пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Морепродукти та устриці в Києві давно стали більше, ніж гастрономічний тренд. Це ознака стилю життя, любові до вишуканих смаків і бажання відчути атмосферу морського узбережжя навіть у центрі міста. Устриці, мідії, креветки, лобстери, краби та інші дари моря сьогодні подають не лише у фіш-барах, а й у найкращих ресторанах столиці.
У цій добірці ми зібрали топ місць з морепродуктами та устрицями в Києві, де смак моря розкривається у всіх варіаціях: від класичних подач із лимоном і соусами до сучасних інтерпретацій із локальними акцентами. Тут ви знайдете як ресторани для вечері з келихом ігристого, так і демократичні локації, щоб просто насолодитися свіжими устрицями з друзями.
Якщо ви шукаєте, де в Києві скуштувати найкращі устриці, спробувати свіжі морепродукти та відкрити для себе нові поєднання смаків — ця підбірка саме для вас.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 114
Заклад відкрили напередодні Олімпіади-80. Відтоді він змінював формати, але з 1982 року їм керує одна родина — Rose Family, три покоління жінок-рестораторок. У сучасному форматі ресторан працює понад 12 років. Як і місто-натхнення, ODESA — перехрестя культур і смаків: однаково доречна для побачень, ділових зустрічей, сімейних вечерь і гучних святкувань.
Особливе місце в меню займають морські делікатеси: чорноморська рибка та класичні морепродукти; авторські поєднання на кшталт філе риби-меч із грибами та соусом теріякі; «нова класика» — рибна котлета по-київськи та биточки з тюльки; а ще — вечори з устрицями й вином.
Деталі, за які люблять ODESA: фірмовий форшмак, який готують біля столу; «розбір» камбали як невеликий гастрономічний ритуал; морозиво за технологією XVIII століття. Сервіс відчуває гостя: команда може делікатно «закружити» святом або залишитися майже непомітною.
Окремий банкетний зал — естетичний, гнучкий простір для подій де важливі деталі. ODESA — вибір на ті випадки, коли хочеться, щоб усе склалося.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Лесі Українки, 24
Один із найстильніших рибних ресторанів Києва, де можна насолодитися морепродуктами та устрицями в Києві у поєднанні з французькою і середземноморською кухнею. Поєднання французької, середземноморської та авторської кухні.
Raw bar із преміальними устрицями Бодюз та Імперіал. Широкий вибір тартарів, карпачо та севіче. Основні страви з морепродуктів: сибас із зеленою харисою, восьминога з бататом у таджині, лосось у банановому листі, дорадо з оливками та стейк тунця.
Для святкування: зал на 75 гостей, а для фуршетів – до 100 осіб. Авторські десерти з шоу-подачею та авторські коктейлі. Авторські десерти з шоу-подачею. Авторські коктейлі від шеф-бармена та високий рівень обслуговування. Атмосфера південного узбережжя з теплом і сонцем протягом всього року. DJ-сети, face control та дрес-код.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Рибний ресторан у центрі Києва, що спеціалізується на сучасній кухні з морепродуктами. Тут створюють страви зі свіжої риби, креветок, мідій та інших дарів моря, поєднуючи якість, простоту та цікаві смаки.
У меню свіжі устриці: Фін де Клер, Жилардо, Спешл №1. RAW BAR із тартаром, карпачо та крудо. Великий вибір риби та морепродуктів, від сибаса до восьминога. Авторські подачі з акцентами Азії та середземноморської кухні. Щонеділі проводяться дитячі кулінарні майстер-класи. Фіш-кетч щовихідних: свіжі морепродукти, які одразу хочеться скуштувати й сфотографувати. Фестиваль мідій: у різних стилях — азійському, смаженому та в томатному соусі. Бар із коктейлями та вином для гастрономічних поєднань. Атмосфера вечорів: музика, смачна рибка та неймовірні люди, що роблять відвідування святом смаку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Інститутська, 19
Рибний ресторан зі смаком Адріатики. Свіжа риба та морепродукти: основа кухні закладу. Страви готують за традиційними рецептами Хорватії та Чорногорії. Винна карта з підбором найкращих вин із Хорватії, Чорногорії та Словенії. Інтер’єр у стилі середземноморських таверн з атмосферою узбережжя. Другий поверх для неспішного обіду, третій для вечірніх дегустацій з вином.
У меню страви з восьминога, кальмара, гребінця, лобстера, сибаса, морського язика, королівських креветок та дорадо, а також тартари й крудо з морепродуктів. RAW BAR із устрицями та ікорним баром: Жилярдо Спесіаль #3, Спесіаль Версаль, щуча, чорна та червона ікра. Великий вибір риби та морепродуктів: сибас, морський язик, дорадо, восьминіг, лобстер. Авторські страви: восьминіг з трюфельним пюре, кальмар по-далматинськи, гребінці з мусом із зеленого горошку. Меню побудоване так, щоб підкреслити природний смак морепродуктів.
Атмосфера переносить до узбережжя, не покидаючи Київ.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 8
Одеса-Мама поєднує атмосферу чорноморського узбережжя з теплом одеського шарму. Добре місце для святкувань подій. Декілька просторих залів, зокрема 2 зали до 100 і до 40 гостей: для будь-якої компанії, + жива музика і можливість принести свій алкоголь.
Основна кухня: свіжа риба та морепродукти, традиції Чорного моря. Шоу-кухня готує ставриду, камбалу, сарган і форель на очах гостей. Спеціальні устриці Фін де Клер та сети з мідій, креветок, барабульки. Меню ресторану включає рибні сети та плато, смажені та грильовані морепродукти, спеціальні соуси Том Ям і Кім Чі. Також: устриці Фін де Клер, мідії, креветки, барабулька, корюшка, лосось, дорадо та тигрові креветки представлені у найвищій якості.
Іменинникам знижик -10% та cork fee + подарунки: наливку, торт із феєрверком. Спеціальні п’ятничні пропозиції на устриці 1+1=3. Атмосфера одеського узбережжя: річки ігристого, запах моря та яскраві спогади.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сагайдачного, 41
Бар-ресторан на Подолі з морепродуктами, устрицями та тапас з демократичними цінами. Основна концепція Naperlage Tapas & Co: створювати атмосферу сонячного узбережжя та легкого свята кожного дня. Спеціалізація на морепродуктах, іспанських тапас, просеко + легкість і свіжість морських делікатесів.
В меню: устриці Фін Де Клер, конверт мідій, креветулі з таю, тигрові креветки, стакан кальмарів, креветуля — гуакамоле, тунець татакі, лосось — пекоріно, коппа ді парма, анчоус — оливкова тапенада, рол де хамон, конверт салямі, конверт прошуто. Також в меню бургери: vega burger, burger classic, burger surf’n’turf, бургер sloppy joe.
Стильний інтер’єр loft із неоновим освітленням, креативна подача морепродуктів та жива музика. Naperlage Tapas & Co добре місце для вечірок, зустрічей з друзями та насолоди свіжими дарами моря.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi