Баскський чізкейк Київ | ТОП-7 кафе та ресторанів для справжніх гурманів - PostEat

пошук

Баскський чізкейк у Києві: 9 локацій міста з найсмачнішми десертами
19-11-2025 0 2416

Баскський чізкейк – кулінарний феномен із Північної Іспанії, який підкорив світ своєю кремовою серцевиною, карамелізованою скоринкою і мінімалістичною подачею. У Києві шефи активно експериментують з цим десертом, додаючи локальні інгредієнти та сезонні ягоди.

З наближенням свят, коли місто наповнюється ароматом кориці, пряників і узвару, баскський чізкейк стає ідеальним десертом для настрою Миколайчика і Різдва. Його кремова серцевина та карамелізована скоринка дарують теплі відчуття навіть у зимову прохолоду. 

У нашій святковій добірці ми зібрали 9 закладів Києва, де можна насолодитися класичним і авторським баскським чізкейком, створеним з локальних інгредієнтів і в атмосфері різдвяного затишку.

Cheesecake Family

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 24 та вул. Набережно-Рибальська, 9

Київське кафе з найбільшою колекцією чизкейків. Одна з найпотужніших лінійок баскських чизів в Києві. Працюють у форматі десертного кафе та онлайн-пекарні: тут готують натуральні чизкейки з нуля. Від печива в основі до глазурі та карамелі.

Меню поділене на дві окремі лінійки: класичні чизкейки та авторські баскські десерти зі знаковою «підпаленою» скоринкою. Усі десерти створюються під замовлення, що гарантує свіжість і якість. У Cheesecake Family доступні великі чизкейки, бенто-версії та асорті-сети з різними смаками: від класичного Сан-Себастьяна до варіантів з топленим молоком, кокосом, бананом чи апельсином. Години роботи: щоденно з 09:00 до 21:00. Є доставка по Києву.

Boca a Boca

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Немировича-Данченка 14\13 

Ресторан іспанської кухні та винна крамниця. Архітектура від Balbek Bureau. Відкрита кухня дозволяє бачити процес приготування страв. Бранчі кожного дня з 11.00 до 16.00 Авторська коктейльна карта з напоями на будь-який смак. До напоїв є пінчо, артишоки, оливки, сири, хамон, крокетос. Серед основних страв: 2 види паєльї, пряні супи, восьминіг. Особливо смачий фірмовий баскський чізкейк. Його можна замовити цілим за попереднім замовленням за 48 годин. Вага 1,9 кг. Варіанти: класичний — 1 800 грн;  малина–манчего — 2 100 грн; шоколадний — 2 450 грн; фісташковий — 2 550 грн. 

KALYNA | Since 1995

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 29A

Сімейна кондитерська і ресторан, що працює з 1995 року. Заснована на італійській школі кондитерської майстерності. У 90-х сюди запросили одного з найкращих кондитерів Італії. Він два роки навчав команду та передав унікальні рецепти. Три покоління майстрів створюють десерти, що стали частиною київської гастроспадщини. Деякі співробітники в колективі з 1995 року.  Рецепти довгий час трималися в таємниці, співробітники підписували угоди про нерозголошення. Їх десерти, які стали частиною місцевої історії: від культових тістечок «Наполеон», «Яблучко» та «Вишенька» до фірмового макового пирога і штруделів. 

Чізкейк «Сан Себастьян» тут готують в трьох варіанціях: 1 кг — 1800 грн; 1,5 кг — 2700 грн; 2 кг — 3600 грн. 

Milk Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Шота Руставелі, 16

Один із найпопулярніших міських закладів Києва. Заснований у 2014 році та відомий своєю впізнаваною колекцією десертів, сучасною кухнею та власним виробництвом. Мережа включає Good Girl, Milk Bar TSUM, Dogs&Tails та корнер на Kyiv Food Market. Бренд присутній не лише в Україні, а й у Варшаві та Баку. У команді компанії працює близько 300 співробітників. У 2022 році відкрили власне виробництво площею 1000 кв. метрів. Активно розвивають В2В-напрямок. Пропонують доставку, торти на замовлення та весільні торти. Можлива організація кейтерингу та обслуговування корпоративних заходів. Популярний сервіс корпоративних подарунків.

Basque Cake Mini: традиційний баскський чізкейк вагою 500 г, приготований на крем-сирі, вершках і натуральній ванілі. Варітсть: 795 грн.

Міністерство десертів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 32 

Кафе поруч із метро «Золоті ворота» від Євгена Таллера і Спартака Велішаєва, команди проєктів «Міністерство шаурми» та «Міністерство чебуреків». У меню: сніданки, власна випічка, кава, коктейлі та основні страви. Щоденна свіжа випічка. Акцент на десертах власного виробництва.

Два формати баскського чізкейку: порційний і цілі торти. Порційний фісташковий — готують із білим шоколадом та фісташковою пастою. Цілі торти мають соус із фісташкового заварного крему, згущеного молока та вершків.

  • Порційний фісташковий чізкейк коштує 285 грн.
  • Цілий чізкейк 16 см (1050 г): 1600 грн.
  • Цілий чізкейк 24 см (2100 г): 2850 грн.

Франик в центрі 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 48/18 

Мережа кав’ярень-пекарень, що працює в кількох містах України. Чотири локації у Києві: Оболонь, Русанівка, центр і Поділ. Також мають заклади в Харкові, Дніпрі та Полтаві. Засновники: Дмитро Собакарь і Дмитро Риман. Відкрили більше 12 проєктів. Основні в Полтаві, зокрема «Фотограф», «БІФ», «Хмільний». Мережа «Той самий Баранчик» працює в Полтаві, Харкові, Львові, Кременчугу.

Франик в Києві має пастельні інтер’єри з живими рослинами, усюди затишно. Натуральні матеріали, м’яке освітлення. Світильки з макраме. Сніданки подають увесь день, з 8:00 до 21:00. Великий вибір випічки: круасани, сінабони, хліб ручної роботи + основне меню. Також сезонні напої і десерти.

Два види баскського чізкейку: класичний та фісташковий. Класичний баскський чізкейк — 212 грн. Фісташковий баскський чізкейк — 262 грн.

The Cake

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 5 

Кондитерська The Cakе працює в «Арена Сіті» з 2014 року (нещодавно також відкрили другу локацію на Позняках). Відома поєднанням сучасної кондитерської культури та широкого меню для щоденних сніданків, обідів. В меню також випічка та десерти. У закладі готують солодкі та солоні круасани, хліб, бенто-торти, сніданки та основні страви, а також торти й капкейки під замовлення. 

Баскський чізкейк тут ніжний, вершковий, із характерною карамелізованою скоринкою. Вартість: 1400 грн за цілий кейк (1150 г). 

Дилетант

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Юрківська, 57/17

Міське кафе на Подолі від архітектора та засновника balbek bureau Слави Балбека. Розташоване за кілька кроків від метро Тараса Шевченка. Концепція: простота, комфорт, чесний міський дизайн, у якому зібрані зрозумілі форми та елементи. Форма: кафе для своїх: місце, куди можна зайти на 20 хвилин, швидко пообідати і бігти далі. Тут однаково затишно мешканцям із домашніми улюбленцями, гостям сусідніх районів, туристам та перехожим. На вході гостей зустрічає далматинець Снуп — вінтажна знахідка з Нідерландів. Меню включає сніданки (працюють весь день), сендвічі, тости, круасани, салати, супи, солодощі та напої. Баскський чізкейк: один зі смачних десертів кафе. Варість — 170 грн. 

16.coffee

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Кропивницького, 16

Сусідська кав’ярня на Кропивницького. Розташована в тихому куточку неподалік Бессарабки. Мінімалістичний простір, «свої гості», стільці на вулиці. Тут готують еспресо, капучино, флет-вайт, лате та інші напої. Кав’ярня також пропонує свіжу випічку, сендвічі та круасани з індичкою та фірмовий баскський чізкейк, який вважають одним із найкращих у Києві. Локація без зайвого галасу та потоків людей створює атмосферу маленького міського прихистку, ідеального для ранкової кави або десерту. 16.coffee відкриває іншу сторону центру Києва: спокійну, інтимну і дуже кофійну. Звісно Pet-friendly. 

Фото: всі заклади з добірки 

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi