пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
В самому серці української столиці відкрив двері один з найбільших ресторанів грузинської кухні ChaCha. Колоритний інтер’єр та винятковий декор, неповторна атмосфера та особлива фірмова гостинність, автентичні смаки улюблених страв та незабутні вау-подачі — все це про гостинний дім ChaCha на Хрещатику. Редакція PostEat вже відвідала нову локацію, дізналась про цікавинки інтер’єру та зіркові страви меню і ділиться з вами враженнями.
Концепція: гостинний дім для всієї родини
Історія мережі ресторанів кухні Сакартвело ChaCha розпочалась понад 4 роки тому — перший заклад відкрився в місті Кропивницькому. Згодом до родини ChaCha додались заклади в Черкасах, Вінниці та, зрештою, в центрі Києва. За ці роки сформувалась неповторна філософія, джерелом якої стали культурні та гастрономічні традиції Сакартвело — щирість та щедрість до кожного, хто завітає в гостинний дім ChaCha.
Готуючись до відкриття першого закладу, майбутній бренд-шеф ресторанів ChaCha відвідав різні регіони Грузії та познайомився з її гостинністю та автентичними смаками. Своїми історіями та родинними рецептами для майбутнього меню ресторанів ChaCha ділились місцеві мешканці, які називають себе “картвелами”, тобто жителями Сакартвело.
Крім знайомства з багаторічними рецептами картвелів, команда закладу перейняла й споконвічні традиції грузинської гостинності та шанування гостей. Тому в кожному з ресторанів ChaCha гостей при вході зустрічають як в грузинському домі: привітні хостес в національних костюмах, шануючи кожного і пригощаючи традиційною грузинською чачею.
Ресторан ChaCha на Хрещатику чекає в гості всією родиною — для найменших тут передбачене різноманітне дитяче меню та безкоштовна ігрова кімната з аніматором, де малеча зможе розважитися.
Інтер’єр: розписані килими та глиняний посуд
В новому ресторані ChaCha на Хрещатику 3 поверхи — на площі в 1500 квадратних метрів можуть розташуватись одночасно 370 гостей. Із залів ChaCha відкривається захопливий краєвид на головну вулицю української столиці.
В інтер’єрі ChaCha втілили сучасність та традиційні деталі Сакартвело. Стіни ресторану прикрашають розписані килими ручної роботи українських майстрів та різноманіття глиняного посуду, який також зроблений вручну: кеці, тарілки на стінах, всілякі глечики, квеврі, чарки.
Поміж глиняного декору плетуться гілки винограду, який росте в кожному будинку Сакартвело. В одному із залів ви знайдете яскравий малюнок з міським пейзажем грузинської столиці Тбілісі.
Кухня і страви: оригінальні рецепти та унікальні смаки
В ресторані ChaCha пропонують незрівнянні страви з п’яти меню: основне, сезонне, сніданки, банкетне, дитяче. У закладах мережі ChaCha кухня завжди відкрита, щоб гості на власні очі могли побачити процес приготування страв — соковите м’ясо на мангалі та хрусткий традиційний хліб шоті у великій розписаній печі тоне.
На сніданок у ChaCha можна обрати одну з чотирьох ранкових веж (від 300 грн), на яких подають вершково-йогуртовий десерт «Казбек» з лохиною та чорничним кулі, вафлю з беконом або лососем та яйцем пашот з сирним соусом, омлет з сулугуні та креветками з лаймовим мацоні, паштет з курки зі шпинатними чипсами мхалі та кізилово-гранатовим соусом.
В меню ресторану ChaCha представлено десятки традиційних страв Сакартвело на будь-який смак: рулет із сиру сулугуні гебжалія та баклажани бадріджані з горіховою начинкою, еспумою з сиру лабне та гранатовим кюлі, ніжний крем-суп чихіртма з перепілки та насичений яловичий хаш бульйон з гострим перцем, різні варіації хачапурі по-аджарськи та кубдарі з куркою та білими грибами, фірмові ковбаски купати з телятини та баранини і чахохбілі з індички та сиром сулугуні.
Хінкалі в ChaCha готуються професійними мехінкле — саме так на батьківщині цієї страви називають кухарів, які їх ліплять. В меню класичні варіації з бараниною, зі свининою та яловичиною, а також авторські поєднання з креветкою та соусом біск і з лососем та соусом голландез. Крім цього, традиційні гарніри та салати, фірмові соуси і неймовірно ароматні страви з мангала.
Рекомендуємо звернути увагу на страви з вау-подачею, які майстерно подають до вашого столу у супроводу цікавої історії про неї. Ви можете обрати мама-хінкалі, оригінальний хачапурі по-аджарськи з креветкою, ситне оджахурі з картоплею та свининою, найсолодшу пахлаву, фірмові еклери та тирамісу в оригінальній подачі.
Дещо з меню:
В барній карті ресторану ChaCha представлені грузинські та кілька європейських тихих й ігристих вин, а також цікаві алкогольні та безалкогольні коктейлі. Для літнього вечора ви можете обрати коктейль “Чакві Чача” з персиковим лікером, ягідний коктейль “Полуничний твіст” та тропічний “Манго твіст” з ефектною подачею. Серед безалкогольних позицій Cheese Ice Tea з гібіскусом, сиропом маракуйя та піною зі згущеного молока, а також Ice Tiramisu.
Дещо з барної карти:
Банкетні особливості та страви
В ресторані ChaCha на Хрещатику готові розділити ваші особливі події та зробити їх незабутніми і по-особливому душевними. Для святкування в ресторані облаштували 2 затишні банкетні зали та підготували спеціальні страви, що вражатимуть подачею і смаками.
До вашого банкетного столу можуть приготувати ніжне запечене порося, яке подадуть з лобіо зі спаржевої квасолі, солодким перцем, кукурудзою та свіжими томатами (3200 грн) або метр свинячих реберець в маринаді з чорносливу (2450 грн) та вражаюче асорті з мцваді (2900 грн), де буде шашлик зі свинини, курки, телятини, ягнятини, абхазура, телячий язик, бебі-картопля, солодкий перець, баклажан, помідор, соус до овочів.
Також ви можете подарувати друзями та рідним “квиток до Сакартвело” — подарунковий сертифікат від ресторану ChaCha на суму 500, 1000, 2000 або 5000 гривень.
Ресторан ChaCha
Де: м. Київ, вулиця Хрещатик, 29/1
Графік роботи: щодня з 10:00 до 23:00
Контактний телефон: +380953108777
Текст: Олена Березовенко
Фото: надані закладом
Матеріал підготовлено за підтримки ресторану ChaCha
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi