пошук
Вікторія Духота
Автор
пошук
Вікторія Духота
Автор
Попереду Щедрий вечір і знову прийдеться накривати на стіл та бігати магазинами у пошуку продуктів, але через локдаун, котрий ввели з 8 січня, безпечніше залишатися вдома. Тому у нашій добірці ви знайдете заклади з традиційною українською кухнею, які працюють у форматі take away & доставки.
Партнер рубрики
INAKSHA — випічка без глютену для тих, хто цінує своє здоров’я. Перша в Україні безглютенова пекарня, яка працює за стандартами безглютенового виробництва.
А зараз поглибимося в історію таїнств прийдешніх свят:
З давніх-давен 13 січня українці відзначали свято Маланки або Щедрий вечір. Цього дня за церковним календарем святкують день преподобної Меланії (Міланки, Меланки, Маланки).
Святковий вечір в день Маланки ще називали Щедрим, так як в цей день столи господинь ломилися від усіляких страв. Їжі приділялося дуже багато уваги, бо вважалося, чим щедріший стіл, тим щедріший буде рік. Жінки готували ковбаси, пиріжки, вареники, пироги, запашну кутю, а от рибу готувати в цей день було поганою прикметою – в іншому випадку «з дому могло поплисти щастя».
На Щедрий вечір існує купа традицій і забав. Для дівчат – ворожіння, для хлопців – ігри; про перевдягання в персонажів з фолькльору і тварин теж не забували.
Відчуття свята починалося з раннього обходу домів, коли дітки приходили щедрувати або іншими словами – засівати. До сьогодні в містах і селах збереглися ці прекрасні традиції.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Майдан Незалежності, 1
Бюджет: ₴₴.
Страви: Тартар з яловичини з в’яленими томатами – 158 грн, Сало копчене – 49 грн, Бичачі яйця – 139 грн, Червоний борщ – 79 грн, Курячий бульйон з гречаною локшиною та перепелиним яйцем – 69 грн, вареники з капустою – 89 грн, Київський торт – 89 грн.
Деталі: мистецько-гастрономічний простір, який подарує вам незабутні емоції та відкриє українську кухню з іншого боку. «Остання Барикада» – місце зустрічі людей, які готові обороняти свої цінності, брати на себе відповідальність і змінювати країну. Заклад працює на доставку та самовивіз з 11:00 до 22:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 3
Бюджет: ₴₴.
Страви: українське сало – 140 грн, зелений борщ з фрікадельками з індички та пиріжками – 135 грн, смажені вареники з м’ясом ягняти та пікантним соусом – 175 грн, голубці з молодої капусти з м’ясом кабана та дикими грибами – 185 грн, пара котлет по-київськи – 210 грн, тарта з сезонними фруктами та вершковим морозивом – 130 грн.
Деталі: Сучасна українська кухня, у якій є місце традиційним стравам за переосмисленими рецептами, специалітетам з різних куточків України та авторським стравам з дичини. Під час карантину заклад працює у форматі самовивозу і співпрацію з доставками Glovo і Racketa з 12:00 до 20:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Андріївський узвіз, 19
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: Борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками – 139 грн, Голубці з пшоном та козячим м’ясом – 129 грн, Вареники з яловичиною та свининою – 129 грн, Вареники парові з вишнею – 79 грн, Київський торт – 89 грн.
Деталі: Заклад ніколи не стоїть на місці та постійно досліджує автентичні рецепти, застосовує сучасні технології (в тому числі – техніки, притаманні для молекулярної кухні), обирає найкращі локальні продукти та створює страви, які дарують новий гастрономічний досвід. У 2016 році “Канапа” отримала премію “Сіль” як “Найкращий ресторан української кухні” (а у 2019 — вдруге), Kyiv Tourism Awards та низку інших нагород. Заклад працює у форматі take away & доставки з 11:00 до 22:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 18.
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: холодець з индички і півня – 335 грн, олів’є з індичкою – 280 грн, харіль українських фермерських сирів – 340 грн, борщ на юшці з бичачих хвостів – 150 грн, зрази з капустою – 120 грн, голубці – 180 грн, вареники з вишнею – 150 грн, київський торт – 160 грн.
Деталі: заклад рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра, його називають одним із найбільших ресторанів української кухні в країні, адже його площа сягає 1200 м², а кількість місць налічує на 300 осіб, тому після локдауну сюди можна сміливо приходити, місця – вистачить всім! А під час карантину діє безкоштовна доставка в радіусі 3 км з 10:00 до 22:00.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Рогнідинська, 2
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: борщ – 119 грн, вареники з капустою – 79 грн, вареники з вишнею – 107 грн, котлета по-київськи – 228 грн, сирники – 118 грн, бендерики – 99 грн, наполеон – 98 грн, картопля зі шкварками – 69 грн.
Деталі: Складно встояти перед ароматним борщем і апетитними варениками, які готують у цьому закладі. 5 видів сала або традиційна котлета по-київськи – виберіть з широкого асортименту меню те, чого так давно хотілося. Щоб підкріпити апетит, обов’язково потрібно замовити фірмові домашні настоянки. Заклад працює на доставку та самовивіз; безкоштовна доставка на суму від 600 грн в усі райони Києва.
Фото: Facebook BARVY, КАНАПА, Остання Барикада, SHO, Первак.
Головне фото: BARVY
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi