Як збалансувати харчування, якщо дотримуєшся рослинної дієти - PostEat

пошук

Як збалансувати харчування, якщо дотримуєшся рослинної дієти
07-04-2023 0 690

Партнери

Автор


З 27 лютого по 15 квітня у православних християн триває Великий піст. Під час його дотримання заборонено вживати в їжу продукти тваринного походження: м’ясо, рибу, молочні вироби та яйця. Тож можна сміливо сказати, що на час посту люди дотримуються рослинного раціону і хто, як не вегани, можуть порадити, як збалансувати своє харчування, аби не нашкодити своєму здоров’ю та лишатися бадьорим.

Ось кілька порад, як отримати необхідні вітаміни та поживні речовини за рослинної дієти:

1. Уникайте продуктів з високим вмістом натрію, цукру та жирів. Для багатьох людей обмеження споживання натрію може допомогти контролювати високий кров’яний тиск. Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам обмежити споживання цукру до 36 грамів на день, а жінкам – не більше 25 грамів на день.

2. Обирайте продукти з високим вмістом білка. Додайте до свого раціону бобові, насіння та горіхи.

3. Обмежте споживання вуглеводів. Занадто багато швидких вуглеводів може призвести до збільшення ваги, коливання рівня цукру у крові та інших проблем зі здоров’ям.

4. Отримуйте достатню кількість вітаміну B12. Дуже низький рівень вітаміну B12 може спричинити оніміння або поколювання в руках і ногах, труднощі при ходьбі, анемію, когнітивні проблеми та втрату пам’яті, слабкість і втому. Розв’язати проблему з нестачею цього вітаміну допоможе вживання харчових добавок з вітаміном B12, а також введення в раціон збагачених зернових або вітамінізованих молочних продуктів, наприклад, напоїв з сої, вівса і рису.

5. Задовольніть потребу організму в кальції. Кальцій можна знайти в вареній капусті, зелені, листовій капусті, крес-салаті, тахіні, сушеному інжирі, квасолі та мигдалі.

6. Обирайте продукти, збагачені вітаміном D. Додайте до свого кошика апельсиновий сік, злакові пластівці та рослинне молоко.

Цікаво, що навіть під час тимчасового переходу на рослинний раціон у людини очищується кров, судини, оновлюються клітини, а шкіра стає чистішою. За час дієти повністю відновлюються еритроцити, а завдяки нормалізації функції підшлункової залози покращується травлення та метаболічні процеси. Також рослинна їжа здатна знизити рівень холестерину на 15%.

Дізнатись більше пісних рецептів, вивчити принципи здорового рослинного харчування можна, взявши участь у нашому Plant-Based Challenge.

Авторка статті: Настя Рашевська, активістка кампанії UA Plant-Based

Фото: Unplash

Текст та фото надані UA Plant-Based

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.

Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi