пошук
Артем Кузьменчук
Автор
пошук
Артем Кузьменчук
Автор
Сімейна виноробня «Курінь» на Херсонщині має класичну історію. Засновник Микола Халупенко вирішив не продавати свій виноград великим компаніям, а самостійно роботи з нього якісне вино. Сьогодні його справу продовжує син Денис Халупенко. Він бере приклад з батька, вірить у теруар і найбільше гордиться своїм вином «Мускат Софія». Роздуми і принципи сім’ї виноробів Халупенко читайте у рубриці «Правила українських виноробів».
Денис Халупенко
Вік: 37.
Освіта (професія): інженер-технолог харчового виробництва, ХНТУ.
Основний бізнес: виноробство.
Площа власного виноградника (га): 50 га.
Обсяг виробництва: 60 000 пляшок на рік.
Я не можу жити без книг, дій, мрії, родини, друзів і батьківщини.
Найважче мені миритись з нахабством.
Головна цінність у житті — займатися тим, що тобі подобається. Людина — творець.
Якби мав шанс почати все спочатку, то я насамперед почав би з торгівлі.
Мій душевний стан — це спокій. Ми на вірному шляху.
Моя «суперсила» — це комунікації та працездатність.
Справжній винороб ніколи не жаліється!
Я займаюсь вином, бо навіть теруар натякає мені на це.
Культура вина — це рівень розвитку суспільства.
Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це розуміння того, що все ще попереду.
Найбільша проблема українського виноробства у відсутність нормальних кредитів.
Найкраще поєднання вина з їжею? Сир, сир і ще раз сир.
Мій ідеальний день — це гарна дегустація у гарній компанії.
Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б сухе Каберне Совіньйон.
Головне у вині — це виноград.
Якби мені дали $1 000 000, я б реалізував проєкт приватної школи.
Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — коли німецькі енологи у січні 2019 року дали високі оцінки нашому вину «Мускат Софії».
Найбільш недооцінене вино — це локальні вина мікровиноробів України.
Найдивнішим вином у моєму житті було перше вино Каберне Совіньйон, яке я робив з батьком у 2009 році.
Успіх винороба — це попит на його продукцію.
Щастя для мене — це коли мої близькі щасливі і поруч.
Мій герой у світовій історії виноробства — це Лев Голіцин.
Мій герой у реальному житті — мій батько.
Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Пробуй, дій».
Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б почав зі створення сучасного інституту з факультетами «міжнародний винний бізнес», «винна промисловість», «технологія вина», «виноградарство». А при такому інституті — сучасної лабораторії.
Фото: Facebook / Сімейна виноробня «Курінь»
Читайте також:
Правила українських виноробів: Роберт Гулієв
Правила українських виноробів: Ігор Петренко
Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi