Найстаріші заклади Львова: гастрономічно-історичні заклади міста - PostEat

пошук

Найстаріші заклади Львова: гастрономічно-історичні заклади міста
13-12-2024 0 245


Є місця, де кожна страва наповнена не лише смаком, а й історією. Найстаріші заклади — це більше, ніж ресторани чи кафе, це справжні скарбниці спогадів, легенд і традицій. Тут ви можете не лише насолодитися гастрономічними шедеврами, а й відчути атмосферу міста Лева.

Медівня | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Краківська, 17

Години роботи: щодня 05:00-00:00

Дещо з меню: холодець — 190 грн, буженина та запечений індик з бурячками — 345 грн, салат з гарбузовим мусом та шовдером — 285 грн, деруни з яловичиною та мисливським соусом — 385 грн, вареники з м’ясом та копченою аджикою — 265 грн.

Деталі: «Медівня 1979» — один із найдавніших ресторанів Львова, розташований у самому серці міста в історичній кам’яниці Дуківській, зведеній у 1773 році. Відкрившись у 1979 році, ресторан «Медівня» зберігає найкращі традиції кулінарного мистецтва та щодня радує гостей своєю вишуканою кухнею. Заклад здобув любов відвідувачів завдяки автентичним стравам української кухні та неповторній атмосфері тепла й гостинності. 

З 5:00 до опівночі тут подають як класичні, так і авторські гастрономічні шедеври, що дозволяють відчути справжній смак України. В меню ви знайдете вишукані страви сучасної української кухні в авторській інтерпретації шеф-кухаря, а також страви за найкращими багаторічними рецептами — кожен гість знайде щось винятково смачне та вражаюче в меню ресторану.

Cent Aura/Кентавра | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Ринок, 34

Години роботи: нд-чт 12:00-22:00, пт-сб 12:00-23:00

Дещо з меню: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: Cent Aura — ресторан на площі Ринок з історією від 1848 року. Ресторану Cent Aura вже 176 років, відповідно інтерʼєр має багато старовинних елементів. Це і різьблене дерево, і мозаїчна підлога, і оригінальні балки. Сучасним інтер’єром ресторану займався архітектор Денис Беленко. Ще однією особливістю інтер’єру є старовинний фонтан в одному з залів та зелена стіна з мандариновими деревами. В одному з залів представлена велика колекція старовинних меню, яка колись належала відомому французькому гастрономічному критику Моріс Едмонe Сайландe, більш відомому під своїм псевдонімом Курнонскі. Також в інтер’єрі зберегли фреску Володимира Патика, на якій зображені працівники CentAura 70-х років минулого століття. В ресторані представлена середземноморська та італійська кухня, багато пасти та дикої риби. Над кухнею працювали три шефи: бренд шеф ресторану Михайло Бучко разом з Роберто Армаролі та Сальваторе Де Віво.

Атляс | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Ринок, 45

Години роботи: щодня 09:00-23:00

Дещо з меню: салат з буряком та бринзою — 185 грн, журек — 175 грн, пструг запечений з лимонно-масляним соусом — 375 грн, австрійський шніцель — 375 грн.

Деталі: «Атляс» є артистичною кнайпою у самому серці Львова з великою історією, інтер’єр якої розповідає про багато століть життя старовинного міста. Заклад знаходиться у будинку № 45 на площі Ринок — його було зведено у 1803 році в результаті об’єднання двох кам’яниць — Кудличівської та «Під оленем», що були побудовані на початку XVII століття. Через це на фасаді будинку є шість вікон, хоча він не належав шляхті. У 1930-х роках у цьому місці діяв ресторан, що належав М. Л. Атлясу. Рекламували заклад за допомогою брошури з дружніми карикатурами на основних відвідувачів — митців і поетів.

Szkocka | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Шевченка, 27

Години роботи: щодня 08:00-23:00

Дещо з меню: 

Деталі: Ресторан «Szkocka» відкритий на місці старовинної кав’ярні тридцятих років минулого століття, де збиралися відомі вчені й математики. У ресторані збереглася копія легендарної математичної книги Стефана Банаха. Заклад знаходиться в будівлі готелю «Atlas Deluxe». Ресторан пишається своєю історією та гастрономічною концепцією – свіжим м’ясом та морепродуктами, приготованими на розпеченому лава-камені. У меню гостям представлений широкий асортимент страв європейської кухні, серед яких і сніданки.

Вірменка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Вірменська, 19

Години роботи: щодня 09:00-23:00

Дещо з меню: кава по східному Преміум Вірменка — 72 грн, еспресо — 56 грн, глясе класичне — 78 грн, Австрійський Захер — 108 грн/100 г, Сирник Львівський — 108 грн/100 г.

Деталі: “Вірменка” — легендарна львівська кав’ярня, яка вперше відкрила свої двері ще у 1979 році. Її затишна атмосфера гармонійно поєднується з історичним антуражем: автентичні цегляні стіни, дерев’яні перекриття стелі та чорно-білі знімки, що зберігають моменти життя її гостей з минулих десятиліть.

Влітку 2016 року заклад пройшов реставрацію, яка зберегла його історичний дух. Залишилися оригінальна кладка, перекриття та унікальні деталі, як-от фрагмент кам’яного порталу ХVI-XVII століть. Також додалися книжкові полиці й старі світлини, на яких можна впізнати постійних відвідувачів старої “Вірменки”, зокрема Кузю з “Братів Гадюкіних” та інших знакових особистостей.

Головна фото: Alexander Zvir

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi