Заразитись COVID-19 через їжу малоймовірно, навіть якщо кухар чхає та кашляє — вчені - PostEat

пошук

Заразитись COVID-19 через їжу малоймовірно, навіть якщо кухар чхає та кашляє — вчені
27-03-2020 0 3090


«На сьогодні нема жодних підтверджень того, що Їжа може бути джерелом передачі COVID-19», — Європейська агенцієя з безпеки харчових продуктів, Міністерство сільського господарства США, Центр з контролю та профілактики захворювань в США. Передача малоймовірна навіть тоді, коли кухар чхає та кашляє під час приготування.

Видання Serious Eats опублікувало добірку відповідей на популярні питання про коронавірус. Одне з них присвячено можливості передачі COVID-19 через їжу.

 

 

Автори матеріалу заперечують таку можливість на даний  час і підкріплюють твердження висновками Агенції з безпеки харчових продуктів ЄС (European Food safety Authority), Міністерства сільського господарства США (USDA) та Центра з контролю та профілактики захворювань в США (CDC).

 

Також наводяться результати наукового дослідження 2018 року щодо механіки інфікування респіраторними вірусами на кшталт COVID-19. Експерименти показали, якщо вірус знаходиться на поверхні їжі, то людина його просто з’їсть. «Навіть, якщо кухар чхає і кашляє, то зараження малоймовірно через їжу», — стверджують автори матеріалу.

 

Читайте також:

Євген Клопотенко закликав владу України підтримати ресторанний бізнес

Wood You Like bar розпочинає Швидку коктейльну допомогу

«Часник не допомагає»: ВООЗ розвінчала 12 міфів профілактики проти коронавірусу

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi