Де в Києві поїсти равликів: 10 закладів з вишуканими та цікавими варіаціями - PostEat

пошук

Де в Києві поїсти равликів: 10 закладів з вишуканими та цікавими варіаціями
26-09-2023 0 5301


Де в Києві можна скуштувати равликів, шукала редакція PostEat. Равлики (або ескарго, як називають цю страву на її батьківщині) — один з найвідоміших гастрономічних символів Бургундії та Франції в цілому. Равликів вживали ще з доісторичних часів, імовірно попередньо просмажених на вугіллі.

Зараз равликів смажать, фарширують та варять у соусі — один з вишуканих варіантів, особливо популярних у Бургундії, escargots au beurre: їх витягують із раковин, варять на слабкому вогні, а потім закладають назад у раковину з ароматним соусом з листя петрушки, цибулі-шалот, часнику та підсоленого вершкового масла.

Де в Києві поїсти равликів з вишуканими та цікавими варіаціями, розповідаємо у нашій новій добірці.

Глек

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6

Бюджет: ₴₴.

Страви: київські фермерські равлики з грінками пивного хліба – 320 грн.

Деталі: ресторан сучасної київської кухні, знаходиться в центрі міста, дизайнерський інтер’єр, кілька зал, сезонні локальні продукти, сніданки, еногастрономічні вечори, класичні та авторські коктейлі, натуральні сидри, українські та європейські вина, резерв столів.

Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують саме з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. Майстерно поєднує смаки сезонних локальних продуктів у авторські страви шеф-кухар Андрій Северенчук.

В закладі відмічають, що їх гості дуже полюбляють равлики і культура їх споживання у Києві уже точно сформована. Равлики для закладу вирощені на фермі в с. Володимирівка Білоцерківського р-ну поруч з Києвом. В «Глеку» постійно змінюють смаки соусів до цих молюсків, сьогодні в меню ресторану 4 види равликів: з грибами у вершковому соусі, з гострою аджикою, з гірничим соусом та з паприкою, страву подають з грінками пивного хліба.

BOULEVARD

Де: бульвар Тараса Шевченка, 36А

Бюджет: ₴₴

Страви: сет равликів в асортименті – 220 грн.

Деталі: гастробар, знаходиться в центрі міста, кілька зал, європейська кухня, банкетне меню, окрема зала для подій, бранчі, авторські та класичні коктейлі, європейські вина, міцні напої та авторські лимонади.

Гастробар Boulevard знаходиться в центрі міста на бульварі Шевченка. В закладі три окремих зали, місткістю до 15 людей в кожному, також є окрема віп-кімната, яка підійде для переговорів та приватних зустрічей, а також романтичних побачень. В меню різноманітні страви європейської і не тільки кухні: яловичий тартар, кесаділья, крокети, рататуй, нісуаз, кордон блю та мусака. В Boulevard ви можете замовити сет равликів, в якому зібрано 5 різних смаків: діжонські, песто, паприка чілі, дор блю та трюфельні, які подаються з мікрогріном.

Frou Frou

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 44

Бюджет: ₴₴₴

Страви: равлики по-бургундськи – 290 грн, равлики песто росо – 290 грн, равлики горгондзола – 290 грн.

Деталі: ресторан французької кухні, знаходиться в центрі міста, авторські страви, стильний інтер’єр, сніданки, страви на грилі, авторські коктейлі, літня тераса, резерв столів.

Frou Frou — ресторан французької кухні в центрі столиці, де щодня є можливість поринути в атмосферу Парижа. Світлі зали, залиті світлом, та аромат свіжоспеченої випічки з власної пекарні. Серед спеціалітетів у меню ресторану равлики, які подають в трьох видах: по-бургундськи, з песто та з горгондзолою.

Très Français

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костьольна, 3

Бюджет: ₴₴.

Страви: равлики по-бургундськи – 284 грн.

Деталі: розташований в центрі Києва, належить до сім’ї ресторанів Tres Franсais, ресторан регіональної французької кухні, сирна лавка, сніданки, літні ярмарки, доросла і дитяча кулінарні школи, формат take away, доставка.

Très Français — заклад французької кухні, який входить до сім’ї ресторанів Famille Très Français. Тут відчутна чарівна атмосфера французького брасері зі справжніми регіональними автентичними стравами, сирами та винами, що так полюбляють французи, гості міста та просто шанувальники французької кухні. В ресторані ви вже можете спробувати запечені очищені равлики по-бургундськи з часником та зеленню.

В зюзю

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 69

Бюджет: ₴₴.

Страви: равлики по-бургундськи – 270 грн.

Деталі: інтелігентне бістро, «неінтелігентна рюмочна», знаходиться в центрі міста, стильний інтер’єр, дві зали та літня тераса, сніданки щодня з 10:00 до 13:00, авторські коктейлі, велика винна карта, резерв столів.

«В зюзю» — вранці інтелігентне бістро, яке увечері перетворюється на «неінтелігентну рюмочну». Авторка концепції закладу Ксенія Голік. Простір закладу складається з двох зал та літньої тераси, що виходить у двір будинка. Більшість меблів, декору та посуду було знайдено в антикварних лавках по всьому світу. В меню можна знайти дуже різноманітні страви, адже концепт підкріплюється гастрономічною історією закладу — вдалим поєднанням їжі з різним алкоголем. В меню ви знайдете равлики по-бургундськи, які відмінно пасуватимуть до вина.

Gorchitsa Restaurant

Де: вул. П. Орлика, 6

Бюджет: ₴₴.

Страви: бургундські равлики в гірчичному соусі (6/12 шт.) – 360 грн/520 грн.

Деталі: ресторан, знаходиться в центрі Києва (Липки), французька кухня, сучасний інтер’єр у світлих тонах, сніданки, меню напоїв, винна карта, вина з Італії, Франції, Чилі, Австрії, проводяться винні дегустації.

Gorchitsa Café — французький ресторан у класичному стилі на Липках. Інтер’єр закладу стриманий і водночас вишуканий: багато природного світла, теплих тонів і дерев’яних меблів. В меню – страви класичної французької та європейської кухонь. У Gorchitsa Café велика винна карта — гостям пропонують вина Нового Світу, Франції, Італії, а також десертні вина. Серед гарячих закусок — бургундські равлики в гірчичному соусі.

Сafe Charlotte

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Олександра Кониського, 55

Бюджет: ₴₴.

Страви: ескарго мікс – 245 грн.

Деталі: заклад в стилістиці паризького кафе, класична і авторська французька кухня, дитяче меню, велика винна карта, сніданки, тераса, формат take away, kids friendly, паркінг.

Café Charlotte — затишний заклад в стилі паризьких міських кафе, що розташувався на тихій старовинній київській вулиці. В меню ресторану зібрані кращі рецепти регіональних кухонь Франції. Свій день можна розпочати у закладі з ароматної кави та свіжоспеченого круасана. На обід обрати легку юшку з фореллю, а головною стравою вечері може стати класичний французький coq au vin (півень у вині). Відмінною закускою до вина стануть равлики з ароматною олією, запечені на тісті.

L’UCA

Де: пр-т Володимира Івасюка, 6

Страви: равлики по-бургундські — 255 грн

Деталі: французький ресторан, знаходиться на Оболоні, стильний інтер’єр, фондю, літня тераса, сніданки (у вихідні до 14:00), власна випічка, банкетні страви, акційні пропозиції, pet friendly.

L’UCA — новий французький ресторан на Оболоні від рестораторів з Харкова. Ресторан працює в тестовому режимі зі стартовим меню. Значна частина меню — це різні сорти мʼяса, фаршировані витриманими сирами, у поєднанні з натуральними авторськими фруктовими та трав’яними соусами. Також в L’UCA 6 видів фондю, французькі сніданки, бріош раклет-бургери та равлики по-бургундські в пряному маринаді на крутонах з хрусткого багету

La Fabrique

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Бульварно-Кудрявська, 19

Бюджет: ₴₴.

Страви: бургундські равлики (6/12 шт.) – 270 грн/550 грн.

Деталі: пекарня, бранч-кафе, кондитерська, ресторан, знаходиться в центрі міста, витончений інтер’єр, сніданки, французькі десерти та випічка, резерв.

La Fabrique — ресторан-кондитерська в центрі Києва. Гості можуть придбати тістечка або свіжу випічку, ароматну каву та зробити фото в атмосфері паризької вулички на терасі поруч із закладом. Окрім кондитерських виробів у ресторані широкий вибір страв, натхненних традиційною французькою гастрономією, а також страви, актуальні для конкретної пори року. Серед гарячих закусок – бургундські равлики з власної ферми, які готують за класичним рецептом.

PAUL

Де: вул. Ярославів Вал, 26; вул. Велика Васильківська, 32

Бюджет: ₴₴.

Страви: эскарго де бургунь – 250 грн.

Деталі: мережа французьких пекарень-кондитерських зі столітньою історією, сніданки, завжди свіжа випічка, випічка без дріжджів, хліб, дитячий розділ в меню, take away.

PAUL — міжнародна мережа кондитерських-пекарень, яка була заснована у Франції в 1889 році як сімейний бізнес та зараз працює в 31 країні світу. Заклади мережі PAUL спираються на французький шарм та затишок й пропонують починати день класичним паризьким круасаном, обідати ситним пирогом кіш і повечеряти легким салатом. В закладі можна замовити эскарго де бургунь, які подають з хрустким багетом та слайсом лимона.

Головна фото: Frou Frou

Фото: Facebook «Глек», BOULEVARD, Frou Frou, Très Français, «В зюзю», Gorchitsa Restaurant, Сafe Charlotte, L’UCA, La Fabrique, PAUL.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi