Їстівні квіти: європейський тренд прийшов в Україну - PostEat

пошук

Їстівні квіти: європейський тренд прийшов в Україну
14-05-2019 0 1456

administration

Автор


Квіти – це не просто красиво, а смачно та корисно, а у багатьох країнах Європи ще й прибутково. Наприклад, у Франції за тиждень продають 150 тис. їстівних квітів, і експерти прогнозують, що ця цифра буде збільшуватися. Мішленівські шефи додають їстівні квіти до вишуканих страв. У Скандинавії, наприклад пропонують фаршировані квіти кабачків. На полицях закордонних магазинів можна побачити йогурти з фіалками чи злакові суміші з пелюстками настурції.

В Україні їсти квіти поки що не так модно, але вони потроху з’являються у ресторанах. Особливо популярні вони серед кондитерів. Наприклад, у мережі Honey їх використовують у приготуванні десертів. Розвиваються і місцеві виробники: неподалік Борисполя їстівні квіти вирощують на невеликій сімейній «МоркваФермі».   

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

І хоча наразі українці, в основному, з’ївши десерт, залишають пелюстки на тарілці, ресторатори вірять, що тренд набере популярності. А поки що терпляче пояснюють гостям, що квітка – не лише елемент декору, вона надає особливого смакового відтінку та містить корисні речовини.

Головна фотографія: Honey

Фото: Honey

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi