Чай зі смаком Арсенальної та церемонія на Поштовій: у Києві відбувся чайний перформанс - PostEat

пошук

Чай зі смаком Арсенальної та церемонія на Поштовій: у Києві відбувся чайний перформанс
21-09-2023 0 433


Яка на смак Поштова площа? А який чай у вас асоціюється з ВДНГ? Відповіді на ці питання взялись відшукати організатори чайних церемоній просто неба. У понеділок, 18 вересня, на знакових локаціях Києва майстри проводили традиційні церемонії та пригощали всіх охочих сортами, які асоціюються з різними місцями у столиці. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Перформанс охопив 6 локацій — від ВДНГ до станції метро “Арсенальна”. На кожній перехожим пропонували взяти участь у церемонії та посмакувати оригінальним чаєм. 

Чай — це завжди про творчість та асоціації. Тож ми дуже хотіли поділитись власним баченням того, які сорти асоціюються з різними районами Києва. Через смак чаю відобразити їхню культуру, архітектуру та атмосферу”, — розповідає Анна Бардишева. 

Після дегустації учасникам церемонії пропонували поділитись власними враженнями — чи дійсно смак чаю асоціюється з цим районом. 

Так, за відгуками відвідувачів, оригінальний копчений смак лапсанг сушонгу справді відображає вайб Арсенальної. 

А крутий та емоційний шу пуер міцно пов’язаний з Рейтарською та надихнув учасників на філософські розмови за участю чайного майстра. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

На ВДНГ киян пригощали чаєм “Тайпін хоукуй” — свіжим, травянистим, маслянистим, терпкуватим, з солодким присмаком. Таким самим, як день на ВДНГ. 

На Площі українських героїв учасники церемоній мали змогу спробувати рок-зірку серед уланів — чай “Дахунпао”. Біля кінотеатру “Жовтень” частували чаєм “Золотий равлик” — неймовірно красивим та незабутнім, як і будь-який кіносеанс у “Жовтні”. 

І наостанок — морський умамі “Карігане кукіча”. Він сонячний та має маслянисту текстура — саме так відчувається вайб Поштової. 

Вуличні чайні церемонії — це ще один маленький крок TEAHOUSE у розвитку чайної культури в Україні. Наступний ми зробимо 23-24 вересня під час масштабного Kyiv Tea Festival, де покажемо всю красу, ідентичність та різноманіття чаю”, — розповідає Анна Бардишева. 

До речі, на фестивалі відбудеться мінівиставка фотографій з чайних церемоній. Світлини для проєкту створив репортажний фотограф Ukrainer Юрій Стефаняк.

Фото репортажний фотограф Ukrainer Юрій Стефаняк

Читайте також: 

Мінагрополітики презентувало доопрацьований законопроєкт про хміль та хмелепродукти

У Львові пройде ресторанний форум «RestoPraktiki»

У Вишгороді відкрили новий McDonald’s

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi