Найкращі алкогольні бренди року за версією Ukrainian Bar Awards - PostEat

пошук

Найкращі алкогольні бренди року за версією Ukrainian Bar Awards
05-06-2020 0 6978


Переможців першої Української Барної Премії 2020 оголошено 28 квітня, було визначено лідерів незалежного голосування у 17 номінаціях.

Редакція PostEat розповідає про загальну кількість учасників в кожній номінації, фіналістів в номінаціях та розкриває кількість отриманих домінантами балів.

У цьому матеріалі розповідаємо про фіналістів номінації «Алкогольний бренд року», партнером номінації є Spelaya Kanareyka.

В номінації «Алкогольний бренд року» представлені алкогольні бренди, які були обрані барменами-номінантами шляхом заповнення анкет, та ті бренди, які зареєструвалися самостійно. В цій номінації оцінюється бренд, який протягом року був найбільш активним та помітним в барній сфері.

ТОП-10 номінантів «Алкогольний бренд року»

Переможець номінації — Plantation

Кількість голосів: 63

Імпортер в Україні: WTeam

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Plantation» — це серія теруарних ромових напоїв преміумкласу, розроблена французькими купажистами. Виробництвом рому займається концерн «Maison Ferrand», який очолює Александр Габріель. Пращур Александра Габріеля жив в Бургундії і був першокласним виноробом, тому з юних років Александр мріяв про виготовлення власних коньяків і вина. У студентські роки в 1989 році Габріель зустрівся з господарем майже збанкрутілої фірми «Pierre Ferrand», після якої кинув бізнес-школу, викупив збиткове підприємство і заснував концерн «Maison Ferrand».

У купажі лінійки «Plantation» входять ромові сорти, привезені з країн Карибського регіону (Ямайка, Гайана, Нікарагуа, Барбадос, Тринідад, Панама, Сент-Люсія). Всі ці сорти транспортуються у французький маєток Ферранд, де і відбувається процес купажування. Після змішування напій витримується не менше трьох місяців. Загалом ром Plantation має 4 лінійки: The Vintages (теруарний ром, вироблений за технологією будь-якої карибської країни), The Signature Blends (ром, виготовлений за рецептами купажистів Maison Ferrand), The Bar Classics (ром для коктейлів) та The Special Editions.

Monkey 47

Кількість голосів: 55

Імпортер в Україні: Pernod Ricard Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Monkey 47» — джин, створений в Шварцвальді, для якого число 47 є знаковим. В складі джину 47 інгредієнтів, і він має міцність 47% — практично всі компонент «Monkey 47» родом з Шварцвальда, за винятком ялівцевих ягід, привезених з країн на узбережжі Середземного моря. При його виробництві поєднуються традиційні техніки мацерації, дистиляції, а також випарювання летючих ароматичних речовин. Аромат джину характеризується яскраво вираженими тонами ялівцю, що підкреслюються нотами цитрусових, квітів, натяками чайного дерева, вербени, гострих спецій і гірких плодів.

Історія джину «Monkey 47» розпочалася в 1945 році, коли командир Королівських ВПС Монтгомері Коллінз прибув до Берліна й вирішив допомогти відновленню міста, присвячуючи цьому весь вільний час. Головною його метою стало відновлення роботи берлінського зоопарку, де його улюбленцем стала мавпа на ім’я Макс. Коли Коллінз вийшов у відставку, то відкрив пансіон з назвою «Дика мавпа». Через кілька десятиліть під час ремонту будівлі Олександрові Штейну, спадковому виноробу, потрапила до рук шкатулка, що містила пляшку із зображенням мавпи і написом «Max the Monkey — Schwarzwald Dry Gin». У супровідному листі був докладний опис інгредієнтів для виробництва джина. Разом з Крістофером Каллером, відомим творцем фруктових бренді, вони створили компанію Black Forest Distillers. Після двох років експериментів вони обрали рецепт «ідеального» джину.

Wild Turkey

Кількість голосів: 52

Імпортер в Україні: Campari Group Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Віскі Wild Turkey є класичним бурбоном з Кентуккі. З моменту свого створення Wild Turkey підтримує особливий спосіб дистиляції та витримки, які надають йому м’який смак і складний аромат. Дистиляція Wild Turkey проводиться при меншій об’ємній частці спирту для отримання складного аромату. Додаючи мінімальну кількість води, бурбон Wild Turkey набуває повнотілого справжнього смаку, який має бурбон з діжки. Wild Turkey має 150-річну історію виробництва — засновник Остін Ніколс відкрив своє підприємство в 1855 як гуртовий торговець чаєм, кавою і міцним алкоголем. У 1869 році сім’я Ріпі заснувала віскікурні на пагорбі, яка в наші дні назвається Wild Turkey, в Лоренсбурзі, штат Кентуккі. Остін Ніколс викупив виробництво в 1971 році.

Бренд Wild Turkey отримав своє ім’я в 1940-х роках під час полювання на диких індичок (wild turkey), куди управитель виробництвом взяв кілька пляшок 101 бурбона. І він настільки сподобався його друзям, що в наступний раз вони попросили привезти той самий бурбон Wild Turkey. Таким чином відмінний смак був увічнений в імені легендарного бурбона. В асортименті можна знайти бурбон для коктейлів, що має знижену міцність, і класичний бурбон зі справжнім чоловічим характером, вживати який рекомендують в чистому вигляді або з льодом.

Bombay Sapphire

Кількість голосів: 51

Імпортер в Україні: Bacardi Martini Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Bombay Sapphire — джин преміумкласу, названий на честь дорогоцінного каменю, видобутого на Шрі-Ланці. Купаж ароматів налічує близько десяти інгредієнтів, серед яких цедра лимона, корінь ірису, ялівець, каси, лакрица. Спирт проходить потрійну дистиляцію, його пари пропускаються через фільтр, що містить перераховані вище рослинні компоненти. Вважається, що подібна операція надає джину м’який смак і полегшує його вживання.

Історія Bombay Sapphire бере свій початок в 1761 році, коли Томас Дакін почав випуск джина за оригінальним рецептом на новому заводі, побудованому в місті Ворінгтоні на північному заході Великобританії. Уоррінгтонскій сухий джин на основі восьми видів спецій мав попит. Напій за старовинним рецептом під назвою Bombay Dry Gin почали випускати в 1960 році, на початку 80-х права на марку перейшли до компанії Diageo. Фірма вирішила вдосконалити рецепт, щоб створити джин преміумкласу. Джин з’явився на ринку в 1987 році і моментально став хітом продажів. У 1997 керівництво Diageo прийняло рішення про продаж частини брендів, і права на Bombay Sapphire перейшли до компанії Bacardi.

Distil. No9 Small Batch Vodka

Кількість голосів: 51

Виробник: Staritsky & Levitsky

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Distil. No 9 — це горілка сегмента преміум, яка виробляється на заводі «Гетьман» у Львові. Цей продукт є сучасною інтерпретацією традиційного виробництва горілки. Серед численних комбінацій спиртів, води та методів фільтрації, зразок No.9 виявився найкращим, тому назва Distil No.9 виникла сама собою. При виробництві горілка Distil. No 9 проходить п’ятикратну дистиляцію і чотирикратну фільтрацію (через деревне вугілля і гірський кришталь). Горілка Distil. No 9 виробляється лімітованими партіями в кількості 9 999 пляшок. Distil. No 9 має добре збалансований смак — вона досить м’яка, щоб вживати її невеликими ковтками і насолоджуватися післясмаком. Цей продукт є також ідеальною основою для коктейлів.

Four Roses

Кількість голосів: 50

Імпортер в Україні: Wine Bureau

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Бурбон Four Roses — класичний американський віскі, історія якого бере початок в 1886 році, коли Пол Джонс-молодший придбав віскікурню та через два роки зареєстрував торговельну марку. У 1943 році вже Four Roses була придбана компанією Seagram, яка припинила виробництво віскі в Штатах, перенісши його на європейський і азійський ринки. Незабаром Four Roses став у цих регіонах найбільш продаваним бурбоном, проте в Штатах виросли цілі покоління, які не знайомі з ним.

Зараз бренд Four Roses належить японській пивоварної компанії Kirin, яка придбала його в 2002 році. У виробництві Four Roses поєднують п’ять власних різновидів дріжджів з двома різними складами інгредієнтів для виготовлення десять різних видів бурбона. Всі сорти витримуються в нових бочках з білого дуба. Для створення Four Roses Yellow використовуються всі десять сортів, в Four Roses Small Batch — всього чотири сорти, а некупажованний віскі називається Four Roses Single Barrel.

Aperol

Кількість голосів: 49

Імпортер в Україні: Campari Group Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Aperol — класичний італійський аперитив, який є результатом семирічної наполегливої праці та експериментів братів Барб’єрі, Луїджі та Сільвіо. Вони успадкували лікерну компанію від свого батька Джузеппе в 1912 році. Створивши цей аперитив, вона змогла здійснити технологічно складну для того часу задачу — приготувати вишуканий легкий аперитив з вмістом алкоголю 11%. Вперше Aperol був випущений в 1919 році в містечку Падуя. Рецепт включає настої апельсина, плодів хінного дерева, ревеню та десятка інших ароматних рослин, які ростуть в провінції П’ємонт. Це досконала збалансована комбінація трав і коріння, завдяки якій Aperol має унікальний смак з легкою гіркуватістю.

Monkey Shoulder

Кількість голосів: 49

Імпортер в Україні: DDS

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Шотландський віскі Monkey Shoulder — це марка скотчу, створена William Grant & Sons. Віскі Monkey Shoulder являє собою суміш односолодових спиртів, створених в трьох кращих дістілеріях Даффтауну — Glenfiddich, Balvenie, а також Kininvie. Солодовий віскі Monkey Shoulder класифікується як blended malt whisky — це м’який спиртний напій, який представляє високу цінність для гурманів та колекціонерів світу. Кожен з трьох спиртів проходить витримку в бочках з-під бурбона, а після старіння фахівці відбирають 27 кращих бочок для створення бленда. Після купажування готовий віскі знову заливають в бочки для остаточного дозрівання. В результаті спиртний напій набуває тонкого, збалансованого аромату з нотами квітів, цитрусових, персиків, абрикосів, ванілі і дуба. У смаку також помітні ноти ванілі, доповнені відтінками коричневого цукру, кориці й мускатного горіха.

Ardbeg

Кількість голосів: 47

Імпортер в Україні: Баядера

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Винокурня Ardbeg розташована на південному узбережжі острова Айла в декількох милях на схід від міста Порт-Еллен. Ліцензія на виробництво віскі була отримана в 1815 році, проте фактично винокурня вже працювала з кінця XIX століття.  Виробництво було засновано родиною Макдугалл, відомими землевласниками острова. Історія віскі Ardbeg тісно пов’язана з культурою Айли — це стосується не тільки насиченості і багатогранності торф’яного смаку віскі, а й кельтського стилю напою. Зокрема, золотий вузловий орнамент літери «А» в назві віскі був запозичений з ірландського рукопису, відомого як «Келська книга».

Виробництво Ardbeg використовує воду з джерела Оогадал, а солод поставляється з солодильні Port Ellen Maltings. На виробництві встановлено 6 традиційних бродильних чанів з орегонської сосни обсягом 23,5 тисячі літрів кожен, період ферментації становить 54 години. Витримка здійснюється переважно в бочках з-під бурбона, однак частина спиртів витримується і в бочках з-під хересу.

Hendrick’s

Кількість голосів: 47

Імпортер в Україні: DDS

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Hendrick’s — марка шотландського джина преміумкласу. Бренд належить компанії William Grant & Sons Ltd, винокурня знаходиться в невеликому портовому місті Герван на південному заході країни. Джин Hendrick’s вперше випущений в 1999 році, автор рецептури — дістіллер підприємства Леслі Грейсі, яка працювала над рецептом спільно з головним дістіллером компанії Девідом Стюартом. Ідея полягала в тому, щоб змішати міцні та маслянисті спирти, отримані на старовинному обладнанні, з більш легкими, дистильованими за допомогою пари. Щоб домогтися оригінального смаку, майстри додали в купаж настойку пелюсток троянди і пюре зі свіжого огірка.

Секрет виробництва цього джина полягає в незвичайному поєднанні інгредієнтів, серед яких спеції, привезені з різних куточків світу. Іншою особливістю виробництва Hendrick`s є дистиляція в двох мідних перегінних кубах — Беннет і Картер, де народжуються спирти, поєднуючи які, майстер купажу отримує м’який і гармонійний джин.

Фото: Facebook Plantation, Monkey 47, Wild Turkey, Bombay Sapphire, Distil.No 9, Four Roses, Aperol, Monkey Shoulder, Ardbeg, Hendrick’s.

Матеріал підготовлено за підтримки Ukrainian Bar Awards

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi