)
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: PLEIN 1992 NO. 12, 6221 JP Maastricht
Шеф-кухар: Servais Tielman
Кухня: французька
Деталі: Цей заклад випромінює сучасну розкіш. Кухня шефа Servais Tielman прекрасна і рішуче сучасна. Різні текстури та глибинні соуси підкреслюють потужність основного продукту.
Додатково: паркінг, вегатаріанське меню, проводяться різноманітні шоу, заборона палити, до оплати приймаються платіжні картки Visa / MasterCard.
Фото Facebook: De Librije, Inter Scaldes, De Groene Lantaarn, Marrees, Versaen, Zout & Citroen, Eden, Noble Kitchen, Graphite by Peter Gast, Rantrée, Beluga Loves You
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi