пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat продовжує шукати літні тераси, цього разу розповідаємо про заклади на Подолі. О будь-якій порі року Поділ надзвичайно затишний та дозволяє відчути дух справжнього Києва. Рекомендуємо насолодитись київською атмосферою на літніх терасах ресторанів — ми знайшли для вас різноманітну італійську кухню, круту авторську піцу, справжній одеський колорит, яскраві аргентинські смаки та пікантні ліванські страви.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Хорива, 1/2е
Бюджет: ₴₴
Страви: піца Чотири сири — 260 грн, хачапурі по-аджарськи — 185 грн, хінкалі з бараниною, телятиною — 35 грн, домашнє біле вино — 350 грн/0,5 л, чача — 55 грн.
Деталі: ресторан грузинської та італійської кухонь, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, два поверхи, страви з дровяної печі, піца з цільнозернового тіста на заквасці, підходить для банкетів, винна карта, компліменти від закладу іменинникам.
«Мама фокача & папа чача» — атмосферний заклад італійсько-грузинської кухні у самому центрі Подолу. Заклад відкрився наприкінці минулого року, тому цей сезон літніх терас для них перший. Гордістю закладу є справжня італійська фокача та піца на цільнозерновому тісті, що готується у дров’яній печі та автентичні грузинські страви. До того ж ресторан має затишну літню терасу, де можна розслабитись серед галасливого Подолу. Тут складається враження, ніби ви на справжньому пікніку — ароматні хачапурі, салати, легкі коктейлі та страви із великого мангал-меню — люля-кебаб, соковитий шашлик, лосось-гриль, курча. Барне меню представлене домашнім, та не тільки, грузинським та італійським вином, чачею, лимончелло, міцним алкоголем та коктейлями.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: провулок Ярославський, 1/3
Бюджет: ₴₴.
Страви: мутабль – 285 грн, мезе-сет – 465 грн, лахмаджун – 335 грн, запечені мідії під сирним соусом – 369 грн, піца п’ять сирів – 349 грн, лазанья – 339 грн, шаверма ліванська – 299 грн.
Деталі: ліванська кухня з італійським акцентом, щасливі години з 12:00 до 16:00, ланчі, стильний сучасний інтер’єр в теплих тонах, сезонні, класичні та авторські коктейлі, доставка, резерв столів.
«Італієць Із Бейрута» знаходиться на тихій подільській вулиці. В закладі затишний інтер’єр з квітчастими меблями, а повітря наповнене ароматами кави і спецій. У ресторані використовують кращі локальні продукти і традиційні лівано-італійські кулінарні секрети, щоб надати стравам неперевершеного смаку. У меню представлені страви ліванської та італійської кухонь. Коли хочеться відпочити від міського гамору, варто обрати столик на літній терасі «Італійця Із Бейрута».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Верхній Вал, 24
Бюджет: ₴₴.
Страви: піца цукініто – 225 грн, тартар з телятини – 245 грн, салат з тунцем – 210 грн, аматрічана від Белли – 245 грн, тальятелле з креветкою – 235 грн, конкільоні квадроформаджи – 255 грн.
Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.
«Тісто, сир і тітка Белла» — ресторан італійської кухні на Подолі з великою дров’яною піччю, де поміщається одразу 6 піц, справжнісіньким сицилійським фонтаном у дворі, широкою терасою під парасольками і справжньою ванною. Заклад є проєктом київської групи ресторанів Rest Emotion, співвласником якої є Володимир Григорі. В закладі пропонують неаполітанську піцу за старовинними рецептами, пасту власного виробництва, легкі салати та різноманітні антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Воздвиженська, 10Б
Бюджет: ₴₴.
Страви: оселедець з картопелькою та маринованою цибулею – 129 грн, ікра з «синеньких» – 109 грн, салат з мідіями – 148 грн, тигрові креветки за рецептом тітки Клари з Каліфорнії – 298 грн, чебурек з сиром і томатами – 79 грн.
Деталі: сім’я ресторанів Дмитра Борисова, інтелігентний пивбар, страви одеської кухні, риба і морепродукти, свіжі раки, літня тераса, внутрішній дворик, pets friendly, kids friendly.
«Любчик» — сімейний ресторан на Воздвиженці з традиційною одеською кухнею. Акцент в меню закладу зроблений на рибу і морепродукти за демократичними цінами. Інтер’єр задуманий таким чином, щоб відтворити атмосферу затишної і теплої одеської квартири. В основному меню пропонують широкий вибір знайомих рибних і м’ясних страв за приємними цінами. Столик можна обрати на затишній літній терасі-дворику.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Нижній Вал, 15а
Бюджет: ₴₴
Страви: піца котлетки по-київськи з кроповим маслом – 295 грн, піца з прошутто та часником конфі – 285 грн, форшмак зі скумбрії – 185 грн, теляча щока з цибулевим пюре – 280 грн, ризото з креветками та м’ясом криля – 210 грн.
Деталі: піцерія, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, більше 10 видів піци, десерти, сніданки з 10:00 до 13:00, натуральні вина, коктейлі, безалкогольні напої, pop-up заходи.
Піцерія «Автостанція» знаходиться біля Контрактової площі у колишньому приміщенні автостанції «Поділ». Це проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Зустріч», «Чайка»). Основний акцент в меню робиться на піці, але в закладі також є фокача, основні страви та закуски. Серед зірок меню — піца з котлетками по-київськи з кроповим маслом. У закладі 80 посадкових місць, в теплу пору поруч діє затишний літній майданчик під каштанами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Анни Ахматової, 22; вул. Сагайдачного, 27Б
Бюджет: ₴₴.
Страви: брускета з фетою та томатами – 175 грн, гуакамоле з кукурудзяними чипсами – 299 грн, м’ясний салат з анчоусною заправкою – 355 грн, чилі кон карне – 255 грн, ребра аберден з картоплею – 439 грн, чуррос – 209 грн.
Деталі: мережа сучасних ресторанів аргентинської кухні, індустріальний інтер’єр в фірмових бирюзово-сірих тонах, аргентинський гриль Parrilla, бізнес-ланчі, сніданки, хоспер, дитяче меню, сніданки, винна і коктейльна карти, резерв столів.
Argentina Grill — мережа концептуальних м’ясних ресторанів, яка знайомить гостей з особливостями та оригінальними смаками аргентинської кухні. В окремому asado-меню ресторану Argentina Grill представлені стейки з української та американської яловичини сухої та вологої витримки, які готують на аргентинському грилі Parrilla та у хоспері. Першою з Argentina Grill гостей зустрічає велика тераса на Подолі, також вже відкрили затишну терасу в ресторан на Позняках.
Головна фото: «Італієць Із Бейрута»
Фото: Facebook «Мама фокача & папа чача», «Італієць із Бейрута», «Тісто, сир і тітка Белла», «Любчик», «Автостанція», Argentina Grill.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi