пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив, що аспартам слід класифікувати як «можливо канцерогенний для людини». Про це повідомляє CNN.
Аспартам — це популярний штучний підсолоджувач, який є в тисячах продуктів: від дієтичних газованих напоїв до жувальної гумки без цукру.
Видання зазначає, що як би тривожно не звучало це позначення від Всесвітньої організації охорони здоров’я (скорочено — ВООЗ), воно не означає, що дієтична газована вода викликає рак. Це означає, що деякі дослідження, розглянуті Міжнародним агентством із дослідження раку ВООЗ (скорочено — IARC), показують, що може існувати ймовірний зв’язок між аспартамом і раком печінки, але це ще не доведено.
Аспартам вважається однією з найбільш вивчених теперішніх харчових добавок. Водночас численні регулювальні органи неодноразово заявляли, що аспартам безпечний для споживання людиною, якщо він використовується згідно з певними рекомендаціями.
Деякі вчені та виробники харчів та напоїв стурбовані тим, що позначка ВООЗ «можливо канцерогенний» заплутає споживачів. В IARC сподіваються, що це позначення спонукатиме вчених провести ще більше досліджень аспартаму та ймовірного зв’язку з раком.
Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (скорочено — FDA) заявило, що воно не погоджується з висновком IARC про те, що аспартам є можливим канцерогеном для людини. Управління висловило сумнів щодо цих досліджень ВООЗ.
Читайте також:
Ультразвук покращив аромат рожевого вина
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi