Зігрівайся: рецепти глінтвейну та грогу, які варто приготувати цієї осені! - PostEat

пошук

Зігрівайся: рецепти глінтвейну та грогу, які варто приготувати цієї осені!
07-11-2018 0 2770


Грог та глінтвейн – одні з найпопулярніших напоїв восени та взимку. Ними можна прекрасно зігрітися, а рецепти цих напоїв дуже прості. До того ж, ви завжди можете проекспериментувати й додати в рецепт щось від себе.

Грог – це алкогольний напій, який споживають гарячим. Найчастіше грог готують на основі рому, рідше – на коньяку, горілці та інших алкогольних напоях. У класичному варіанті приготування грогу ром змішують з водою і цукром. Назва напою має цікаву історію. Вона походить від прізвиська британського віце-адмірала Едварда Вернона. Під час війни з іспанцями у 1739 – 1742 роках Вернон керував Британським Королівським флотом. Матроси кликали його «Олд Грог» за звичку гуляти палубою в непогоду в старій накидці з фаю. В той час у раціон моряків щоденно входило пів-пінти рому для профілактики різних хвороб. Але така профілактика негативно впливала на флот, породжуючи п’янство, тому Едвард Вернон наказав розбавляти ром холодною чи гарячою водою і лимонним соком. Ображені матроси прозвали новий напій грогом.

Глінтвейн – це гарячий алкогольний напій на основі червоного (рідше білого) вина. Глінтвейн споживають у багатьох країнах Європи. Для того, щоб глінтвейн вийшов вдалим, вино потрібно нагріти до 70-80 градусів. А також додати спеції за смаком. Глінтвейн на основі сухого вина виходить більш кислим, напівсолодке вино додає напоєві гармонійності. Цікаво, що напої, схожі на сучасний глінтвейн, готували ще в Древньому Римі. Вино у той час також змішували з прянощами, але не нагрівали. Глінтвейн подають теплим або гарячим, у великих скляних бокалах зі зручною ручкою.


Класичний грог

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • 200 мл темного рому
  • 400 мл води
  • лимон
  • цукор

Воду потрібно закип’ятити. Коли вода закипить, лишити каструлю на помірному вогні, влити у воду ром. Додати попередньо вичавлений лимонний сік, цукор. Перемішати. Проварити, не доводячи до кипіння, 2 хвилини. Помішувати, щоб увесь цукор розчинився в напої. Розлити напій по бокалах.


Грог зі спеціями

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • 120 мл рому
  • 80 мл лимонного соку
  • 120 мл води
  • цукор
  • спеції (гвоздика, кориця, кардамон)
  • апельсин

Воду довести до кипіння у каструлі, влити в неї ром. Додати лимонний сік, цукор. Варити, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, додати спеції за смаком. Розлити напій по склянках. Додати в склянку дольку апельсину.


Грог з коньяком та чорним чаєм

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • 120 мл коньяку
  • 400 мл чорного чаю
  • цукровий сироп
  • лимон

Покласти в бокал або склянку дві дольки лимона, спеції (за бажанням). Додати лимонний сік, цукровий сироп і коньяк. Долити в склянку гарячий чорний чай, акуратно перемішати.


Глінтвейн зі спеціями

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • 40 г цукру
  • 5 г кориці меленої
  • пляшка червоного напівсолодкого вина
  • корінь імбиру
  • мускатний горіх
  • кардамон

З лимона зрізати шкірку, нарізати його дольками середньої товщини. Корінь імбиру нарізати тонкими скибками. На повільному вогні нагріти вино. Додати спеції та лимонну цедру. Цукор і корицю змішати, додати до вина. Коли над поверхнею почне підійматися пара, зняти з вогню, накрити кришкою. Через 5-7 хвилин, коли напій настоїться, процідити його крізь сито. Розлити по склянках.


Глінтвейн з яблуком та апельсином

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • яблуко
  • апельсин
  • мед
  • пляшка червоного сухого вина

Вино влити в каструлю, поставити на вогонь. Нарізати яблуко та апельсин дольками, додати до вина. Не доводячи глінтвейн до кипіння, зняти з вогню, розлити по бокалах. Додати чайну ложку меду в кожен бокал, розмішати. Прикрасити бокал дольками яблука чи лимона. За бажанням можна помістити в бокал паличку кориці.


Глінтвейн на основі фруктових соків (безалкогольний)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • 1 літр домашнього виноградного/ вишневого/ яблучного соку
  • кардамон
  • гвоздика
  • бодян
  • корінь імбиру
  • мелена кориця

Помити лимон, нарізати дольками. Всі спеції змішати. В каструлі нагріти сік, не доводячи до кипіння. Додати прянощі та лимон. Перемішати, зняти з вогню, накрити кришкою. Настояти 10-15 хвилин перед подачею. Повторне розігрівання глінтвейну на основі соку небажане.


 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi