пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Львів завжди зачаровує своєю атмосферою, особливо влітку, коли можна насолодитися сонячними днями та теплими вечорами на відкритому повітрі. Якщо ви шукаєте місце для приємного відпочинку, обов’язково зверніть увагу на ресторани з затишними двориками та терасами, розташованими у парках. У цій добірці ми зібрали найкращі заклади, де ви зможете поєднати гастрономічне задоволення із природною красою та затишком. Відкрийте для себе чарівні куточки Львова, де смачна кухня та приємна атмосфера створять незабутні моменти для вас і ваших близьких.
Медівня 1979 | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Краківська, 17
Години роботи: щодня 05:00-00:00
Дещо з меню: борщ на копченій груші — 195 грн, буженина та запечений індик з бурячками — 340 грн, деруни з яловичиною та мисливським соусом — 360 грн, запечені ребра з баношем — 310 грн, вареники з чорницею та ванільним соусом — 220 грн.
Деталі: «Медівня 1979» — відомий ресторан сучасної української кухні в самому центрі міста, де вже 45 років готують неперевершені страви та дарують гостям особливу атмосферу затишку та гостинності. Львів’яни та гості міста шанують ресторан за смачні страви, доступні ціни та першокласне обслуговування.
В меню ви знайдете вишукані страви сучасної української кухні в авторській інтерпретації шеф-кухаря, а також страви за найкращими багаторічними рецептами: борщ на копченій груші, буженина та запечений індик з бурячками, запечені ребра з баношем, вареники з чорницею та ванільним соусом.
Справжня перлина та окраса ресторану «Медівня 1979» — фантастичний і затишний внутрішній дворик, неймовірно атмосферний та просто ідеальний для відпочинку о будь-які порі. Саме тут рекомендуємо скуштувати легендарну фірмову класичну медовуху за рецептом 1979 року, а також нові оригінальні авторські смаки цього напою, наприклад, вишневу та яблуневу медовуху — щоб познайомитись з усіма смаками, можна замовити компанійський сет та насолоджуватись.
Babo Gardens | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Кузневича 16а
Години роботи: пн-пт 12:00-23:00, сб-нд 11:00-23:00
Дещо з меню: рієт з курки, в’ялених томатів та кукурудзяного сиру — 160 грн, фарширована риба по-львівськи — 380 грн, салат сабіх з смаженим баклажаном, яйцем пашот, тхіною, амбою та шматочками піти в лабне — 290 грн, вареники з томленими яловичими щоками (36 годин) в шафрановому тісті — 220 грн.
Деталі: Babo Gardens один з найатмосферніших ресторанів Львова з багаторічною історією, який є частиною ресторанної компанії “Рестарон” Вадо Арзуманяна. Оновлення ресторану тривало 3 роки, і влітку 2022 Babo Gardens знову зустрічав гостей. Ресторан знаходиться у старій львівська вілі, яка пережила ще часи Австро-Угорської імперії, тут ідеально провести вечір під густими деревами багаторічного саду. В меню поєднали традиції української, вірменської та єврейської кухонь, акцент зробили на гриль-стравах і доповнили перелік вегетаріанськими позиціями. До страв пропонують цікаві зразки українського виноробства.
Citadel Inn | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Грабовського, 11
Години роботи: пн-чт 07:00-22:00, пт-нд 08:30-22:00
Дещо з меню: сімейний бранч — 3600 грн.
Деталі: Ресторан Citadel знаходиться на третьому поверсі в однойменному міні-готель у самому центрі історичного Львова у старовинній фортеці. На чолі з шеф-кухарем Євгеном Сушко в ресторані постійно експериментують, працюють з українськими продуктами, проводять гастровечори. Сезонна літня тераса Gastro Boutique Hotel в самому центрі Львова, із мальовничим краєвидом на велику паркову територію та спеціальним Grill & BBQ Menu одне з улюблених місць відпочинку у містян.
Сімейні бранчі щосуботи та неділі з 11:00 до 15:00 ви разом з родиною можете зібратись на сімейний бранч, який діє в Citadel за попереднім замовленням (приймають з понеділка по четвер). Ви маєте обрати основну страву — це може бути запечена фермерська курочка, улюблений Біф Веллінгтон або свіжоприготовлений сібас. Всі основні страви подаються з великим супроводом овочів у сирно-вершковому соусі, запеченою картоплею, вершковим зеленим горошком, томленим шпинатом, маринованими томатами черрі та крем-пюре селери. Порції розраховані на 4-6 осіб, тож це чудова можливість провести час зі своєю родиною.
Італійський дворик | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 6
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Дещо з меню: салат з філе атлантичного тунця — 395 грн, тартар з креветкою — 365 грн, фета запечена з томатами та розмарином — 250 грн, куряче філе смажене в хрусткій паніровці з пармезаном — 375 грн.
Деталі: “Італійський дворик” — кафе італійсько-грецької кухні, яке знаходиться на площа Ринок в пам’ятці ренесансної архітектури. Двір розташований у Палаці Корнякта, який створили італійські архітектори Петро Барбона та Павло Римлянин. З усіх сторін дворик оточений аркадами-лоджіями, що переносить вас на кілька століть назад і створює особливу атмосферу вишуканості та затишку. Романтичне побачення серед величної архітектури у супроводі живої музики неодмінно вразить ваших коханих.
Mons Pius | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лесі Українки, 14 (Вірменський дворик)
Години роботи: пн — нд 12:00-23:00
Дещо з меню: підкопчений бріскет з гірчичним соусом — 360 грн, салат з томатів, вишні, тунця та білої цибулі — 180 грн, тартар з качки в хрустких рисових кульках з манговим соусом — 360 грн, стейк Діана з грибним соте та трюфельним картопляним пюре — 250 грн/100 г.
Деталі: Ресторан Mons Pius розмістився у будівлі першого львівського банку-ломбарду, що проіснував триста років до 1940 року. Mons Pius — класичний стейкхаус, який зустрічає гостей у вірменському кварталі з 2010 року. У першій залі ресторану є унікальний вітраж Яна Генріка Розена, видатного живописця-монументаліста, що розписував у Львові Вірменський собор. Друга зала демонструє пивоварну історію пивоваріння у Львові, а третя зала — своєрідна галерея відомих клієнтів банку. Затишна літня тераса, оповита ароматами квітів, схована в тихому Вірменському дворику.
Сицилійський дворик | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького 20
Години роботи: щодня 10:00 — 23:00
Дещо з меню: паста з гливами та страчателою — 319 грн, піца з ростбіфом, руколою та малиново-розмариновим джемом — 339 грн, салат з креветками, мідіями та восьминогом в соусі лімончело — 399 грн, яловичі мітболи у томатному соусі зі страчателою — 279 грн.
Деталі: Ресторан «Сицилійський дворик» працює біля площі Старий Ринок у львівському дворику. В дизайні закладу використано багато вінтажних елементів. Меню складається з великого вибору піци, тому кожний знайде собі до смаку — з ростбіфом та малиново-розмариновим джемом, з мортаделою та фісташками, з карамелізованою грушею та горгонзолою. Крім цього, є шість видів пасти, також є закуски, супів, основних страв, салатів та десертів. Також у закладі подають сніданки.
Головна фото: Citadel Inn
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi