Гастро-події в Києві та Львові 8-10 вересня: виставка ProMaisonShow 2023, благодійна вечеря у ресторані «Глек», винна дегустація у «Сільпо» - PostEat

пошук

Гастро-події в Києві та Львові 8-10 вересня: виставка ProMaisonShow 2023, благодійна вечеря у ресторані «Глек», винна дегустація у «Сільпо»
07-09-2023 0 778


Добірка цікавих гастро-подій, які відбудуться в Києві та Львові 8-10 вересня.

Благодійна вечеря від шеф-кухаря ресторану «Oxota na Ovets»

Де: Воздвиженська, 10Б; ресторан «Oxota na Ovets».

Коли: 8 вересня, початок о 19:00.

«Розпочинаємо сезон з великої благодійної вечері від Олега Білоуса — незмінного шеф-кухаря ресторану Oxota na Ovets.

Зустрінемось осіннього вечора на Воздвиженці, щоб відкрити для себе нові сторони Азії та зібрати спецпідрозділу А на мавіки», — розповідають організатори.

Меню благодійної вечері:

  • Закуски: філадельфія з трюфелем, мус із тунця, пікантні оливи, рисові чипси і т.д.
  • В’ялений тунець.
  • Баодзи з телятиною та креветками.
  • Качка по-пекінськи.
  • Сорбет.

Вартість: 1390 грн. Придбати квиток можна за посиланням

Виставка посуду, товарів для дому та саду ProMaisonShow 2023

Де: Міжнародний виставковий центр, Броварський пр-т, 15.

Коли: 8 – 9 вересня.

Під одним дахом зберуться постачальники, закупівельники, дизайнери, декоратори, спеціалісти ринку та споживачі. Під час виставки гості матимуть можливість ознайомитися з пропозиціями посуду, товарів для кухні, домашнього текстилю, декору, товарів для господарства, товарів для саду та зон відпочинку.

Вартість: безкоштовно. Зареєструватись можна за посиланням.

У Львові пройдуть «Дні європейської спадщини 2023»

Де: Львів.

Коли: 8 – 10 вересня.

8-10 вересня у Львові пройдуть 13-ті Дні європейської спадщини, де мешканці і гості міста можуть більше дізнатись про живу спадщину Львова і регіону.

68 подій про традиції і живі прояви культури, які успадковані від предків і передаються майбутнім поколінням.

Про що події у програмі? Усні традиції, пісні, кухня, звичаї і обряди, народні святкування, знання і практики:

  • традиції святкувань на Галичині: весіль, Дня міста та релігійних свят;
  • кухня Галичини, львівські пляцки, традиція кавування, кулінара спадщина і її вплив на сучасну гастрономію;
  • вінтажне мистецтво, вишивання, писанкарство, гончарство, виготовлення іграшок, місцеві говірки;
  • парфумерна справа у Львові, аптекарська справа, традиції міського садівництва.

Формати подій – екскурсії, майстер-класи, лекції, пікнік, вистави, концерти, співочі посиденьки, перегляд домашніх слайдів.

Вартість: участь у подіях безкоштовна, але за попередньою реєстрацією. Повна програма заходів – за посиланням.

Презентація книги Тараса Самчука «Пиво і чорнило. Як жили київські студенти ХІХ – початку XX століття»

Де: вул. Б. Хмельницького, 7; МВЦ Музею історії міста Києва.

Коли: 9 вересня, початок о 14:00.

Тарас Самчук – дослідник, доктор філософії, фахівець з історії України ХІХ – XX століть.

Організатори розповідають, що описати 100 років історії київського студентства завдання непросте. Саме тому в книжці зібрані найяскравіші сторінки з історії столичного студентства XIX — початку XX століття, які допоможуть краще зрозуміти студентський стиль життя у старому Києві. Як студенти навчалися, як розважалися і за що потрапляли у в’язницю, про все це та ще багато іншого читайте у книжці.

Книжка буде цікава не лише історикам, екскурсоводам, студентам та зацікавленим історією міста та цього періоду, а й широкому колу читачів.

Вартість: вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Винна дегустація «Червоне сухе та мучо мас смачне» у «Сільпо»

Де: Кільцева дорога, 1.

Коли: 9 вересня, 14:00 – 16:00.

Спробуйте Іспанію через ігристе, червоне сухе та мистецтво у «Сільпо» в ТРЦ Республіка. Експерти фуд-журналістка, дослідниця їжі, авторка проєкту War Cookbook Марія Банько та член Асоціації сомельє України Костянтин Щербаков розкажуть про символізм вина в живописі й допоможуть не пропустити жодної нотки смаку.

Вина, які будуть на дегустації:

  • Вино ігристе рожеве Villa Conchi Cava Blush;
  • Вино біле Montebuena Rioja Blanco;
  • Вино біле Santiago Roma Albarino Rias Baixas;
  • Вино рожеве Mucho Mas Rose;
  • Вино червоне Losada Vinos de Finca Losada Bierzo;
  • Вино червоне Condado De Oriza Ribera del Duero Crianza.

Вартість: 500 грн. Придбати квиток можна за посиланням.

Дегустація у ресторані San Paolo: Білі вина Нового Світу

Де: пров. Музейний, 4, ресторан San Paolo.

Коли: 9 вересня, початок о 17:00.

«Білі вина Нового Світу — це екзотичність та свіжість, втілені в келиху. Вони вражають різноманітністю ароматів та смаків, від яскравих цитрусових нот до вишуканих квіткових відтінків. Ці вина дарують незабутню подорож до різних куточків світу та надихають на відкриття нових гастрономічних горизонтів», — розповідають організатори.

За їхніми словами, виробництво «нового світу» почало свій розвиток 18-19 століттях. За сотні років ці регіони зробили дивовижний стрибок до створення білих вин, які шокують своєю вишуканістю та яскравістю. Кожна з країн має свої унікальні кліматичні та ґрунтові умови, які впливають на характер та смакові властивості вина.

На дегустації будуть представлені 10 неймовірних зразків вина з таких країн як: Аргентина, ПАР, Чилі, Нова Зеландія та Австралія. Та дуже цікавий лайнап з моносортових вин різних сортів винограду, таких як: Торонтес, Совіньйон Блан, Гевюрцтрамі́нер, Рислінг, Шенон Блан, Семійон, Шардоне

Вартість: 1250 грн. Вартість включає дегустаційний сет та коментовану дегустацію від винного експерта. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380503113443.

Перший осінній мінімаркет у вермутерії з власним маркетом «Гільда»

Де: вул. Рейтарська, 5, вермутерія з власним маркетом «Гільда».

Коли: 9 вересня, початок о 13:00.

На мінімаркеті будуть представлені прикраси, свічки, українське вино та вермут. 

Фестиваль українських крафтярів Local Farmer Fest у Львові

Де: парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького, Львів.

Коли: 9 — 10 вересня, з 12:00 до 21:00.

9 та 10 вересня у Львові у парку Культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького відбудеться фестиваль українських крафтярів Local Farmer Fest.

На гостей Local Farmer Fest очікує:

  • фудкорт, де готуватимуть страви використовуючи локальні фермерські продукти;
  • майстер-класи та лекторій на гастрономічну тематику;
  • виступ відомого українського гурту;
  • маркет брендів та ремісників;
  • розважальна зона для вашої малечі;
  • перегляд фільмів просто неба.

Вартість: вхід безкоштовний.

Благодійна вечеря «Свято врожаю» у ресторані «Глек»

Де: вулиця Велика Житомирська, 6; ресторан «Глек».

Коли: 10 вересня, початок о 18:30.

Шеф-кухар ресторану «Глек» Андрій Северенчук та шефиня Ольга Мартиновська влаштовують благодійну вечерю «Свято врожаю». На гостей чекає особливе меню з фермерських продуктів літнього та осіннього врожаїв та фудпейринг з українськими винами.

Вартість: 2500 грн. Частину прибутку буде перераховано на благодійність. Бронювання місць та додаткова інформація за телефоном: +380983771100.

Photo credit: Instagram oxotanaovets; Facebook Музей Києва. Museum of Kyiv; скриншот «Сільпо»; Facebook Дні європейської спадщини у Львові / European Heritage Days in Lviv; Facebook Wine Events Agency; Facebook Глек • ресторан сучасної київської кухні; Instagram gilda.vermuteria.market; Facebook Local Farmer Fest 

Читайте також: 

Новий заклад. Львів: коктейль-бар «Ліс» на Шевській

Гастро-замітка: португальський спеціалітет альєйра

Гастро-замітка: італійський спеціалітет брезаола

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi