пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
«На сьогодні нема жодних підтверджень того, що Їжа може бути джерелом передачі COVID-19», — Європейська агенцієя з безпеки харчових продуктів, Міністерство сільського господарства США, Центр з контролю та профілактики захворювань в США. Передача малоймовірна навіть тоді, коли кухар чхає та кашляє під час приготування.
Видання Serious Eats опублікувало добірку відповідей на популярні питання про коронавірус. Одне з них присвячено можливості передачі COVID-19 через їжу.
.@kenjilopezalt dove into all your food-related coronavirus FAQs. The result? Everything you need to know about safely buying, preparing, serving, and eating food during this confusing time.https://t.co/yjl44JoSbs
— Serious Eats (@seriouseats) March 20, 2020
Автори матеріалу заперечують таку можливість на даний час і підкріплюють твердження висновками Агенції з безпеки харчових продуктів ЄС (European Food safety Authority), Міністерства сільського господарства США (USDA) та Центра з контролю та профілактики захворювань в США (CDC).
Також наводяться результати наукового дослідження 2018 року щодо механіки інфікування респіраторними вірусами на кшталт COVID-19. Експерименти показали, якщо вірус знаходиться на поверхні їжі, то людина його просто з’їсть. «Навіть, якщо кухар чхає і кашляє, то зараження малоймовірно через їжу», — стверджують автори матеріалу.
Читайте також:
Євген Клопотенко закликав владу України підтримати ресторанний бізнес
Wood You Like bar розпочинає Швидку коктейльну допомогу
«Часник не допомагає»: ВООЗ розвінчала 12 міфів профілактики проти коронавірусу
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi