Лана Світанкова розповіла про нові сорти хмелю, які були виведені міжнародною селекцією - PostEat

пошук

Лана Світанкова розповіла про нові сорти хмелю, які були виведені міжнародною селекцією
08-12-2023 0 424


Пивний суддя (prov. BJCP), пивний посол, блогерка, мандрівниця Лана Світанкова розповіла у Facebook, які нові сорти хмелю були виведені міжнародною селекцією у 2023 році.

За її словами, серед нових сортів є: Superdelic, Alora, HBC 1019, HBC 1134, McKenzie. 

Що цього року принесла нам міжнародна селекція?

  • Нова Зеландія тепер має Superdelic, гібрид європейських і новозеландських сортів, що відрізняється як стійкістю і доброю врожайністю, так і обіцяним «нетиповим профілем». Щоправда, у пиві (у хейзах, під які він заточений) коментують стигле манго, солодкі ягоди й цитруси — не те щоб радикально новий набір, але поки не скуштуєш, не дізнаєшся. Сподіваються, що на нього чекає така ж слава, що її зазнав Нектарон. 
  • Нopsteiner випустив Alora, що позиціонують як сорт з унікальним набором олій, де 50% займає селінен, непритаманний іншим хмелям терпен. Набір ароматів і смаків описують як персик, абрикос, диня й юзу (в складі якого теж є селінен). Юзу?! Загорніть мені все й одразу! 

Yakima Valley випустила у вільний продаж два «номерні» сорти:

  • HBC 1019 — просувають як “потужну суміш цитрусу, тропічних і кісточкових фруктів, карамелізованих бананів, відтінків кокосу, персика і дині». Схоже, ще один гравець кокосової групи разом з Сабро і Талусом. Першими спонсорами цього сорту були Reuben’s Brews та Odell, і лише вони мали доступ до перших врожаїв, але тепер цей хміль доступний всім (хто встиг).
  • HBC 1134 абсолютно неочікуваний хміль, бо цей сорт орієнтований на лагери. Класичні аромати квітів, хвої, деревини і тонкого натяку на лимон загорнуті у стійкість до американського клімату. Хто там сміявся з ренесансу лагерів у крафті? Подивіться, американці вже виводять спеціальні гібриди для них.  
  • McKenzie єдиний має ім’я серед нових комерційно доступних сортів Якіми, і його профіль грейпфрут, лимон і нектарин на тлі хвої. Звучить, як хороша класика на стероїдах”, — розповіла Лана Світанкова.

Читайте також

Wine Hunters привезли в Україну перший в світі spiced бренді

Бургер став найпопулярнішою стравою, яку замовляли в Bolt Food у 2023 році

Українські вина були представлені на зимовому винному ярмарку Ely у Великій Британії

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi