Аналітики: ресторани у топі галузей, які уповільнили розвиток на карантині - PostEat

пошук

Аналітики: ресторани у топі галузей, які уповільнили розвиток на карантині
23-04-2020 0 1266


Згідно з дослідженням компанії YouControl у березні 2020 року темпи створення нових компаній сповільнились на 54,7% у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Серед галузей, які демонструють зниження активності опинилась і ресторанна сфера.

Дослідження аналізує динаміку закриття і відкриття компаній з 12 березня до 15 квітня 2020 року та порівнює з аналогічним періодом 2019 року. Автори з’ясували, що у 2019 році у цей період з’явилось 5452 нових фірм, а у 2020 відкрилась лише 2471 компанія.

Статистика показує, що медичній та фармацевтичній галузям карантин пішов на користь. Наприклад, кількість новостворених юросіб серед компаній, які займаються виробництвом фармацевтичних препаратів і матеріалів збільшилась на 600%.

Ресторанна сфера продемонструвала помітне уповільнення розвитку.

Автори дослідження наводять думку виконавчого директора Центру економічної стратегії Гліба Вишлінського, який вважає, що галузі, по яких, здається, нанесено «смертельного удару», виживуть та будуть ще добре себе почувати. У першу чергу це стосується офлайн-торгівлі та класичного громадського харчування, — «Велику кількість категорій товарів далі буде зручніше обирати офлайн, а кафе і ресторани далі будуть задовольняти більші потреби, ніж просто закинути в себе гарячу їжу».

Автори бачать в результатах дослідження страх перед відкриттям нових фірм. У деякі дні періоду дослідження одночасно закривалось до 50 бізнесів. Втім додають, що у деяких галузях динаміка розвитку бізнесу в умовах карантину навіть вища ніж зазвичай.

Фото: unsplash.com / youcontrol.com.ua

Ця стаття написана завдяки донейтам на Patreon. Підтримай нас, щоб читати нові матеріали!

Читайте також:

Італійці винайшли оригінальний спосіб відвідувати ресторани в умовах суворих обмежень

Китайські ресторани відкрились і працюють, але дотримуються підвищених норм безпеки

Як виходити з кризи ресторанній та харчовій індустрії та що відбувається зараз

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi