пошук
Анастасія Абрамова
Автор
пошук
Анастасія Абрамова
Автор
Інвестиційні компанії по всьому світу прагнуть до інноваційних технологічних рішень, спрямованих на вирішення продовольчої кризи. Лише за перші 10 місяців 2018 року компанії, які борються з харчовими відходами, зібрали 125 мільйонів доларів. Однак, кожен з нас також може змінити ситуацію на краще лише завантаживши один з додатків.
Too Good To Go. Інноваційна платформа, яка робить залишки їжі з ресторанів доступними для користувачів, які шукають вигідні пропозиції за зниженою ціною. Наразі додатком користуються понад 26 мільйонів в 14 країнах Європи. Ресторани та магазини, які співпрацюють з Too Good To Go, у кінці кожної зміни надають список непроданої їжі зі знижкою 50%. Усі залишки їжі упаковуються у «Чарівний мішок». Користувачі можуть фільтрувати заклади за меню, часом та місцем знаходженням, сплачуючи за їжу прямо в додатку. Too Good To Go зберегло понад 47 мільйонів страв з моменту запуску в 2016 році.
Фото: Too Good To Go
Karma. Основна ідея додатку – боротись з харчовими відходами, «рятуючи» надлишок їжі з кафе, ресторанів та магазинів. Додаток налагоджує зв’язок між продавцем та покупцем, який шукає вигідну пропозицію. З моменту запуску в 2026 році було заощаджено 295 тонн їжі. Додаток надсилає сповіщання користувачам про найближчі до них місця, де можливо придбати їжу за півціни. Це чудовий спосіб для ресторанів та кафе заробляти додатковий дохід, знаходити нових клієнтів та позитивно впливати на навколишнє середовище.
Фото: Karma
OLIO перевернув процес розподілу їжі в суспільстві та місцевій громаді. Додаток вибудовує нові зв’язки між сусідами, магазинами та волонтерами. Таким чином, їжа, яка є надлишковою, може бути забрана безкоштовно та розподілена між тими, хто її потребує. Засновниця OLIO зізнається, що її батьки з самого раннього віку «розвинули в неї відчуття екологічної свідомості».
Фото: OLIO
NoWaste, додаток, який дозволяє користувачам відстежувати власні запаси їжі. Користувачі можуть створювати папки з назвами «холодильник», «Комора» або «Морозильна камера» де вони занотовують перелік продуктів. Ви додаєте продукти до переліку вручну або скануючи штрих код. Додаток показує поточний наявний запас харчів та попереджає про товари, які, можливо, доведеться скоро викинути.
Фото: NoWaste
Фото: Too Good To Go
Читати ще: Майбутні стандарти харчової безпеки у Сполученому Королівстві Великої Британії
Близько 200 компаній зобов’язались вдвічі зменшити харчові відходи до 2030 року
18 стартапів, які змінять індустрію харчування
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi