Акція #відкрийресторани під Кабміном: з чим ресторатори прийшли до чиновників - PostEat

пошук

Акція #відкрийресторани під Кабміном: з чим ресторатори прийшли до чиновників
03-06-2020 0 8283


2 червня представники ресторанної галузі вийшли на акцію в Києві з заликом до чиновників дозволити роботу закладів у залах. Ініціатором заходу стала новостворена Українська ресторанна асоціація.

Акція відбулася на вулиці Грушевського перед будівлею Кабінету Міністрів України. Близько пів тисячі учасників вийшли з плакатами на яких були написані заклики відновити повноцінну роботу залкадів та поясненями важливості цього кроку. Щоб привернути більшу увагу до своїх вимог учасники вийшли на захід з робочими інструментами — кастрюлями та черпаками.

 

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 

 

Справжня фото історія про мирну акцію #відкрийресторани від Костянтина Чернічкіна @kyivpost.official

Допис, поширений 🇺🇦Ресторанна асоціація (@ura_org)


«Для участі зареєструвалось 450 осіб, на самій акції ми побачили близько 500 учасників — рестораторів, кухарів, барменів, офіціантів. Зараз поки важко давати прогноз наслідків карантину для галузі. Але складнощі будуть абсолютно у всіх. З ними вже всі стикнулись. Третину закладів ми відносимо до особливої групи ризику. Згідно з нашим опитуванням, 15% учасників ринку мають сумнів, що зможуть відкритись. Ще 15% ймовірно переживатимуть значні труднощі у перші кілька місяців роботи, що може привести до переформатування або закриття», — розповів PostEat президент «Української ресторанної асоціації» Сергій Трахачев.

За словами голови асоціації акція стала завершальним акордом діалогу з владою, який триває вже понад місяць. Ресторатори зустрічались з МОЗ, з головний санлікарем, з владою Києва, з представниками Мінекономіки. Асоціація ресторанів спільно з МОЗ підготувала проєкт правил для роботи закладів.

«Ми чекали результатів тиждень тому, але не побачили їх, тому вирішили вийти на акцію, щоб показати себе і нагадати про ресторанний бізнес. Акцією задоволені, чекаємо на результат. Розраховуємо на дозвіл відкрити заклади 5 червня, але все вирішить голосування», — ділиться очікуваннями Сергій Трахачев.

Співвласник винного бару Win Bar Олег Кравченко пояснив, що вийшов на акцію, щоб привернути увагу влади до проблем ресторанного бізнесу, — «Акція була організована Українською ресторанною асоціацією, яка, сподіваюсь, нарешті об’єднає всіх рестораторів та стане виразником наших інтересів. Мотивацією було бажання привернути до себе увагу. Склалось враження, що на фоні запуску метро, транспорту, відкриття ТЦ, спортзалів тощо про заклади чиновники просто забули. При тому, що у ресторанах зараз вжиті безпрецедентні заходи безпеки — ми маємо запаси санітайзерів, масок, щогодини прибираємо та дезінфікуємо поверхні, працюємо у захисних щитках та рукавичках. Не вистачає хіба що костюмів хімзахисту».

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

#відкрийресторани Надеюсь, наша мирная «шумная» акция под Кабмином станет дополнительным толчком к тому, что рестораны смогут возобновит работу в своих залах! Хотелось бы уже на этой неделе! И отрасли из миллиона человек, и всем, кто в ней и с ней связан, нужно работать, зарабатывать, обеспечивать свои семьи и восстанавливаться из руин! Нужно, чтобы маховик закрутился и деньги рождали деньги! И для государства, которое о нас забыло и забило, в том числе! ✌️#відкрийресторани #kyiv #ukraine

Допис, поширений Oleg Kravchenko (@oleg.kravchenko.186)

За словами Олега Кравченка мотивації додали й подвійні стандарти, коли деякі заклади з протекцією продовжують працювати у звичному режимі, а інші дотримуються всіх правил, але обмежені літніми майданчиками. Через погоду літні майданчики не виправдовують очікувань, людям зараз просто холодно сидіти на вулиці, тому треба відкривати зали. «Чекаємо дозволу на відкриття, бо кожен день простою коштує бізнесу великих грошей. На прикладі винних барів і свого закладу скажу, що карантин наніс значного удару — у плані доставки ми не можемо конкурувати з магазинами, літні майданчики невеликі і не рятують. Гості ж до нас приходять в першу чергу за атмосферою, спілкуванням», — пояснив ресторатор.

Рішення про дозвіл роботи барів та ресторанів у залах було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України 3 червня.

Фото: Instagram Українська ресторанна асоціація

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi