Віскі Macallan продали на аукціоні за рекордні понад £2,1 млн - PostEat

пошук

Віскі Macallan продали на аукціоні за рекордні понад £2,1 млн
20-11-2023 0 454


Пляшку рідкісного шотландського віскі Macallan 1926 продали на аукціоні Sotheby’s за рекордні понад £2,1 млн. Про це повідомляється на сайті аукціонного дому Sotheby’s.

Очікувалося, що рідкісна пляшка принесе від 750 тисяч до 1,2 мільйона фунтів стерлінгів, але її вартість досягла 2 187 500 фунтів стерлінгів.

Перед аукціоном пляшку вперше відправили на завод виробника для реставраційних робіт. Віскі замінили капсулу та пробку, а також підклеїли кути етикетки. Також фахівці взяли 1 мл напою для порівняння з іншим віскі цієї партії.

Глава відділу алкогольних напоїв Sotheby’s Джонні Фаул скуштував «крихітну краплю» найдорожчого алкогольного напою у світі. За його словами, у віскі насичений смак.

Віскі Macallan врожаю 1926 року дозрівало 60 років у дубовій бочці. 1986 року напій розлили в 40 пляшок. Спочатку віскі не було доступно для покупки, проте деякі пляшки дісталися топ-клієнтам Macallan. Максимум 14 пляшок було прикрашені знаковими етикетками Fine і Rare, одна з яких була пляшкою-рекордсменом, проданою Sotheby’s у 2019 році. Дві пляшки були випущені взагалі без етикеток. Одна пляшка була розмальована вручну ірландським художником Майклом Діллоном. Етикетки для 12 пляшок створив британський художник та автор обкладинки альбому The Beatles Пітер Блейк. У 1990-х ще 12 розписав італієць Валеріо Адамі — саме до цієї колекції належить продана пляшка. Інша ідентична, мабуть, розбилася під час руйнівного землетрусу в Японії 2011 року.

Photo credits: france24; Tristan Fewings/Getty Images for Sotheby’s

Читайте також: 

У Львівській області фермер експлуатував переселенців

Domino’s представила електровелосипеди із вбудованою духова шафа

На журналіста Михайла Ткача напали під час зйомок на Київщині

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi