«Часник не допомагає»: ВООЗ розвінчала 12 міфів профілактики проти коронавірусу - PostEat

пошук

«Часник не допомагає»: ВООЗ розвінчала 12 міфів профілактики проти коронавірусу
18-03-2020 0 17565


У зв’язку з ростом числа нічим не підтверджених рекомендацій щодо профілактики коронавірусу ВООЗ опублікувала розвінчання найпопулярніших міфів.

Передача вірусного збудника COVID-19 відбувається тільки в районах зі спекотним вологим кліматом

Передача covid-19 може відбуватися у будь-яких районах, включаючи області зі спекотним вологим кліматом.

Часник захищає від зараження новим коронавірусів

Не захищає. Часник — корисний для здоров’я продукт, що володіє певними антибактеріальними властивостями. Проте, під час пандемії covid-19 не було отримано жодних підтверджень ефективності вживання часнику як засобу профілактики зараження.

Перебування на вулиці в холодну і сніжну погоду допоможе знищити коронавірус

Безпідставне твердження. Температура тіла здорової людини тримається в межах від 36,5° до 37° незалежно від температури навколишнього середовища. Тому немає ніяких підстав вважати, що перебування на вулиці в холодну погоду допомагає боротися з вірусом.

Гаряча ванна допоможе проти вірусу

Гаряча ванна не врятує від зараження covid-19.  Нормальна температура тіла тримається в межах від 36,5° C до 37°C незалежно від температури води у ванні або душі. Навпаки, прийняття занадто гарячої ванни може викликати опіки. Кращий спосіб захиститися від вірусу —  часте миття рук. Це дозволить знищити віруси, які можуть перебувати на шкірі, і уникнути зараження в разі дотику до очей, рота або носа.

Новий коронавірус передається через укуси комарів

Covid-19 — респіраторний вірус, який в більшості випадків передається повітряно-крапельним шляхом, тобто в результаті вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад при кашлі або чханні, а також крапель слини або виділень з носа. На даний момент інформація про можливість передачі вірусу через укуси комарів відсутня.

Знищити вірус може проста сушарка для рук

Ні. Сушарки для рук не вбивають вірус. Для профілактики необхідно регулярно обробляти руки спиртовмісним  антисептиком або мити їх водою з милом. Вимиті руки слід висушити паперовими рушниками або електросушаркою.

Ультрафіолетова лампа для дезінфекції (УФ-лампа) знищує вірус

УФ-лампи не варто використовувати для стерилізації рук або інших ділянок шкірного покриву, оскільки ультрафіолетове випромінювання може викликати еритему (подразнення) шкіри.

Обробка поверхні всього тіла спиртом або хлором дозволяє знищити коронавірус?

Ні. Обробка тіла спиртом або хлором не знищить віруси, які вже проникли в організм. Розпилення таких речовин може завдати шкоди одягу і слизовим оболонкам. Для захисту від вірусу існує низка  профілактичних заходів. Для початку необхідно регулярно обробляти руки спиртовмісним антисептиком або мити їх водою з милом.

Регулярне промивання носа сольовим розчином захищає від зараження

Ні. Наукових даних про те, що регулярне промивання носа сольовим розчином дозволяє захистити від вірусу, немає.

Новим коронавірусом можуть заразитися лише люди похилого віку

Заразитись можуть представники всіх вікових категорій. Літні люди і люди, хворі певними захворюваннями (наприклад, на астму, діабет, хвороби серця), схильні до підвищеного ризику розвитку важких форм коронавірусу.

Антибіотики захистять організм від вірусу

Ні, антибіотики проти вірусів не діють. Вони дозволяють лікувати тільки бактеріальні інфекції. Covid-19 — це вірус, і, отже, антибіотики не слід використовувати для його профілактики і лікування.

Існують ліки проти коронавірусу

На цю мить рекомендованих лікарських засобів, призначених для профілактики або лікування інфекції, викликаної новим вірусом немає.

 

Читайте також:

#БезТебеНіяк: Pizza Veterano запрошує підвісити піцу для пожежників або лікарів

Залишаємося вдома: як сервіс Raketa допомагає боротися з пандемією

Бар у Сіднеї продає сертифікати з надбавкою 20%, які діятимуть наступні три роки

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi