Нове місце: в Києві відкрився ресторан HAKAMADA з японською кухнею і боулами - PostEat

пошук

Нове місце: в Києві відкрився ресторан HAKAMADA з японською кухнею і боулами
07-07-2020 0 1025

Партнери

Автор


Назва в перекладі з японської означає «Рисове поле». Меню розроблено за принципами здорового харчування.

На відкритій кухні в HAKAMADA sushi&bowl (вул. Жилянська 75, БЦ Євразія) готують традиційну японську їжу, суші, роли, нігірі та інше. Меню доповнили боулами і так реалізували метод здорової тарілки, рекомендований міжнародними асоціаціями здоров’я (MyPlate — USDA, Healthy Eating Plate — Harward). Його суть в збалансованих інгредієнтах і дотриманні простих пропорцій. Половина тарілки повинна бути заповнена овочами/ фруктами/зеленню, чверть — білковою їжею, а друга чверть — цільнозерновими/складними вуглеводами. У складі також корисні жири у вигляді насіння, горіхів. Є комбінації для вегетаріанців, м’ясоїдів, любителів риби і солодкого.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Ідея подружити суші і боули виникла у засновниці ресторану Інни Дворської після знайомству з Дженніфер Англії, кухарем і автором кулінарної книги «Come Clean», власницею мережі кафе Goodies в Берліні. «Більшість з нас після чергової вечері фастфудом клянуться почати нове життя з понеділка і харчуватися правильно і корисно. Але процес переходу на здорове харчування здається болючим і несмачним, тому відкладається до наступного понеділка. Разом з бренд-шефом ресторану Павлом Рукомедою і командою кухарів ми допомагаємо нашим гостям міняти харчові звички і стереотипи про смачну і різноманітну здорову їжу», — ділиться Інна.

На сніданки (з 8.00) в HAKAMADA подають асаї смузі боул, хумус з білої квасолі, місо і зі свіжими овочами, гуакамоле з спіруліною і м’яким яйцем, безглютенову вівсяну кашу на рослинному молоці зі свіжими ягодами і сирники з кокосовим йогуртом власного приготування.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В обід пропонують куштувати боул салати, автентичний рамен з куркою, качкою або вугром на вибір, рибу і м’ясо приготовані на японському грилі робата або качину грудку в азіатському стилі. Для веганів та вегетаріанців HAKAMADA без перебільшення апетитний клондайк: боул салати із зелених овочів або з червоним киноа і капустою Кейл в лимонно-гірчичному соусі, печений батат з томатною сальсою, гуакамоле і кукурудзою гриль.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У страви додають корисні суперфуд — спіруліну, кіноа, капусту Кейл, льон і чіа, морінгу.

У десертній карті HAKAMADA також є вегетаріанські та веганські позиції. Всі десерти легкі і корисні, адже замість білого рафінованого цукру використовують натуральні підсолоджувачі: мед, стевія, кленовий сироп, сироп топінамбура і кокосовий цукор з низьким глікемічним індексом.

У ресторані працює фреш бар, де готують соки свіжого віджиму, шоти і смузі, Сассі і Кокосову воду власного приготування.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Вечерю пропонують доповнити органічним, натуральним або біодинамічним вином, або коктейлем. У HAKAMADA зібрали колекцію міцного японського алкоголю: джин, віскі і саке.

Для вегетаріанців і веганів страви і напої готують на рослинній молоці.

Команда ресторану піклується про якість продуктів і дотримується стандартів харчової безпеки HACCP. Виконують постанову КМДА і дотримуються необхідних заходів безпеки в умовах пандемії Сovid 19. Працює доставка.

Інтер’єр реалізований в еко стилі, використовували натуральні матеріали: обробка стін деревом, дерев’яні столи, крісла з ротанга. Частину стільців шукали на європейських аукціонах — так в HAKAMADA з’явилися колекційні вантажні стільці знаменитого бренду Tonet (1974 року випуску). За рахунок великих фасадних вікон, авторських світильників і безлічі живих рослин архітекторові й дизайнерові вдалося створити атмосферне нове місце. Ресторан вміщує 95 гостей.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Працюючи над проектом я задавала собі питання: що я можу зробити, щоб мудрість бути здоровим стала досяжна для більшості? Так вийшла колаборація японської культури їжі і боулів. Японія залишається живим прикладом як здоров’я і успіх йдуть пліч-о-пліч і є світовим лідером за тривалістю життя і індексом процвітання. Концепцію їжі ми вписали в простір, яке створює відчуття схожі з відпочинком на природі.» — розповіла Інна Дворська.

Меню: http://hakamada.com.ua/  

Instagram

Facebook

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi