Де їсти деруни у Львові: ресторани з класичними та сезонними версіями страви - PostEat

пошук

Де їсти деруни у Львові: ресторани з класичними та сезонними версіями страви
15-11-2024 0 107


Львів — це місто, де традиції зустрічаються з гастрономічними експериментами, ідеально поєднуючись у таких страв, як деруни. Якщо вам до смаку ця хрумка українська класика, у Львові знайдуться місця, де її подають із креативом та любов’ю до деталей. У цій добірці зібрані ресторани, які пропонують як автентичні деруни, так і цікаві сезонні варіації: з рваною свининою, вудженим сиром, ферментованим лимоном та неочікуваними інгредієнтами.

Інші | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пл. Соборна, 2А

Години роботи: щодня 07:00 — 22:00

Дещо з меню: гострі деруни зі свинячими вушками — 295 грн, деруни з “піском” із вершкового масла і борошна — 295 грн, деруни із соусом із вудженого сиру — 295 грн, деруни з лісу з гливами і грибово-сметанковим соусом — 295 грн, деруни з сомом і ферментованим лимоном — 295 грн, солодкі деруни з динею — 295 грн, деруни з шарпаним м’ясом — 295 грн.

Деталі: «Інші» – це кафе від шеф-кухаря Євгена Клопотенка та співзасновниці компанії «Нова пошта» Інни Поперешнюк. У закладі готують українську кухню, яка поєднує в собі локальні продукти, традиції та сучасність. Цікаво, що задовго до відкриття кафе “Інші”, на його місці був заклад, який славився своїми, мабуть, найсмачнішими дерунами у Львові. Зовсім нещодавно, команда закладу, випадково знайшла старі техкарти тих самих дерунів. Так виникла ідея створити 7 видів абсолютно різних дерунів на щодень. Серед позицій тепер деруни із соусом із вудженого сиру, деруни з сомом і ферментованим лимоном, деруни з “піском” із вершкового масла і борошна та навіть солодкі деруни з динею.

Gazda cafe | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Чернівецька, 21; вул. Шевченка, 73

Години роботи: щодня 05:00 — 23:45

Дещо з меню: (на Шевченка) дерунгер з куркою і карамелізованою цибулею — 275 грн, дерунгер з рваною свининою — 270 грн, деруни з буряком — 180 грн, дерун “Гуцульський” — 285 грн; (на Чернівецькій) дерунгер з яловичою котлетою — 260 грн, деруни з шкварками та бринзою — 175 грн, деруни з печерицями — 175 грн, сет міні-дерунів — 250 грн.

Деталі: Gazda Cafe — частина відомої мережі Gazda Group, яка радує львів’ян і гостей міста найбільшим вибором вареників, дерунів і фірмових напоїв. Тут на вас чекають страви української кухні, що здатні конкурувати з маминим борщем і бабусиними варениками.

В Gazda Cafe вас потішать різноманітними поєднаннями дерунів на будь-який смак. Для тих, хто цінує класику, тут запропонують деруни зі сметаною або грибним соусом, а також поживний варіант із рваною свининою. Хочете домашнього затишку? Оберіть деруни зі шкварками та бринзою.

Для шанувальників сучасних поєднань пропонуються деруни в європейському стилі — зі слабосоленою фореллю та авокадо, або ж по-українськи з буряком, сиром будз і запеченими слайсами буряка. Особливо радимо “гуцульські” деруни: тут поєднали рвану свинину, цибулю, помідори і запекли все під сиром моцарела.

Окремо виділяються хіти меню — дерунгери. Це дует із двох дерунів, начинених щедрим шаром смаколиків між ними. Тут можна скуштувати дерунгер з яловичою котлетою, рваною свининою або з куркою і карамелізованою цибулею.

Довгі Бурхливі Оплески | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Січових Стрільців, 3

Години роботи: щодня 16:20 — 23:00

Дещо з меню: типу “хелсі” деруни з весняним салатом — 195 грн, дерунбургер — 285 грн.

Деталі: “Довгі бурхливі оплески” — це гастропаб з баром, кухнею та подіями, співзасновником якого є Сашко Боїм. Постійно в закладі проходять стенадап-події (вечірки, імпровізації, розмовні шоу, квізи), також є розважально-освітні події. В кухні поєднують близькосхідні кебаби з крафтовими українськими соусами від пана Боїма і “пабну кухню” у власному баченні. Також пропонують авторську коктейльну карту та  багато пива від українських броварень. В закладі можна скуштувати типу “хелсі” деруни на основі селери та картоплі із насінням соняшнику та гарбуза, грибами гливами та трюфельною пастою. Також варто скуштуваи фірмовий дерунбургер з начинкою зі смаженої яловичої котлети з розплавленим сиром чеддер, огірками від Боїма, салатом айсберг, свіжими томатами і фірмовим бургерним соусом.

Анчоусна | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Корнякта, 1

Години роботи: щодня 09:00-23:00

Дещо з меню: деруни з кальмаром — 195 грн, деруни з мідіями — 195 грн, деруни зі щупальцями кальмара з соусом моцарела — 138 грн

Деталі: «Анчоусна» — монопродуктовий формат від мережі рибних ресторанів «Чорноморка», який знаходиться в центрі Львова. В ресторані готують хамсу, барабульку, ставридку, сардини, мерланга, шпроти і багато іншої дрібної смаженої рибки з хрусткою скоринкою та в абсолютно несподіваних стравах. Свіжі рибу та морепродукти на ваш вибір посмажать в пивному клярі або по-домашньому на пательні. В «Анчоусній» ви можете спробувати деруни з кальмаром або з мідіями. На сніданок з 09:00 до 12:00 можна замовити деруни зі щупальцями кальмара з соусом моцарела.

Пара Джанов і Портвейн | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лесі Українки, 12

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00, нд 10:00-22:00

Дещо з меню: хрусткі деруни з яйцями пашот та голандським соусом з лососем гравлакс — 390 грн, хрусткі деруни з яйцями пашот та голандським соусом зі смаженим беконом — 290 грн.

Деталі: Винний простір «Пара Джанов і Портвейн» знаходиться у центрі Львова та є закладом сім’ї львівських ресторанів Restaron. Автор концепції — український ресторатор Вардкес Арзуманян. Концепцією закладу була спроба подивитись на ідею очима неперевершеного Сергія Параджанова, який народився в Грузії, а жив в Вірменії та Україні. Розкішний інтер’єр ресторану розробив відомий архітектор та дизайнер Денис Беленко. Головною стравою закладу є женгалов хац – традиційна вірменська паляниця з начинкою з 15 видів трав. Крім того, в меню є багато закусок, які створювались для ідеального тандему до портвейну. На сніданок в закладі пропонують хрусткі деруни з яйцями пашот та голандським соусом з лососем гравлакс або смаженим беконом.

Головна фото: Gazda Cafe

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi